אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> כ-230 אלף שקל פיצוי לעובד מטבח שנפלו עליו חלקים מהתקרה

כ-230 אלף שקל פיצוי לעובד מטבח שנפלו עליו חלקים מהתקרה

מאת: עו"ד ירון ברששת | תאריך פרסום : 14/03/2017 16:04:00 | גרסת הדפסה

צילום: kaninstudio, www.123rtf.com

עובד מטבח במסעדת "טומי רול בר" שברמת גן, נפצע בידו מחלקי תקרה שנפלו עליו עקב שיפוצים במסעדה. בעלת המסעדה התנערה מאחריות בטענה ש"העובד לא נזהר" אך השופט ישי קורן לא האמין לגרסתה.

התאונה אירעה בספטמבר 2011. העובד, צעיר כבן 26, יצא מהמטבח לצורך מילוי בר הסלטים. בדרכו, נפלו עליו חלקי מתכת מהתקרה עקב עבודות תיקונים שבוצעו במסעדה והוא נפצע בידו הימנית. בהמשך התברר כי הוא סבל מקרע בגיד שבעטיו נאלץ לעבור ניתוח.

לאחר הניתוח נזקק העובד לטיפולי פיזיותראפיה ולמשככי כאבים, ולטענתו, כתוצאה מהתאונה נותר מוגבל בידו והתקשה לשוב לתפקידו הקודם.

ב-2014 הגיש העובד תביעה בבימ"ש השלום בתל אביב נגד המעסיקה וחברת הביטוח הפניקס שביטחה אותה. העובד טען כי בעלת המסעדה התרשלה בשמירה על בטיחות העובדים ויתר באי המקום בכך שבחרה לבצע את העבודות בשעות הפעילות כשהמקום הומה אדם, ולא נקטה שום אמצעי זהירות לשמירה על בטחונם.

כתוצאה מהתאונה, כך טען, נגרמה לו נכות קבועה בשיעור של 15% וכושר עבודתו נפגע באופן ניכר, לאור העובדה שנפגע בידו הדומיננטית ומשחר נעוריו עסק בעבודות פיזיות.

בעלת המסעדה טענה להגנתה כי הזהירה את העובדים שלא לצאת לאזור העבודות ואף הציבה כיסא כדי למנוע את הגישה לאזור, אלא שהתובע יצא לשם חרף האזהרות ועל כן יש לו אשם תורם משמעותי בקרות התאונה.

לכך השיב התובע כי מילוי בר הסלטים הוא חלק מתפקידו וכי איש לא הנחה אותו שלא לבצע את תפקידו או לבצעו באופן אחר עקב העבודות במקום.

מלאת סתירות

השופט ישי קורן קיבל את התביעה וקבע כי המעסיקה אחראית לתאונה ללא כל אשם תורם מצד התובע, משום שהפרה את חובתה "לדאוג לסביבת עבודה בטוחה" "ולא נקטה אמצעי בטיחות מינימליים מתבקשים".

השופט נתן אמון מלא בגרסת התובע שאיש לא הזהיר אותו מפני העבודות שמתבצעות במסעדה.  לעומת זאת, הוא התרשם לשלילה מגרסתה של בעלת המסעדה וכתב כי עדותה "מתפתחת ומלאת סתירות".

כך למשל, בעלת המסעדה העידה בתחילה כי הציבה "כיסא" בודד לחסום את הגישה לאזור העבודות, בהמשך טענה כי הוצבו "כיסאות" ולבסוף חזרה בה ואמרה כי לא הוצבו כיסאות כלל. כמו כן בתחילה העידה כי הזהירה בעצמה את העובדים והלקוחות ובהמשך טענה כי ביקשה מבנה שיזהיר אותם.

השופט קבע בנוסף כי אין כל הצדקה להטיל על התובע אחריות כלשהי לנזק. גם משום שהוא נפצע תוך ביצוע עבודתו השגרתית וגם משום שמדובר במסעדה קטנה וצפופה מה שאילץ אותו לעבור בעל כורחו באזור התיקונים הסמוך לדלת המטבח.

  • ב"כ התובע: עו"ד דניאל כץ ועו"ד אילן שמש
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד פזית אלון ועו"ד יצחק שיבובסקי
עו"ד ירון ברששת עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
יורשי הנספים בחרבות ברזל יוכלו לתבוע את המדינה?
עו"ד עמית אוריה | צילום: סטודיו תומאס, אילוסטרציה: Cole Keister on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ