אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> כפל מבצעים: קיבל ״הנחה״ בכתובה וביקש גם חלוקה לא שוויונית של הרכוש

כפל מבצעים: קיבל ״הנחה״ בכתובה וביקש גם חלוקה לא שוויונית של הרכוש

מאת: עו״ד רונן טיב | תאריך פרסום : 04/03/2020 11:54:00 | גרסת הדפסה

עו״ד רונן טיב (אילוסטרציה חיצונית: Annie Spratt on Unsplash)

אדם שחויב לשלם לגרושתו כתובה של 400,000 שקל טען שהדבר מצדיק לקצץ את חלקה באיזון המשאבים. בית המשפט קבע שהאישה זכאית למחצית מהרכוש בנוסף לכתובה.

בית המשפט המחוזי מרכז דחה לאחרונה ערעור של בעל על החלטה לחלק את הרכוש בינו לבין אשתו בצורה שוויונית. הבעל טען כי בעקבות העובדה שחויב לשלם לאישה כתובה של 400,000 מגיע לו יותר בחלוקת הרכוש. השופטים קבעו כי הוא כבר זכה להתחשבות  והיה אמור לשלם כתובה של 750,000 שקל ואין בסיס לאיזון לא שוויוני. 

בני הזוג נישאו ב-1989 ולהם שתי בנות מנישואיהם. פרץ ביניהם סכסוך לנוכח טענות האישה שבעלה נטש אותה לטובת אחרת.

במאי 2013 הגיש הבעל תביעה רכושית לבית המשפט למשפחה בפתח תקווה במסגרתה עתר לפירוק השיתוף ואיזון המשאבים בין הצדדים. במסגרת ההליך מונה אקטואר להערכת שווי זכויות הצדדים. המומחה קבע כי חלקה של האישה בזכויות המשותפות מגיע לסך של 177,410 שקל.

בין לבין הגישה האישה תביעה לפסיקת כתובה בבית הדין הרבני. סכום הכתובה עמד על 750,000 שקל. ב-2015 חייב בית הדין את הבעל לשלם לאשתו כתובה בסך של 400,000 שקל. 

לנוכח החלטה זו טען הבעל בבית המשפט למשפחה כי החיוב מצדיק חלוקה לא שוויוינית של הזכויות באופן שכספי הכתובה יקוזזו מחלקה של האישה במסגרת איזון המשאבים. 

בית המשפט דחה את הטענה. בין היתר נקבע כי בית הדין הרבני התחשב בכך שהאישה עתידה לקבל כספים במסגרת איזון המשאבים ולכן לא חייב את האיש במלוא הכתובה. כמו כן, הטענה לחלוקה לא שוויונית מהווה הרחבת חזית אסורה שכן היא לא הועלתה בכתב התביעה. 

בערעור טען האיש כי התוצאה מביאה לכך שהאישה זוכה ל״כפל מבצעים״, גם תשלום כתובה וגם קבל חלקה באיזון המשאבים. בנסיבות אלה נגרם לו עוול והוא לא יוכל לעמוד בסכומים הגבוהים.  

האישה טענה כי בית הדין פסק את סכום הכתובה לאחר שקיזז את הסכום שהיא צפויה לקבל באיזון המשאבים. למעשה, לטענתה, קוזז סך הגבוה מחלקה באיזון. 

עוד לדבריה, המערער כלל לא טען, וממילא אף לא הוכיח, כל זכות לחלוקה לא שיוויונית מכוח חוק יחסי ממון. 

כתובה מקוצצת

השופטים מיכל ברנט, ורדה פלאוט וצבי ויצמן דחו את הערעור. בין היתר נקבע כי המערער לא הביא ראיות כלשהן המצדיקות סטייה מחלוקה שוויונית של הזכויות.

השופטים הבהירו בהקשר זה כי דרך המלך באיזון משאבים היא חלוקת הרכוש חצי-חצי ורק במקרים חריגים ביותר יחרוג בית המשפט מדרך זו ויקבע איזון שונה.

הם ציינו כי מפסק דינו של בית הדין הרבני עולה כי שיעור הכתובה נקבע תוך התחשבות בסכומים אותם צפויה האישה לקבל באיזון המשאבים, ולכן הוא קיזז סכום מסוים מסך הכתובה הנקוב.

״יש לתמוה על דברי המערער לפיהם זכתה המשיבה ל"כפל מבצעים", כאשר דווקא המערער הוא זה המבקש  להנות מ"כפל מבצעים", תחילה קיבל "הנחה" בשיעור של למעלה מ 45% מסכום הכתובה הרשום וכעת מבקש הוא הנחה נוספת בדמות איזון לא שוויוני!״, כתבו.

עוד הדגישו השופטים כי לפי חוק יחסי ממון זכותה של האישה לקבל את הכתובה בנוסף לזכויותיה הרכושיות.

המערער חויב בהוצאות בסך 35,000 שקל. 

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין
עו״ד רונן טיב עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ