אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> למרות דרישת העירייה: חייב בן 70 לא יפונה מביתו

למרות דרישת העירייה: חייב בן 70 לא יפונה מביתו

מאת: עו״ד יוסף שמחון | תאריך פרסום : 24/03/2021 16:18:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Ulrich Derboven, Unsplash

האיש צבר חובות בסכום של 3.6 מיליון שקל, 10% מתוכם לעירייה. המנהל המיוחד הציע שישלם 600,000 שקל ודירתו לא תימכר. עיריית תל אביב התנגדה אך ההסדר אושר

השופט רמי חיימוביץ אישר לאחרונה תוכנית פירעון לפושט רגל שצבר חובות עתק מול רשויות המס וגופים נוספים. המנהל המיוחד הציע הסדר שלפי דירתו של החייב לא תימכר והוא יוכל לפדות אותה תמורת 600,000 שקל. הנושים הסכימו פרט לעיריית תל אביב שהתנגדה. השופט לא מצא בסיס להתערבות בשיקול דעתו של המנהל המיוחד ואישר את התוכנית.

החייב, יליד 1951, עובד כשכיר ומשתכר כ-5,000 שקל בחודש. הוא צבר חובות גבוהים ונקלע להליכי פשיטת רגל עקב הסתבכות כלכלית. הוגשו נגדו 11 תביעות חוב בסכום של כ-3.6 מיליון שקל. רוב הסכום לרשויות המס (1.6 מיליון שקל למס הכנסה ו-500,000 שקל למע״מ) והיתר לגופים שונים. תביעת החוב לעיריית תל אביב עומדת על סכום של 176,000 שקל. 

הנכס היחיד של האיש הוא הדירה שבבעלותו ששווייה הוערך ב-1.6 מיליון שקל. כל הצדדים הסכימו כי יש לחשב את שווי הדירה כתפוסה כך ששווייה אינו עולה על מיליון שקל ואף פחות מכך. 

על הדירה מוטלים עיקולים בסכומים גבוהים על ידי מס הכנסה, ביטוח לאומי ומע״מ. בנוסף רשומות הערות אזהרה לטובת שלושת ילדיו של החייב שטוענים לבעלות ב-50% מהנכס.

המנהל המיוחד ניהל משא ומתן עם החייב ובני משפחתו ועם הנושים השונים והגיע להסכמות כי החייב יפדה את הדירה בסכום של 600,000 שקל תוך 60 ימים. סכום זה מגלם, להערכת המנהל המיוחד, את שווי הדירה כתפוסה, את הסיכון הגלום בטיעוני הילדים והערות האזהרה הרשומות לטובתם וכן עלויות מימוש וזמן מימוש. 

בנוסף נוהל משא ומתן עם אגף מס הכנסה שהסכים כי תביעת החוב שלו תופחת לסכום של 195,190 שקל. מס הכנסה התנה את הסכמתו בכך שהדירה לא תמומש.

כל הנושים לא התנגדו לתוכנית ונתנו הסכמתם בפועל או בשתיקה, למעט עיריית תל אביב שהתנגדה וטענה כי יש לשלם לה את החוב המלא.

טענתה המרכזית הייתה ששווי הדירה כתפוסה הוא כמיליון שקל ולכן אין מקום לאפשר פדיונה ב-600,000 שקל ויש לדרוש מהחייב ומשפחתו סכום גבוה יותר לפדיון. 

סיכונים וסיכויים

השופט רמי חיימוביץ מבית המשפט המחוזי מרכז הדגיש את חשיבות קורת הגג והבהיר כי אף שלחייב אין זכות מוקנית לפדות את הדירה יש לאפשר זאת במקרים המתאימים. 

השופט הדגיש כי המנהל המיוחד גזר את שווי הדירה לא רק משווייה כתפוסה, אלא גם מהערכתו את סיכוני ההליך והיכרותו את הנפשות הפועלות. הוא הבהיר כי התערבות בית המשפט בפעולות המנהל המיוחד מתאפיינת בריסון ומצטמצמת למצבים של סטייה קיצונית ומהותית מסבירות ותקינות ההחלטה.

השופט קבע כי אין בסיס להתערבות בשיקול דעת בעל התפקיד ובמסקנתו כי התוכנית מיטבה עם הנושים. 

בסופו של דבר נתן השופט לחייב הפטר בכפוף להוספת 600,000 שקל לקופת הנושים.

  • ב״כ החייב: עו"ד ליטל ליאון
  • ב״כ עיריית תל אביב: עו"ד ריקי באם, עו״ד שרון אליהו מקס
  • ב״כ מס הכנסה: עו"ד נינה פרימן, עו"ד שחר שטרן
עו״ד יוסף שמחון עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ