אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> פלילי >> נשך פקח וניסה לתקוף שוטר, אך הרשעתו תבוטל

נשך פקח וניסה לתקוף שוטר, אך הרשעתו תבוטל

מאת: עו"ד ניצה כהן | תאריך פרסום : 04/08/2019 09:58:00 | גרסת הדפסה

עורך דין פלילי, נשך פקח וניסה לתקוף שוטר, אך הרשעתו תבוטלאילוסטרציה: Andriy Popov, 123rf.com

צעיר בן 20 ממוצא אתיופי שעלה עם משפחתו בגיל 8, התנהג באלימות לפני כשנה וחצי, אולם השופט שוכנע כי מאז הוא עבר שינוי, ואף הבהיר כי לא ניתן להתעלם מהקשיים עמם נאלצים להתמודד יוצאי אתיופיה.

בית משפט השלום בראשון לציון ביטל הרשעתו של צעיר בן 20 שתקף פקח וניסה לתקוף שוטר. השופט גיא אבנון התחשב בין השאר בכך שמדובר בצעיר ממוצא אתיופי שמשפחתו עברה קשיי התאקלמות, וכעת נמצא על דרך חיובית לפני גיוס לצה"ל.

המקרה אירע בינואר 2018, כאשר השוטר הגיע לכתובת מסוימת בראשל"צ בעקבות תלונה על רעש – שאינה קשורה לצעיר-הנאשם. ברחוב הוא ראה את הנאשם וקרא לו, אולם בזמן שהתקרב החל הנאשם לברוח. בתום מרדף קצר הוא נתפס והחל להתפרע תוך ניסיון לנשוך את השוטר.

בשלב זה הגיע למקום פקח שניסה לעזור לשוטר להכניס את הנאשם לניידת. הנאשם נשך את הפקח בזרועו. לאחר מכן שוטר נוסף עזר לשניים להשתלט על הנאשם ולהכניסו לניידת. 

לפני מספר חודשים, הנאשם הודה והורשע בעבירות של תקיפת עובד ציבור וניסיון לתקיפת שוטר בעת מילוי תפקידו.

מדובר בצעיר שעלה עם משפחתו מאתיופיה כשהיה בן 8. משפחתו מוכרת לשירותי הרווחה על רקע קשיים כלכליים. כשהיה נער הורשע בעבירה של הפרעה לשוטר במילוי תפקידו אך ההליך הסתיים ללא הרשעה, עם תקופת מבחן.

מגיל 16 הוא עוזר בפרנסת משפחתו. כיום סיים בהצלחה לימודים במכינה קדם צבאית, ממנה נמסר כי מדובר בבחור בעל יכולות מנהיגות, וללא בעיות התנהגות.

שירות המבחן התרשם כי הנאשם חווה אשם אותנטי, מתבייש ומתחרט על מעשיו. קצינת המבחן המליצה לבטל את ההרשעה, לנוכח המוטיבציה שלו לשינוי, ועל מנת שלא לפגוע בעתידו.

המדינה לעומת זאת, ביקשה להרשיעו ולהטיל עליו מספר חודשי מאסר בפועל, שירוצה בעבודות שירות, וזאת לנוכח חומרת המעשים, ובפרט החבלה שנגרמה לפקח.

מנגד, ההגנה הפנתה לקשיי ההתאקלמות שחווים עולי אתיופיה בכלל ומשפחתו של הנאשם בפרט.

"לא אותו הנער"

לאחר ששקל את הדברים, השופט אבנון שוכנע כי "המקרה נמנה על אותם חריגים שבחריגים המצדיקים הימנעות מהרשעת הנאשם בדין". מעבר להמלצת שירות המבחן, השופט התחשב בכך שהאירוע, שהיה רגעי ולא מתוכנן, החל כולו בהחלטת הנאשם לברוח משוטר שקרא לו לעצור.

בנוסף, השופט הבהיר כי גילו הצעיר, העובדה שהוא בתחילת דרכו ומנסה להתגייס לצהל (אף שבעבר קיבל פטור), כל אלה מצביעים על כך שהרשעה תסב לו נזק ממשי. כמו כן, השופט התחשב במכתב מאת מדריך המכינה בה למד הנאשם בשנה החולפת, בו ציין המדריך כי "זה לא אותו הנער שהיה אי שם בעבר".

בסיכומו של דבר, השופט החליט לבטל את ההרשעה, ולזגור על הנאשם 150 שעות שירות לתועלת הציבור (של"צ), וכן פיצויים בסך 2,000 שקל לפקח שהוקתף.

בסיום פסק הדין השופט העיר כי לא ניתן להתעלם מההקשר החברתי. "הנאשם עלה עם משפחתו מאתיופיה וסבל לטענתו התעמרות וגזענות. די אם נשוב ונעיין בדברי הנאשם לקצינת המבחן, על האופן בו השליך על השוטרים את חוויות הגזענות שהוא ומשפחתו חוו מאז עלייתם לארץ", כתב.

השופט הבהיר שהוא אינו רומז חלילה לפגם כלשהו בהתנהלות המשטרה במקרה זה, אך ביקש "להפנות זרקור לקשיים הייחודיים עמם נאלצים עדיין להתמודד יוצאי אתיופיה, ובפרט הצעירים שבהם. דומה שהמציאות החברתית על רקע אירועי השבועות האחרונים הוסיפה והמחישה את המצב המורכב בו אנו מצויים".

  • ב"כ התובע: עו"ד אלברט זמנסקי
  • ב"כ הנתבע: עו"ד איתי בן נון
עו"ד ניצה כהן עוסק/ת ב- פלילי
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
1

אולי נתחיל מזה שלא היתה לשוטר כל סיבה לקרוא לו מלכתחילה.

1
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום פלילי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום פלילי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ