חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

גזר דין תקדימי - קנס של 30,000 ש"ח לבוני אתרי אינטרנט העוסקים בהימורים

מאת: אלעד קוגלוביץ' | תאריך פרסום : 24/03/2011 14:32:00 | גרסת הדפסה

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' שאולי ואח'

בגזר דין תקדימי וראשון מסוגו בעבירות הימורים מקוונות, הטיל בית משפט השלום בראשון לציון עונשי מאסר על תנאי וקנס של 30,000 ש"ח על עובדי חברה הבונה אתרי אינטרנט העוסקים בהימורים בניגוד לחוק.

הנאשמים, שעסקו בבניית אתרי אינטרנט נתנו מענה לתקלות טכניות באתר העוסק בהימורים מקוונים וסייעו לשדרוגו. בעקבות הודאתם, הם הורשעו בעבירות של סיוע לארגון ועריכת הגרלות והימורים.

המדינה, אשר הדגישה את הסכנות הרבות הטמונות בהימורים באמצעות רשת האינטרנט, טענה כי מדובר בתופעות המובילות להתמכרות, אובדן רכוש ולפשיעה, וכן ציינה את היעדר אפשרות הפיקוח על גיל המהמרים ופוטנציאל ההונאה. עם זאת, הודגש כי הנאשמים הינם אנשים נורמטיביים וכי חסכו בזמן שיפוטי יקר בכך שהודו בשלב מוקדם של התיק.

השופט רפי ארניה קבע, כי מלבד האיסור על ארגון, עריכה או השתתפות במשחקים אסורים, קבע המחוקק איסור גם על אחזקה או ניהול מקום משחקים אסורים, החל גם על מי שלא השתתף בפועל בהימורים.

"רשת האינטרנט הינה פלא של ממש. המאה ה-21 מזמנת לאנושות כלי זמין ומקיף להשגת מידע תקשורת, בידור, מסחר, חופש ביטוי, וביצוע פעולות אשר בעבר נדרשו להן שעות רבות של כיתות רגליים משמים, והכל בהינף עכבר ובעלות שולית", כתב השופט ואף ציין כי רשת האינטרנט מקפלת בתוכה גם סכנות, ומשמשת מצע לעבירות רבות.

נקבע, כי עבירות מקוונות משפיעות על קורבנות רבים יותר, ומחלישות את יכולת הקורבנות להתגונן מהם, וכי קיים שוני בין הפשע שבחלל הרגיל ובין הפשע המקוון, הדומה להפצת מגפה ומנצל את חולשות המשתמשים באינטרנט.

השופט הוסיף וקבע, כי אמנם מעשי הנאשמים מצויים בתחתית מדרג העבירות שכן הם לא גרפו לכיסם נתח מרווחי האתר, לא עודדו באופן ישיר מהמרים אחרים להמר באתר, ופעילותם הסתכמה בפעולות טכניות גרידא, אך החליט בכל זאת להרשיעם כיוון שידעו היטב כי האתר משמש להימורים שהם אסורים בישראל, וכי גם מי שהוא "רק" איש טכני חייב לסרב לבצע עבודה לאתר המהווה כר לביצוע עבירות פליליות.

יחד עם זאת , ציין השופט כי עקב היות הנאשמים אנשים נורמטיביים וללא עבר פלילי, לא יהיה זה ראוי להטיל עליהם עונש מאסר כלשהו, וגזר עליהם עונשי מאסר על תנאי וקנס של 30,000 ש"ח בלבד.

לגזר הדין בעניין מדינת ישראל נ' שאולי ואח'

מדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום פלילי
בוטלה הרשעת הייטקיסט שהכה את בנו בן החודשיים
עו"ד תומר יפרח, צילום: אולגה יפרח | אילוסטרציה: Seif Eddin Khayat on Unsplash
עו"דקאסט 39 | אפשר להלבין את מלביני ההון?
עו"ד ניר ישראל והמגישה טלי מץ

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ