חרף פסק דין האוסר עליו לעשות זאת, האיש המשיך למכור מוצרים ולהנפיק חשבוניות הנושאים את שם הרשת. נקבע שהוא ביזה את ביהמ"ש
בית משפט השלום בתל אביב קיבל לאחרונה בקשה מטעם "כפר השעשועים" לפי פקודת ביזיון בית המשפט. נטען שבעל חנות מגבעתיים ממשיך לעשות שימוש בסימן המסחר של הרשת - ובין היתר מוכר מוצרים ומנפיק חשבוניות הנושאים את שמה - וזאת למרות פסק דין האוסר זאת עליו מפורשות. השופט אביים ברקאי הטיל שורת סנקציות על האיש במטרה שיימנע מכך.
התובעת היא בעלת סימן המסחר "כפר השעשועים", אשר תחתיו מופעלת הרשת הידועה. הנתבע מנהל חנות משחקים וצעצועים בגבעתיים, בעלת שם זהה. במשך שנים ארוכות ניטשה מערכה משפטית בין הצדדים, עד שבמרץ האחרון ניתן פסק דין האוסר על האיש לעשות שימוש בסימן המסחר, ובתוך כך להסיר את השילוט ולהשמיד את המוצרים בחנות הנושאים את שמו.
אלא שפסק דין לחוד ומציאות לחוד: בבקשה שהגישה "כפר השעשועים" לבית המשפט, לפי פקודת ביזיון בית המשפט, טענה שבעל החנות מתעלם לחלוטין מהקביעה המפורשת בעניינו. כך, לדבריה שלטי החנות נותרו כשהיו, המוצרים הנמכרים נעטפים באריזות עליהן מתנוסס "כפר השעשועים", ואפילו הקופה הרושמת מנפיקה חשבוניות הכוללות את שם הרשת.
בעל החנות טען להגנתו כי אינו מתעלם מפסק הדין, אלא פועל נמרצות למימושו. לדבריו הוא זקוק לשבועיים לצורך שינוי השם בקופה הרושמת, ועד אז הוא מתחייב למחוק את שם הרשת בלורד מכל חשבונית. הוא ביקש שהות דומה עבור הסרת השלטים בחנות, שלטענתו כרוכה ב"תיאום לוגיסטי מורכב".
הפרות ברורות
אלא שטיעוני בעל החנות לא שכנעו את השופט ברקאי, שתהה מדוע הסרת שלטים קלים הצמודים לקיר מחייבים "תיאום לוגיסטי מורכב". יתרה מכך, בדיון שנערך יותר משבועיים לאחר הגשת תגובתו הודה בעל החנות שהשלטים לא הוסרו, אלא רק הוסתרו. השופט הדגיש שאפילו טענה זו לא הוכחה, ובכל מקרה - פסק הדין מחייב את הסרתם.
בהמשך קבע השופט כי תמונות של החנות שהציגה "כפר השעשועים" אינן מותירות מקום לספק. הוא קבע שמדובר בהפרות "ברורות, ממוקדות ונראות היטב לעין" של פסק הדין מצד הנתבע. "אין מדובר בטענות שיש צורך בהליכים מורכבים על מנת להגיע לחקר האמת, אלא די בעיון קל בתמונות שהוגשו על מנת לראות באופן מיידי שהנתבע ביזה את הוראות פסק הדין", כתב.
כך למשל, ציין השופט, מהתמונות שהוגשו עלה שהן מוצרים הנמכרים בחנות והן האריזות בהן הם נעטפים ממשיכים לשאת את שם הרשת, וזאת חרף הוראותיו הברורות של פסק הדין. בנסיבות אלה, קבע, נסללה הדרך לחיוב בעל החנות בצווים מכוח פקודת ביזיון בית המשפט.
החלטת השופט בהקשר הזה הייתה להטיל על הנתבע סנקציות כספיות ככל שימשיך בהתנהלותו. כך למשל, אם לא יסיר את שלטי החנות ישלם קנס יומי בסך 500 שקלים, שיוכפל בהמשך ל-1,000 שקלים אם יתמיד במחדלו. בנוסף, אם יתגלה שהמשיך להשתמש בעטיפות הנושאות את שם הרשת, יעשיר את קופת המדינה ב-500 שקלים עבור כל יום הפרה. סנקציה נוספת: תשלום 1,000 שקלים בגין כל יום שבו ינפיק חשבוניות עם המותג "כפר השעשועים".
לבסוף קבע השופט שבעל החנות ישלם ל"כפר השעשועים" הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 12,000 שקל.
- ב"כ התובעת: עו"ד ערן וינר, עו"ד הדר גונן ועו"ד אביה עמאר
- ב"כ הנתבע: עו"ד מוטי בר-און
לפסק הדין המלא בתיק ת"א 71093-11-20
עו"ד איתי הפלר
עוסק/ת ב-
קניין רוחני
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.