אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> התחננה: חייבו את בעלי בגט, הרבני: בעיה שלך שתבעת גם בבימ"ש למשפחה

התחננה: חייבו את בעלי בגט, הרבני: בעיה שלך שתבעת גם בבימ"ש למשפחה

מאת: עו"ד משה דן | תאריך פרסום : 11/12/2014 16:25:00 | גרסת הדפסה

הבעל מסרב להתגרש עד שתתקבל דרישתו לחלק מהירושה של האישה - עניין שנדון בבית המשפט למשפחה. האישה, שיודעת שההליך המשפטי עלול לקחת שנים, ביקשה מבית הדין הרבני לחייב אותו בגט, אך בית הדין סירב. התוצאה: האישה תהפוך לשבויה של הבעל עד שיקבל מבוקשו.

לאחר שבעלה הודיע שאינו מוכן לתת לה גט אלא לאחר שייפתרו המחלוקות הרכושיות ביניהם, הנדונות בבית המשפט לענייני משפחה, ביקשה האישה מבית הדין הרבני בנתניה לחייב אותו בגט. האישה טענה, כי אם תמתין עד לסיום ההליכים המשפטיים היא תישאר עגונה לאורך שנים. אלא שהאישה לא הוכיחה כל עילה הלכתית לחיוב בעלה בגט. למעשה, מלבד הטענה שאינו מסכים להתגרש רק בגלל הריב הרכושי, היא לא טענה מאום.

 לכתבות נוספות בנושא:

זה המקום להסביר, שבית הדין הרבני, הכפוף להלכה העברית, רשאי לחייב בעל בגט רק אם אשתו מוכיחה אחת או יותר מהעילות ההלכתיות, שבהן (בהפשטה גסה): קיומם של מומים חמורים, עקרות, אימפוטנציה, סירוב לקיים יחסי אישות, סירוב לשלם מזונות, התנהגות לא ראויה כלפי האישה ובגידה.

אם הייתה פונה לביה"ד - היינו מזרזים

מבחינת בית הדין הרבני טענות כמו "אין אהבה" או "אנחנו רבים הרבה" לא מתקבלות ולא נחשבות כעילות גירושין. וכדאי להפנים: במצב החוקי נכון להיום, אישה שלא מצוידת בעילת גירושין הלכתית, ובעלה מסרב לגירושין – עלולה להישאר עגונה עד שהבעל ישנה את דעתו.

האישה אמנם ניסתה לזעוק את זעקת העגינות בפני הדיינים, אבל אלה השיבו בתגובה, כי אין לה אלא להלין על עצמה: היא שבחרה לברר את העניינים הרכושיים בבית המשפט לענייני משפחה – שם הדיונים נמשכים שנים רבות.

לדברי הדיינים, הרב שלמה שפירא‏, הרב אברהם מייזלס והרב רפאל י' בן שמעון, לו הייתה התביעה הרכושית מוגשת לפתחו של בית הדין הרבני, ניתן היה לזרז את ההליכים. למעשה, בית הדין "האשים" את האישה על כך שבחרה לפצל את ענייניה בין הערכאות השונות, ולכן לסברתו, היא לא יכולה לבוא בטענות לבית הדין.

במקרה שבפנינו, התוצאה היא שהאישה תיאלץ להמתין עד לסיום המחלוקות המשפטיות שמתנהלות בבית המשפט לענייני משפחה – מה שיכול לקחת מספר חודשים ואפילו שנים. גם אז, ישנה סכנה שהבעל יחזור בו ויחליט להמשיך להתנגד למתן הגט בבית הדין הרבני.

עם זאת, הדיינים הודיעו כי אף שלאישה אין עילת גירושין – הם לא דוחים את התביעה לחלוטין, וזו תעמוד בעינה בינתיים, עד שהאישה תוכיח עילה או עד שהבעל יביע הסכמתו.

* עו"ד משה דן, חבר בפורום הארצי למשפחה בלשכת עורכי הדין, עוסק בענייני גירושין, משפחה וירושות.

** הכותב לא ייצג בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
3

למגיב מס' 2

אני מפנה אותך לפסיקה עניפה של בתי המשפט ואפילו לפסק דין שפורסם היום באתר דינים ועוד. אם את/ה הייתם מכירים את העובדות, שאותן לא אפרט כאן, משום שההליך בעיצומו, אני מניח שהתגובה הפופוליסטית לא הייתה נכתבת כלל. האם ניהול שוטף של הנכס בשם האשה והשבחתו לא מזכה את הבעל כלל? תמהני. נראה מה יאמר בית המשפט.
2

לעוה"ד של הבעל:

זה אתר של משפטנים. כולנו יודעים שחוק יחסי ממון לא מאפשר לקבל במסגרתו חלק מירושת בן הזוג, ועל כן דרישתו של הבעל לקבל חלק מהירושה הינה סחיטה גמורה, שכן אילו היה מוכן ומעוניין באמת לתת לה גט - היה עושה זאת ולא תובע מה שהוא ואתה יודעים שלא שלו ולא מגיע לו. די לפופוליזם. זו לא רשת חברתית להמונים שירותו אחרי ההסתה הזאת!
1

כתבה מטעה. לא מתאים לאתר שלכם

ביה"ד מנוע מלהתעסק בנדון כל עוד הענין הממוני לא נפסק בבית המשפט. בזה זה מתחיל ובזה זה נגמר
1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
גישור בגירושין: איך עושים את זה נכון?
עו"ד אסנת כהן, צילום: רינת בורג

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ