עעא 311/06, היועץ המשפטי לממשלה נגד סאאד מואיד באכיר
בית המשפט לעניינים מנהליים בחיפה קבל עתירה שהגיש היועץ המשפטי לממשלה, והורה על ביטול החלטת ועדת השחרורים בכלא דמון, שהורתה על שחרורו ממאסר של המשיב 1, אשר היה חבר בארגון טרור, ומרצה עונש מאסר בגין עבירות בטחוניות.
השופטים שפירא ופינקלשטיין קבעו, בניגוד לדעתה החולקת של ס. הנשיאה וסרקרוג, כי המשיב לא עמד בנטל המוטל עליו להראות, כי שחרורו אינו מסכן את שלום הציבור. לסברתם, אם סברה ועדת השחרורים, כי שחרורו אינו מסכן את שלום הציבור, הרי החלטתה המבוססת על סברה זו חורגת ממתחם הסבירות, ומצדיקה את התערבות בית המשפט לעניינים מנהליים.
בפסיקה נקבע, כי די בהיעדר אינדיקציה על זניחת הקו האידיאולוגי אשר הנחה את המשיב במעשהו, כדי שיתעורר חשש כבד בנוגע לסיכון הכרוך בשחרורו המוקדם של המשיב.
לדברי השופט שפירא, במקרה הנדון, לא הובאו בפני הועדה הנתונים הנדרשים כדי להוכיח כי העותר נטש את אמונתו והקו האידיאולוגי שהנחו אותו בפעילותו בגינה הוא מרצה מאסר.
נקבע, כי עצם התנהגותו החיובית של המשיב בתקופת המאסר אין בה די.
בבר"ע 2546/06 נקבע, כי אם קיים ספק בנוגע למסוכנות המשיב, הרי שהוא פועל הוא לחובתו של המשיב, שהרי בביטחון הציבור עסקינן, ואין בידי האסיר זכות מוקנית לשחרור על תנאי בטרם השלים את תקופת מאסרו. לדברי השופט פינקלשטיין, במקרה הנדון קיים ספק, ועל כן יש לקבל את העתירה.
עעא 311/06, היועץ המשפטי לממשלה נגד סאאד מואיד באכיר
למדור מנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.