חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

הוט חויבה בפיצוי של 10 מליון ש"ח בשל הפרת זכויות יוצרים

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 07/09/2011 12:28:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין AGICOA נ' תבל תשדורת בינלאומית לישראל בע"מ ואח'

עמותה המנהלת את זכויות היוצרים של שבע חברות הפקה עולמיות, תבעה את הוט בגין הפרת זכויות היוצרים שלהן בגין שידורי משנה ששודרו בערוצים זרים שונים בכבלים. בית המשפט המחוזי מרכז קיבל את התביעה בחלקה וחייב את הוט לפצותן ב 10 מליון ש"ח.

עמותה המנהלת זכויות יוצרים של מפיקים ברחבי העולם, טענה כי שבע חברות ההפקה הגדולות MGM, FOX, UNIVERSAL, SONY, PARAMOUNT, WARNER Bros., BUENA VISTA, המכונות 'המייג'ורס' העבירו לה את הזכות להגיש תביעה כנגד הוט וחברות הכבלים שקדמו לה ומוזגו, בשל אי תשלום תמלוגים על שידורי המשנה של ערוצים שבהם שודרו תכניהן ובהם FRANCE2, TV5, ARTE, TVE, CANALE5. בתביעה בגין הפרת זכויות יוצרים שהגישה לביהמ"ש המחוזי תבעה העמותה פיצוי של 20,000,000 ש"ח.

הוט טענה בין היתר, כי משרכשה את זכויות השידור הראשיות מאת הערוצים עצמם, לא ניתן לומר כי הפרה זכויות יוצרים בשידורי המשנה וכי הדברים מעוגנים בהסכמים עמם. עוד טענה, כי העמותה כלל לא הוכיחה כי היא מחזיקה בזכות לתבוע בשם חברות ההפקה, אשר כלל לא צורפו לתביעה, וכי לא הוכח כי נגרם להן כל נזק בשל השידורים. עוד התרעמה הוט על כך שכנגד YES לא הוגשה תביעה דומה.

השופטת אסתר שטמר קבעה, כי למעט 14 יצירות בודדות, הוכח כי זכויות היוצרים על היצירות ששודרו בערוצים השונים, נתונות לשבע חברות ההפקה בשמן הוגשה התביעה, וכי אלה העבירו לעמותה את הזכות לתבוע בשמן תמלוגים ופיצויים בשל הפרת זכויות יוצרים, כאשר הוט לא הביאה הוכחות לסתור ממצא זה, שהוכח באמצעות הסכמי העברת זכויות ותצהירים. עוד נקבע, כי במקרה כזה, אשר חל עליו חוק זכויות יוצרים הישן, אין חובה מפורשת לצירוף בעלי הזכויות לתביעה, במיוחד כשאין חשש להגשת תביעה נוספת ונפרדת ע"י חברות ההפקה.

לגופו של עניין נפסק, כי ההסכמים בין הוט לבין הערוצים הזרים השונים (למעט ערוץ starworld) אינם חלים על זכויות היוצרים בשידורי המשנה שהזכויות בהם שייכות לחברות ההפקה ולפיכך אין בהסכמים לשידורים הראשיים כדי לפטור אותה מתשלום התמלוגים בגין שידורי המשנה.

לפיכך נפסק, כי הוט וחברות הכבלים שקדמו לה הפרו את זכויות היוצרים בשידורים, וכי לעמותה מגיע פיצוי גם ללא הוכחת נזק בשל הצורך להרתיע גוף כמו הוט מפני הפרת זכויות יוצרים.

"לא יכול להיות ספק בדבר הנזק שנגרם כאשר גוף רציני רואה לנכון להפר זכויות יוצרים ברגל גסה, ואיני רואה צורך להרחיב על כך. גובהו הוא לפחות כגובה התמלוגים שהיה על הוט לשלם אילו רכשה את הזכויות כחוק", כתבה השופטת וחייבה את הוט, על דרך האומדנה, לפצות את העמותה ב 10 מליון ש"ח, ובהוצאות משפט של 500,000 ש"ח.

לפסק הדין בעניין AGICOA נ' תבל תשדורת בינלאומית לישראל בע"מ ואח'

למדור: קניין רוחני

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום קניין רוחני

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ