אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ברח עם בנו לצרפת, האם דרשה לקבוע שהמעשה לא חוקי

ברח עם בנו לצרפת, האם דרשה לקבוע שהמעשה לא חוקי

מאת: עו"ד מיכה אהרוני | תאריך פרסום : 15/01/2018 18:16:00 | גרסת הדפסה

עורך דין דיני משפחה, ברח עם בנו לצרפת, האם דרשה לקבוע שהמעשה לא חוקיעו"ד מיכה אהרוני [אילוסטרציה: anyaberkut.123rf.com]

אב שנמצא בהליך גירושין ברח עם את בנו הלוקה באוטיזם לצרפת ללא אישור האם. האם הגישה תביעת חטיפה בצרפת ובמסגרת זו דרשה מבית המשפט הישראלי לעזור לה ולהוציא צו שקובע כי מעשי האב אינם חוקיים.  


השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל אביב פסק בשבוע שעבר כי עולה חדש שברח עם בנו בן ה-16.5 לצרפת ללא אישור אמו, פגע בזכויותיה ההוריות ועבר על הכלל המשפטי הידוע שלפיו אזרח ישראלי שמעוניין להגר עם ילדו לארץ אחרת חייב לבקש את אישור ביהמ"ש אם ההורה אחר מתנגד לכך.  

ההורים עלו מצרפת לישראל ב-2016 יחד עם ילדיהם. בסמוך לעלייה הם חוו משבר בזוגיות וכשנה לאחר מכן חזר האב לצרפת עם שניים מילדיו – בגיר וילד נוסף כבן 16.5 הסובל מאוטיזם חמור –  והודיע לאם כי לא ישוב עוד לישראל.

עם קבלת ההודעה האם פתחה בהליך משפטי בצרפת במטרה להחזיר את בנה הקטין לארץ, ובמקביל ביקשה מבית המשפט הישראלי להכריז שהילד נלקח מישראל שלא כדין. קביעה שלטענתה יכולה לסייע לה מאוד בהליך שמתנהל בצרפת.

מנגד טען האב כי בנו כלל לא נחשב "אזרח ישראלי", שכן המשפחה הגיע לישראל לתקופת בדק כדי "לבחון" את האפשרות להשתקע פה – בחינה שכשלה. מכל מקום, לטענתו טובת הילד היא להישאר בצרפת.

עלייה זו עלייה

השופט שני התייחס לבקשה המיוחדת של האם וקבע כי היא למעשה מושתתת על הכלל המשפטי שלפיו הורים שאינם מסכימים לגבי סוגיה מסוימת בחייו של ילד צריכים לפנות לבית המשפט לצורך הכרעה, ואינם רשאים להגר עמו מישראל ללא אישור בית המשפט או ההורה האחר. במילים אחרות, לא ייתכן שאזרח ישראלי יצא מתחומי מדינת ישראל עם ילדו ללא הסכמת ההורה האחר ומבלי להגיש תביעת הגירה.

השופט ציין כי אין ספק שכל אחד מההורים חושב שטובת הילד היא להיות במקום בו הוא נמצא – האם בישראל והאב בצרפת – אך "מקום בירור השאלה מי מן השניים צודק, לא צריכה היתה להיפתר דרך עשיית הדין העצמית שנקט האב בהתעלם מרצונות האם".

השופט הוסיף כי אינו מקבל את טענת האב כי העלייה ארצה נעשתה לצורך בדיקה. בסופו של יום הוא ואשתו ביצעו הליך עלייה והוא אף חתם לאם בכתב על הסכמה לעלות ארצה עם הילדים. כלומר, ביצוע הליכי העלייה, קבלת תעודות הזהות הישראליות ויתר ההטבות שמקבלים עולים חדשים – מחייבות את האב לציית לחוקי מדינת ישראל.

 מכאן, שהאב פעל בחוסר תום לב ובניגוד לחוק, והתנהלותו חמורה במקרה הזה שבעתיים, לנוכח מצבו של הבן. כך שבסופו של דבר, השופט נעתר לבקשת האם וקבע כי הבן עלה לישראל והוא אזרח ישראלי, שהוצא שלא כדין ממקום המגורים הקבוע שלו – בו הוא אף לומד, מתחנך, מטופל ומקבל ממנו קצבאות. האב חויב בהוצאות משפט של 10,000 שקל.

  • ב"כ התובעת : עו"ד דיני משפחה שרה מינטוס
  • ב"כ הנתבע: עו"ד ליאן קהת ועו"ד נחום גילור
עו"ד מיכה אהרוני עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
משפחה במשבר: גישור וגירושין בצל הקורונה
גילה עיני, עורכת דין ומגשרת

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ