אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> בעקבות הקורונה: חדלות פירעון לחברת סטראט-אפ לבקשת העובדים

בעקבות הקורונה: חדלות פירעון לחברת סטראט-אפ לבקשת העובדים

מאת: עו"ד אוהד כהן | תאריך פרסום : 27/03/2020 09:24:00 | גרסת הדפסה

עורך דין חובות, בעקבות הקורונה: חדלות פירעון לחברת סטראט-אפ לבקשת העובדיםעו"ד אוהד כהן | אילוסטרציה: Tim van der Kuip on Unsplash

בית המשפט הוציא צו פתיחת הליכים אך קבע כי החברה תמשיך לפעול כיוון שיש עוד סיכוי לשיקום. מייסד החברה מונה כנאמן על מנת שניתן יהיה לקדם את מהלכי השיקום, ולצידו נאמן חיצוני.

הקורונה וחדלות פירעון: 47 עובדים של חברת הסטארט-אפ "אינפיבונד" הגישו בקשה להוציא לחברה צו הקפאת הליכים לפי חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, משום שלא קיבלו שכר מאז ינואר האחרון. בתום דיון דחוף, קבע נשיא בית המשפט המחוזי בתל-אביב איתן אורנשטיין, כי הצו יינתן אך נכון לעכשיו החברה תמשיך לפעול מאחר שהנתונים שהציגה מעידים על קיומם של משקיעים ולקוחות פוטנציאליים ואפשרות ממשית לשיקום. לצורך המשך הפעילות מינה השופט את מייסד החברה כנאמן ולצידו עו"ד שישמש כנאמן נוסף בהתאם להוראות החוק.

החברה, שעוסקת בבינה מלאכותית בתחום הפסיכולוגיה הקלינית, נוסדה ב-2013. משבר הקורונה נתן את אותותיו ממש בתחילתו, ומאז ינואר האחרון היא לא שילמה לעובדים שכר וזכויות סוציאליות. העובדים הדגישו כי הם נתונים בקשיים כלכליים ממשיים ומאחר שלא פוטרו או הוצאו לחל"ת הם לא זכאים לקבל דמי אבטלה.

בתגובה לבקשה שהגישו העובדים טענה החברה כי משבר הקורונה הביא אותה לקשיים תזרימיים אך מנהלי החברה פועלים במרץ לגיוס מקורות מימון. החברה ציינה כי לאחרונה, לאחר מאמצים אדירים, הצליחה למצוא משקיע שאמור להזרים כעשרה מיליון דולר בתוך כשלושה חודשים והון נוסף בהמשך.

החברה ציינה כי היא לא מתנגדת למתן הצו אך ביקשה להסתפק במשקיף שיפקח על פעולותיה וגיוסי ההון, שכן מינוי נאמן בשלב הזה עלול להלחיץ משקיעים. בתוך כך החברה ציינה כי נכון להיום היא נמצאת בהליכים מתקדמים למכירת מוצריה לחברות בינלאומיות, והיא צופה הכנסות נכבדות בשנים הקרובות.

הפעלה זמנית

לנוכח המצב קיים הנשיא אורנשטיין דיון דחוף במסגרתו האזין לטיעוני העובדים, שציינו כי אינם מתנגדים למינוי משקיף כל עוד הדבר לא יפגע באפשרות שלהם לפנות לביטוח לאומי ולקבל דמי אבטלה.

ואולם, ב"כ הממונה על חוק חדלות פירעון הודיעה כי לא ניתן למנות משקיף שכן החוק מחייב מינוי נאמן עם מתן צו פתיחת הליכים. היא אף הציעה רשימה של חמישה נאמנים אפשריים. החברה ביקשה בתגובה שאם לא ימונה משקיף מייסד החברה ימונה כנאמן לצד נאמן חיצוני.

השופט אורנשטיין ציין כי החברה אמנם נקלעה לחדלות פירעון תזרימית אך בצד זאת שווי הנכסים שלה עולה על ההתחייבויות, כך שבהיבט המאזני היא לא נמצאת בחדלות פירעון. השופט הפנה למסמכים שהעידו כי החברה אכן עומדת בפני התקשרויות עם לקוחות ומשקיעים, וביצעה פעולות לדחיית תשלומים שונים, כולל דמי שכירות.

בנסיבות אלה ציין השופט כי בשלב זה קיימת עדיין אפשרות לשיקום שכדאי למצות, וזאת בהתחשב בכך שאחת המטרות העיקריות של החוק היא שיקום חייבים. בהקשר זה צייין השופט כי החוק החדש מאפשר להורות על הפעלה זמנית של החברה שתאפשר לה להמשיך בפעולות הגיוס והמכירה.

עם זאת, השופט ציין כי החוק לא מאפשר למנות לחברה משקיף אך נענה לבקשת החברה למנות את המייסד כנאמן. מינוי זה, ציין, יאפשר לו לפעול מול משקיעים פוטנציאליים ויחסוך את הזמן היקר שייקח לנאמן חיצוני ללמוד את פעילות החברה ולהכיר את המשקיעים הפוטנציאליים שלה.

כמו כן, ובהתאם להוראות החוק, מינה השופט עו"ד מתוך רשימת המועמדים שהומלצו על-ידי הממונה, שישמש כנאמן נוסף.

  • ב"כ העובדים: עו"ד ליזה חדש, עו"ד יובל ארד
  • ב"כ החברה: עורך דין מימון אביטן
  • מטעם הממונה: עו"ד נעמה גור-מס
עו"ד אוהד כהן עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ