אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> אריחים שבורים ורעש בבניין: היזמיות ישלמו על התיקונים

אריחים שבורים ורעש בבניין: היזמיות ישלמו על התיקונים

מאת: עו"ד דורון בורנשטיין | תאריך פרסום : 15/10/2018 14:09:00 | גרסת הדפסה

עורך דין נדלן, אריחים שבורים ורעש בבניין: היזמיות ישלמו על התיקוניםעו"ד דורון בורנשטיין (צילום: אביעד תבל) [תמונת אילוסטרציה חיצונית:kadmy,123RF]

מומחים שמינה בית המשפט אישרו קיומם של ליקויים ברכוש המשותף אך בפסק הדין נקבע כי לא כולם נמצאים באחריות היזמיות לפי חוק המכר והתקנים הרלוונטיים לתקופת הבנייה.

בית משפט השלום בתל-אביב חייב לאחרונה את יזמיות הבנייה "קרדן נדל"ן ו"חותם-חירם" לשלם לנציגות בניין ברחובות פיצויים של כ-110 אלף שקל – רובם על ליקויי בנייה ואקוסטיקה שהתגלו לאחר מסירת הדירות.

הפרויקט של שתי היזמיות במתחם "אחוזות הנשיא" נבנה במהלך השנים 2009-2011. מדובר בבניין בן 27 קומות ו-99 דירות הכולל גם חניון רחב ידיים (משותף עם שני בניינים נוספים).

זמן קצר אחרי שהדירות נמסרו לדיירים הם התלוננו על ליקויים רבים ברכוש המשותף, בין היתר ליקויי ריצוף וחיפוי, רטיבות בחניון, רעש מחריש אוזניים מהמעלית, היעדר פתחי ניקוז בארונות כיבוי האש ועוד.

במרץ 2014, ולאחר שהליקויים לא תוקנו, נציגות הבניין הגישה תביעה על סך של יותר מחצי מיליון שקל נגד שתי היזמיות.

טענת הנציגות הייתה כי מאחר שהנתבעות סירבו לתקן את ליקויי הבנייה החמורים עליהן לשאת בעלויות התיקונים שיבוצעו על ידי קבלן חיצוני. בנוסף נטען כי יש לחייב אותן בתשלום דמי שימוש ראויים על תקופה של שנתיים שבה החזיקו במחסן של הבניין לאחר המסירה.

מנגד טענו הנתבעות כי מדובר בתביעת סרק, שכן בשנות הבדק הן ביצעו את כל התיקונים הדרושים. עוד נטען כי הליקויים שאותרו בבניין נכון לעכשיו הם מזעריים וכלל אינם באחריותן.

לגבי המחסן טענו הנתבעות כי השתמשו בו לצורך ביצוע התיקונים ולכן לנציגות אין שום זכות לתבוע מהן תשלום.

מה כן נכנס?

השופט רונן אילן מינה מומחים לבדיקת מצב הבניין. מהנדס שבדק את ליקויי הבנייה מצא כי עלות התיקון שלהם עומדת על 199,400 שקלים לא כולל פיקוח ומע"מ. בנוסף, מומחה אקוסטיקה אישר כי דיירים בשתי דירות בבניין סובלים מרעש חמור הנובע מפעילות המעלית.

השופט אילן קיבל את חוות הדעת חלקית – לאחר שערך  הבחנה בין ליקויים שלהם אחראיות הנתבעות לבין ליקויים שלא קשורים אליהן.

כך למשל, בעוד שהנציגות טענה כי הנתבעות הפרו את התקן כשלא הציבו פתחי ניקוז בארונות כיבוי האש, השופט קיבל את טענתן כי התקן האמור לא חל עליהן כיוון שפורסם אחרי שקיבלו היתר בנייה.

כמו כן נקבע כי חלק מהליקויים האסתטיים בבניין נגרמו לאחר תקופות הבדק ולכן הנתבעות לא צריכות לשלם על תיקונם. עם זאת, הנתבעות אכן אחראיות לליקויי ריצוף וחיפוי שנמצאו ברחבי הבניין.

בהמשך נדחו טענות הנציגות לגבי ליקויי הרטיבות בחניון מאחר שהוגשה בנושא תביעה נפרדת. לצד זאת אושר כי הליקויים האקוסטיים דורשים תיקון להפחתת הרעש מהמעלית.

לגבי השימוש במחסן נקבע כי הנתבעות היו צריכות לקבל אישור מהנציגות לעשות בו שימוש. השופט ציין כי אמנם מדובר במחסן קטנטן שהנציגות לא השכירה לאחר שהנתבעות עזבו (כלומר, לא נגרם לה נזק כלכלי) אבל מאחר שהנתבעות לא נעתרו לדרישת הפינוי שלה אלא לאחר חצי שנה – עליהן לשלם דמי שימוש של 4,500 שקל עבור תקופה זו.

בסופו של דבר לאחר הפחתת עלויות התיקון שאינן באחריות הנתבעות הן חויבו לשלם לנציגות 108,351 שקל בנוסף להוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין של 25,000 שקל.

  • שמות באי הכוח לא צוינו בפסק הדין
עו"ד דורון בורנשטיין עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ