חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

תביעה: עיכוב של 4 שנים באבחון סרטן חרץ את גורל אב המשפחה

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 21/07/2024 11:57:00 | גרסת הדפסה
אילוסטרציה: The Good Funeral Guide, Unsplash

אשתו וילדיו של האיש, שנפטר לפני כשנתיים, טוענים כי ניתן היה לאבחן את הגידול בשלב הטרום סרטני, ולהציל את אביהם

בתביעה שהוגשה לאחרונה לבית משפט השלום בחיפה נטען כי הצוותים הרפואיים של המרכז הרפואי כרמל ושל בית החולים רמב"ם התרשלו בטיפול באדם שנפטר בנובמבר 2022 כתוצאה מסרטן הלבלב שהתפשט לכבד. קרוביו של האיש טוענים כי במשך שנים היה המנוח במעקב אך חרף ממצאים חשודים לא בוצעו בדיקות פולשניות והתהליך הסרטני אובחן כשכבר היה מאוחר מדי.

בתביעה שהוגשה באמצעות עו"ד בסאם שקור סיפרו התובעים כי המנוח היה נשוי ואב לארבעה. יחסית לגילו הוא היה בריא בגופו ובנפשו, ולא עישן. לטענת התובעים, הוא נפטר כתוצאה מרשלנות, טיפול לקוי ואבחון מאוחר של הנתבעים.

לדברי התובעים, האב היה מטופל החל משנת 2015 בבית החולים כרמל. כבר בשלב זה נצפתה בצילום הרחבה של דרכי המרה באונה השמאלית של הכבד והועלה חשד ל"מסה" באונה השמאלית. 

בשנת 2016 המשיך האב להגיע לבדיקות ונמצא כי אין שינוי משמעותי. בפברואר 2017 נכתב כי אין שינוי ביחס ל-MRI הקודם ולכן "הסיכוי לממאירות קטן מאוד". כחמישה חודשים לאחר מכן, ב-2018, נקבע בבדיקה חוזרת שאין שינוי מהותי בבדיקות ביחס לכבד, אך כי יש מימצא ציסטי זעיר בגוף הלבלב. בשלב זה וחרף הממצא החדש בלבלב הופסק המעקב. 

התובעים הבהירו שבמשך כ-4 שנים עד האבחון הסופי של הנגע הממאיר לא בוצע תהליך מסודר של מעקב. לדבריהם, לא ברור מדוע חרף החשד שייתכן שמדובר בגידול סרטני, לא נעשה בירור מעמיק למשל באמצעות ביופסיה.

הם ציינו שבחודש מרץ 2022 הגיע האב לבדיקת CT ברמב"ם בעקבות סוכרת. במסגרת הבדיקה לא נמצאו גרורות בכבד אך נמצאו ערכים שלטענת התובעים היו צריכים לעורר חשד. למרות זאת, הייתה המתנה נוספת של 5 חודשים ורק אז בוצע MRI. בשלב זה נמצאו גרורות בכבד בשתי האונות אך זה היה מאוחר מדי לריפוי. 

הסרטן המשיך להתפשט וחלה התדרדרות כללית במצבו של האב עד לפטירתו בנובמבר 2022.

אפשר היה לרפא

בחוות דעת רפואית שהגישו התובעים דן המומחה בסוגיית גידולים ממאירים הקשורים לדרכי המרה, התוך או החוץ כבדיים. הוא כתב כי במקרה של המנוח היה חשד לנגע באונת הכבד השמאלית עוד ב-2015. במקרה זה לפי הספרות הרפואית יש לבצע ביופסיה.

לדעת המומחה, העובדה שבמשך מספר שנים הצוותים הרפואיים חזרו על אינסוף בדיקות דימות והועלו אפשרויות של ממצאים חשודים אך לא בוצע בירור פולשני, אפילו מינימלי, הובילה לכשל באבחון.

המומחה הדגיש כי לו הייתה מבוצעת בדיקה פולשנית, סביר שהיה מאובחן הממצא הטרום סרטני, ובפרוצדורה כירורגית ניתן היה לרפא את המנוח בסבירות של 90%-80%.

עוד נטען כי במשך שנים נראו אצל המנוח ממצאים באונת הכבד השמאלית. הרופאים התמקדו בהם והזניחו את בירור הממצאים הציסטיים שהופיעו בלבלב.

לטענת התובעים, הנתבעים לא טיפלו במנוח ברצינות המתבקשת, והתהליך הטרום סרטני התפתח לממאירות פולשנית וגרורתית עקב טעות קשה באבחון.

הם סיכמו כי המנוח היה בריא יחסית לגילו, עזר במשק הבית לאשתו וסייע לבנו בעבודתו. לדבריהם, בשל רשלנות הנתבעים נפטר המנוח ונגרמו להם נזקים עצומים.

מבתי החולים כרמל ורמב״ם לא נמסרה תגובה. 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
הניתוח הצליח, אך המטופל יקבל 45,000 שקל פיצויים על פגיעה באוטונומיה
עו"ד אברהם (בומה) ברחד [אילוסטרציה חיצונית: rangizzz www.123rf.com]

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ