אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> נושה שתביעת החוב שהגיש לא נקלטה במחשבי הכונס זכאי לארכה בהגשת התביעה

נושה שתביעת החוב שהגיש לא נקלטה במחשבי הכונס זכאי לארכה בהגשת התביעה

מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 27/06/2011 11:07:00 | גרסת הדפסה

להחלטה בעניין פ.נ נגד כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א ואח'

כיצד יש לפרש את החריג לחוק המאפשר לנושה שלא הגיש תביעת חוב במועד לקבל ארכה להגשת התביעה, והאם רשאי נושה לערער על הכרעת נאמן בתביעת חוב של נושה אחר? בשאלות אלו דן בית המשפט המחוזי בת"א במסגרת ערעור של אחד מנושי חייב על החלטת נאמן שאישר הארכת מועד להגשת ערעור של נושה אחר - בנק מרכנתיל דיסקונט בע"מ.

הנאמן נימק את החלטתו בכך ששוכנע בטענות הבנק לפיהן מדובר בתביעות חוב בעניין שני חייבים שהם בעל ואישה שהוגשו בצוותא ועוסקות למעשה באותו חיוב, כאשר תביעת החוב נגד הבעל הוגשה בזמן, ואילו אי ההגשה במועד של תביעת החוב נגד האישה נובעת מכך שהתביעה לא נקלטה במחשבי הכונס הרשמי.

לעניין מעמדו, טען הנושה כי הוא זכאי להתנגד להחלטת הנאמן בנוגע להארכת המועד להגשת ערעור נושה אחר, שכן קבלת תביעת החוב פוגעת בזכויותיו לחלק גדול יותר בדיבידנד הצפוי להיות משולם לו.

מנגד, נטען כי תקנה 96(א) לתקנות פשיטת הרגל העוסקת בערעור על הכרעת נאמן בתביעת חוב, אינה מעניקה כל מעמד לנושה אחר מלבד הנושה מגיש תביעת החוב.

בסוגיה זו קבעה השופטת אסתר נחליאלי חיאט, כי אמנם התקנה אינה מעניקה במפורש מעמד לנושה להגיש ערעור על הכרעת נאמן בעניין נושה אחר, אולם הנוהג שהשתרש בקרב חייבים הוא הגשת ערעור על הכרעות בעל התפקיד בתביעות חוב, כאשר הערעורים הללו אינם נמחקים על הסף על מנת שלא למנוע מבעל אינטרס ישיר שעלול להיפגע מהחלטה מעין שיפוטית, להביא את ההחלטה לביקורת שיפוטית. השופטת הוסיפה, כי מעמד החייב כנגד הכרעות בעל התפקיד המעין שיפוטי נלמד גם מסעיף 150 לפקודת פשיטת הרגל המאפשר לפושט הרגל, לנושה או לאדם אחר שנפגע מהחלטת הנאמן לפנות לבית המשפט, כאשר נקבע כי החלטה למתן אורכה לנושה נכנסת לגדרי סעיף זה.

לגופו של עניין נקבע כי בנסיבות בהן תביעת החוב נגד הבעל כללה התייחסות גם לרעייתו, הרי שהדבר מעיד על כך כי הבנק לא 'שכח' את התביעה נגד האישה, שכן לא סביר כי הבנק הגיש תביעת חוב אחת ושכח את התביעה התאומה, ולכן קביעת הנאמן שבחר לתת אמון בגרסת הבנק כי התביעה אכן הוגשה במועד, מעוגנת בראיות ובהגיון הדברים ואין להתערב בה. נפסק כי נסיבות בהן התביעה אבדה בין אם בגלל טעות של משרדי כונס הנכסים הרשמי ובין אם בגלל הנאמן, הינן במובהק נסיבות שאין לנושה כל אפשרות לשלוט עליהן ומוצדק לתת לו ארכה להגשת התביעה.

להחלטה בעניין פ.נ נגד כונס הנכסים הרשמי - מחוז ת"א ואח'

למדור: בנקאות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

חוקים קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל
כיצד ניתן למחוק עד 70% מהחובות ללא פשיטת רגל?
עו"ד רותם זגדון, צילום: יניב נגר
פשיטת רגל: גן עדן לחייבים?
עו"ד רותם זיגדון, צילום: יניב נגר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ