אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ״רעל רגשי״: שופט ניכור הורי יצא מהמפגש עם הילדות מזועזע

״רעל רגשי״: שופט ניכור הורי יצא מהמפגש עם הילדות מזועזע

מאת: עו"ד טלי בן יקיר | תאריך פרסום : 28/11/2019 10:16:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, ״רעל רגשי״: שופט ניכור הורי יצא מהמפגש עם הילדות מזועזע עו״ד טלי בן יקיר (צילום: סמדר כפרי, אילוסטרציה חיצונית: Jonathan Borba on Unsplash)

השופט ארז שני נפגש עם ילדות בנות 8 ו-10 שהקשר בינן לבין עם אביהן נותק. בהחלטה כתב השופט שהותרת הקטינות עם האם ובן זוגה מסכנת את שלומן הרגשי ויש לשקול הוצאתן מבית האם.

השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל אביב הוציא החלטה חריפה נגד אם לשתיים לאחר שהתרשם כי היא ובן זוגה החדש יוצרים ניכור בין הילדות לבין אביהן. השופט הורה לפקידת סעד לבדוק האם נדרשת התערבות על פי חוק הנוער והתרה באם כי אם לא ישתנה המצב, הדברים עלולים להסתיים בשינוי המשמורת ואף בהעברת הילדות לתקופת מסוימת למשפחת אומנה.  

הילדות מסרבות לפגוש את האב מזה כמה חודשים. במסגרת ההליכים בתיק דחה השופט בקשה של האם לעבור עם הילדות למקום מגורים אחר לנוכח חוות דעת כי המעבר יחריף את הניכור כלפי האב.

לאחר ההחלטה, הניכור החריף והשופט נפגש עם הילדות. הוא יצא מהמפגש ״מזועזע״ לאחר שהבת הגדולה הסבירה לו שהאב ״מיותר״ ודי לה בבן הזוג של אמה. היא גם אמרה לו כי הוא ״לא כלום״, שהיא לא תפגוש את אביה ושלדעתה אין שום דבר שהוא יכול לעשות לה.

הבת הוסיפה במפגש כי אביה ״אלים״ וכששאל אותה השופט איך זה מתבטא השיבה כי הוא אחז בידה אגב שיחה. הילדה ציינה כי הוא יכול להחליט כרצונו אך אין בדעתה לציית לו.

״עצוב לראות את חוסר ההבנה, שכן הרושם שלי מן הבכורה הוא של תחושת "כל-יכולת", שאין עליה מוראו של איש, מצבה החברתי ככל הנראה אינו טוב והיא מתנהגת בכוחנות שלא רק כפי גילה, אלא שאינה מתאימה לשום גיל״, כתב השופט וציין שתפיסת עולם שכזו משקפת סיכון גבוה לשלומה הרגשי.

״צר לי על הקטנות״

השופט כתב כי כרגע הבנות צריכות להבין שחובתן לפגוש באביהן ולהבין כי אינן ״כל-יכולות״. ״בית המשפט אינו רשאי להתיר להורה לעשות בקטין שימוש לצרכיו גם לא לעשות שימוש ב"נשק" הציני של ניתוק הקשר עם ההורה האחר בלא הצדק סביר״, כתב.

השופט הדגיש כי המצב כיום הוא שהבנות מתכחשות באופן מוחלט לאב ומביעות כלפיו תחושת שנאה תוך שדעתה של הבת הבכורה נכפית על הקטנה והאשמה רובצת בראשו ובראשונה לפתחה של האם.

״צר לי על הקטנות, אך שום בית משפט לא יסכים שצד מעורב גם קטין, יאמר לו בלשון מלעיגה שאין הוא יכול לעשות דבר״, נכתב בהחלטה.  

השופט סיכם כי הותרת הקטינות עם האם ובן זוגה מסכנת את שלומן הרגשי וראוי להתחיל לשקול הוצאתן מבית האם, ולו לזמן מה.

הוא הורה לפקידת סעד ״להיכנס בעובי הקורה״ ולבדוק אם נדרש טיפול על פי חוק הנוער. במקביל הוא הורה למכון שמטפל במשפחה לגבש תכנית שמטרתה להסביר לקטינות כי אינן יכולות לעשות כל מה שהן רוצות.

השופט הבהיר לאם כי אם לא תביא את הבנות למפגשים הטיפוליים, יוטלו עליה סנקציות והדברים עלולים להסתיים בהעברת המשמורת לאב ואף בהוצאת הילדות למשפחת אומנה לתקופת ביניים.

  • ב״כ האב: עו"ד עודד קישוני
  • ב״כ האם: עו"ד שני בן-דוד
עו"ד טלי בן יקיר עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ