אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> צו מניעה זמני נגד קבלן בפרויקט תמ"א 38: "ליקויי בטיחות חמורים"

צו מניעה זמני נגד קבלן בפרויקט תמ"א 38: "ליקויי בטיחות חמורים"

מאת: עו"ד ענבל מנור | תאריך פרסום : 15/03/2017 09:46:00 | גרסת הדפסה

עו"ד ענבל מנור [אילוסטרציה חיצונית: Marco Quintarelli, 123rf.com]

ביהמ"ש נענה באחרונה לבקשת יזמית הפרויקט, המבצעת חיזוק והרחבה של בניין בקרית ביאליק, לאסור על קבלן ביצוע ששכרה להיכנס לאתר עקב ליקויי בנייה ובטיחות בעבודתו.

חברת הבניה "יעקב גלבוע" יזמה פרויקט תמ"א 38 (חיזוק מפני רעידות אדמה) בבניין בקרית ביאליק. ב-2016 היא חתמה על הסכם מול חברת "א.א. אמיר" בו התחייבה האחרונה לבצע בבניין את עבודות החיזוק, בניית המרפסות, חידוש השטחים הציבוריים ובניית חמש דירות חדשות.

בתחילת החודש, במסגרת תביעה להפרת הסכם שהגישה היזמית, היא ביקשה מבית משפט השלום בחיפה צו מניעה זמני נגד חברת אמיר האוסר עליה להיכנס לאתר הבניה או לבצע בו פעולות.

המבקשת טענה שהמשיבה מפרה את ההסכם מולה בכך שהיא מבצעת את עבודתה בצורה רשלנית. לדבריה, אין באתר מנהל עבודה והפועלים עושים ככל העולה על רוחם. בנוסף, המשיבה לא הציבה מעקות בטיחות באתר, הותירה מרפסות ללא פיגומים והאתר מלא פסולת באופן המהווה סכנה מיידית לדיירים ולעוברים ושבים.

"אמיר" טענה מנגד שהיא מבצעת את הפרויקט ברמה גבוהה והרקע להגשת הבקשה הוא חוב כספי של המבקשת כלפיה. לדבריה, היא לא הפרה את תנאי ההסכם ואף מקדימה את לוח הזמנים ואין בסיס להוצאת צו מניעה נגדה.

התמונות מעידות

אלא שהשופטת מירב קלמפנר נבון מבית משפט השלום בחיפה השתכנעה שקיימת הצדקה להוצאת צו מניעה זמני.

השופטת כתבה שלהתרשמותה יש בסיס לטענות המבקשת והתביעה שלה בעלת סיכוי.  השופטת ציינה בהקשר זה שבתמונות שצירפה המבקשת נראים ליקויי בטיחות גלויים לעין כמו למשל מרפסת פעילה של דייר שהוצב בה מעקה לא תקני. כמו כן, מהעדויות עלה שקבלן המשיבה לא עובד לפי תכנית הביצוע ולא קורא לדיירים על מנת לאשר את עבודתו.

במסגרת שיקוליה ציינה השופטת ש"מאזן הנוחות" נוטה לטובת המבקשת שכן אם ליקויי הבטיחות באתר לא יתוקנו היא עלולה למצוא עצמה מתמודדת לא רק עם הפסדים כספיים אלא גם מול תביעות לפיצוי על נזקי גוף חלילה.

לעומת זאת, הסיכון למשיבה אם יוצא צו המניעה הזמני הוא של נזק כספי בלבד, אם בכלל, ובכל מקרה טענותיה בהקשר זה יתבררו במסגרת ההליך העיקרי.

השופטת הוסיפה שגם שיקולי הצדק והיושר תומכים בהוצאת צו המניעה שכן ניכר שהמבקשת פעלה בתום לב ונתנה למשיבה הזדמנות לתקן את הליקויים בטרם פנתה לבית המשפט.

בנסיבות אלה הוציאה השופטת צו מניעה זמני האוסר על המשיבה להיכנס לאתר הבניה או לבצע בו פעולות.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בהחלטה
עו"ד ענבל מנור עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ