אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> כ-1.5 מיליון ש' למסגר שנפגע ממסור דיסק

כ-1.5 מיליון ש' למסגר שנפגע ממסור דיסק

מאת: עו"ד רן שקד | תאריך פרסום : 14/07/2019 12:33:00 | גרסת הדפסה

עורך דין תאונות עבודה, כ-1.5 מיליון ש' למסגר שנפגע ממסור דיסקעו"ד רן שקד [תמונת אילוסטרציה: uckyraccoon, 123RF]

האירוע התרחש בעת התקנת קמין בשיטת עבודה לא בטיחותית. רוב הפיצויים שולמו על ידי המוסד לביטוח לאומי, שהכיר במקרה כתאונת עבודה. המעסיקה תשלם כ-390 אלף שקל.

בית משפט השלום בחיפה קיבל לאחרונה תביעה של מסגר (37) שנפצע בתאונת עבודה בזמן שהתקין קמין גז עבור חברת "חימום הכרמל". השופט יואב פרידמן הטיל אחריות על המעסיקה, לאחר שקבע כי לבעלים היה נוח להעלים עין משיטת העבודה המסוכנת בה נהגו העובדים להתקין את התנורים, שהייתה מהירה בהרבה משיטת העבודה הבטוחה. סכום הנזק הכולל שנגרם למסגר – שנותר עם פגיעה קשה בכף ידו השמאלית – הועמד על כ-1.5 מיליון שקל, ולאחר ניכוי תגמולי ביטוח לאומי חויבה המעסיקה בפיצויים של כ-390 אלף שקל.  

התאונה התרחשה לפני כשלוש שנים וחצי, כשהתובע וחברו לעבודה התבקשו להתקין קמין גז עבור לקוח. התובע ניסר פין שהחזיק ביד שמאל באמצעות מסור דיסק חשמלי והדיסק ברח ופגע בה. בתביעה הנזיקית שהגיש נגד "חימום הכרמל" טען התובע כי בעל העסק הנחיל לו שיטת עבודה לא בטוחה.

בעל העסק טען לעומת זאת כי התובע ידע שעליו להחזיק את הפין באמצעות מלחציים שסופקו לו במיוחד, ולו היה פועל בהתאם לנהלים התאונה הייתה נמנעת. עוד הוא טען כי באופן כללי התובע נהג להפר את כללי הבטיחות והזהירות בעבודה, ולא אחת הוא העיר לו על כך.

בשביל הספק גבוה

למרות זאת, השופט פרידמן קבע כי האחריות לתאונה רובצת במלואה על המעסיקה. השופט ציין מעדות חברו לעבודה של התובע עולה כי ברוב המקרים פעולת ניסור הפין לא נעשתה באמצעות מלקחיים כיוון שהשימוש בהם מסרבל את העבודה ומעכב את ההתקנה.

מכאן, שההרגל היה שהעובדים מבצעים את ההתקנות בשיטת עבודה מסוכנת ורשלנית כשבעל העסק עוצם את עיניו מפני הסכנה מפני שהדבר שירת את האינטרס שלו – הספק עבודה גבוה.

השופט התרשם כי לתובע לא הייתה ברירה אחרת מאשר לעבוד בדרך שהונהגה במקום לנוכח העובדה שהדרך הבטיחותית הייתה מביאה להספק עבודה נמוך שהמעסיק לא היה מוכן לשלם את מחירו הכלכלי.

בסיכומו של עניין השופט קבע כי אף שהמעסיק סיפק לעובדיו מלחציים העובדה שהוא לא טרח לוודא שהעובדים שלו אכן משתמשים בהם ולא אכף את נהלי הבטיחות מעידה על רשלנותו.

בפרק של בחינת הנזקים הרפואיים והכלכליים שנגרמו לתובע נפסק כי הוא נותר עם כ-25% נכות בידו, ואף שחזר לעבוד במקצוע ברור שהנכות משפיעה על יכולותיו. השופט קבע כי לתובע נגרמו הפסדי שכר וזכויות סוציאליות, כאב וסבל והוצאות רפואיות, שסכומם הכולל מוערך בכ-1.5 מיליון שקל.

לאחר ניכוי תגמולי הביטוח הלאומי שקיבל התובע בסך של כ-1.2 מיליון שקל, חויבה המעסיקה בפיצויים של כ-312 אלף שקל בנוסף לשכר טרחת עורך דין והוצאות משפט של כ-75 אלף שקל.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד רן שקד עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
הכל עד קבלת הקצבה
עו"ד מור דביר

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ