פורום עורכי דין
פורום דיני עבודה
מנהלי הפורום:
אביבה בורנובסקי, עו"ד נוטריון ומגשרת
אביבה בורנובסקי, עו"ד נוטריון ומגשרת
כולנו – עובדים ומעסיקים כאחד – נתקלים מפעם לפעם בשאלות הנוגעות למשפט העבודה, הכולל בחובו תחומים שונים ומגוונים כגון פיצויי פיטורין, הלנת שכר, שעות נוספות והסכמי עבודה. אנחנו באתר "פסקדין" מזמינים אתכם להיכנס לפורום דיני עבודה ולקבל תשובה על כל שאלה.
המענה בפורום נועד למתן מידע כללי וראשוני בלבד ולא נועד בשום מקרה לשמש כיעוץ משפטי ו/או כתחליף ליעוץ משפטי. אין להסתמך על האמור מבלי להיוועץ עם עורך דין בטרם נקיטת כל פעולה או קבלת החלטה
מחבר: שושית
תאריך: 10.09.2018
שעה: 21:56
שלום רב,
התחלתי לעבוד בעבודה חדשה לפני כחודש וחצי. נקבע כי אעבוד ב 60% משרה מלבד בחודש הראשון בו אעבוד במשרה מלאה. שבועיים וחצי לאחר תחילת העבודה נפלתי ושברתי את הרגל במהלך העבודה ומאז אני נמצאת בחופשת מחלה (ניתנו לי 21 ימי מחלה וכנראה שיתווספו עוד קצת). עד לתאונה עבדתי מספיק שעות בשביל להגיע ל 60% משרה בחודש אוגוסט.
השאלה שלי היא כזו: האם תשלום עבור ימי המחלה מושפע מחלקיות משרה? האם המעסיק יכול להחליט שמאחר ועבדתי בפועל 60% הוא מבטל על דעת עצמו את ההחלטה על המשרה המלאה ולא משלם ימי מחלה עבור ה 40% הנוספים?
מתי אמורים להיות משולמים ימי המחלה? (לצערי קיבלתי משכורת נמוכה באופן משמעותי ממה שהייתי אמורה לקבל אם היו מחושבים ימי המחלה).
מי בעצם משלם עבור ימי המחלה האלו? ביטוח לאומי או המעסיק?
סליחה על כמות השאלות ותודה מראש על העזרה.
תגובות
| תאריך | ||
|---|---|---|
|
11.09.2018 | |
|
|
11.09.2018 | |
|
|
11.09.2018 | |
- 1
הוספת תגובה
פתח בחלון חדש