אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> תאומים נולדו עם מום גנטי – הוריהם תובעים מיליוני שקלים

תאומים נולדו עם מום גנטי – הוריהם תובעים מיליוני שקלים

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 19/04/2023 16:12:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Fallon Michael on Unsplash

לטענת ההורים, "כללית" ומוסדותיה הרפואיים שליוו אותם במהלך ההיריון התרשלו כשלא הביאו לידיעתם את דבר התסמונת, ובכך גזרו עליהם ועל ילדיהם חיי צער

לבית המשפט המחוזי בלוד הוגשה לאחרונה תביעת ענק נגד שירותי בריאות כללית ונגד בתי החולים "הדסה הר הצופים" ו"שערי צדק". התובעים הם הורים לתאומים בני שנתיים וחצי הלוקים בתסמונת גנטית מסוג רובינשטיין-טייבי. לטענתם בשל רשלנות הנתבעים נמנע מהם גילוי התסמונת עוד במהלך ההיריון באופן שהיה מאפשר להם לבצע הפסקת היריון ולחסוך מהם ומילדיהם חיי סבל. עבור הרשלנות החמורה שהותירה את ילדיהם עם בעיות בריאותיות קשות, עתרו התובעים לפיצוי של כ-20 מיליון שקל.

בכתב התביעה, שהוגש באמצעות עו"ד שירה רכס, הוסבר כי ההיריון הוגדר כבר מתחילתו כהריון בר-סיכון והתובעת ביצעה מעקב הריון קפדני הכולל ייעוץ גנטי, שקיפות עורפית, אולטרסאונד ובדיקות נוספות.

התובעים המשיכו וסיפרו כי בסקירת מערכות מאוחרת שביצעה התובעת התגלו אצל העוברים ממצאים חריגים המעלים חשד לקיומה של תסמונת גנטית. בין היתר תועד בסקירה שלעוברים יש לסת קטנה, כאשר לטענת התובעים מדובר בממצא שמעלה בצורה משמעותית את החשד להימצאותה של תסמונת גנטית.

לשיטתם, אף שהממצא של הלסת צריך היה להדליק אצל הסוקר נורה אדומה ולגרום לו להעמיק בבירור לצורך אבחון או שלילת קיומה של התסמונת, הוא התעלם ממנו. במקום זאת, הוא הסתפק בהמלצה על ביצוע סקירת מערכות מכוונת על רקע ממצאים אחרים שעלו בבדיקה. מסיבה לא ברורה בית החולים "הדסה" נמנע מלבצע את הסקירה המכוונת.

לדברי התובעים, אלמלא התרשלות הסוקר היה מתבצע בירור שמוביל בוודאות לגילוי התסמונת עוד בזמן ההיריון, ולהפסקת הריון.

ייעוץ גנטי בטלפון

טענה נוספת בפי התובעים – דוברי השפה הערבית – היא שייעוץ גנטי שביצעו ב"שערי צדק" מטעם הכללית, נעשה טלפונית. התובעת נכחה בסניף קופת החולים ולצדה עובדת הקבלה שתרגמה לה מעברית לערבית את הסברי המכון שנאמרו בטלפון.

לטענת התובעים ההתנהלות המתוארת מנוגדת להוראות חוק מידע גנטי האוסרות על מי שאינו רופא או גנטיקאי להעניק ייעוץ גנטי או הסברים אודותיו. יתרה מכך, המתורגמנית שתיווכה בשיחה לא הייתה מוכרת למכון הגנטי, רמת העברית שלה אינה ידועה והיא אינה מוסמכת לתת ייעוץ גנטי או רפואי.

לדבריהם, מתן הייעוץ באופן זה גרם לכך שמידע רב וחשוב לא הועבר לתובעים. בפועל, מכתב סיכום הייעוץ שהתריע על חשד למומים גנטיים הגיע לידי התובעים רק לאחר הלידה.

כך בשל רשלנות המכון הגנטי ב"שערי צדק" ורשלנותו של בית החולים "הדסה" נולדו התאומים כשהם סובלים ממומים מרובים ונכויות קשות. בנסיבות שנוצרו למדו התובעים על התסמונת הגנטית רק לאחר לידת התאומים.

התובעים סיכמו כי בשל מחדלי הנתבעים נגזרו על ילדיהם ועליהם חיי מצוקה וסבל, באופן המצדיק לפצותם באופן ניכר.

מהמרכז הרפואי "שערי צדק" נמסר בתגובה: "התביעה התקבלה ושערי צדק יגיב כמקובל בבית המשפט".

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ