אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> 8 שנים אחרי שוויתר לגרושתו על הדירה טען: "הייתי בהשפעת תרופות"

8 שנים אחרי שוויתר לגרושתו על הדירה טען: "הייתי בהשפעת תרופות"

מאת: עו"ד ורד נוף | תאריך פרסום : 07/11/2023 12:07:00 | גרסת הדפסה

עו"ד ורד נוף | צילום: יוליה בורנשטיין. אילוסטרציה חיצונית: Towfiqu barbhuiya on Unsplash

תביעת הבעל לביטול הסכם הגירושין מחמת פגם ברצון נדחתה לאחר שנמצא כי גרסתו לא נתמכת בתיעוד רפואי

בית המשפט למשפחה בפתח תקווה דחה לאחרונה תביעה שהגיש גבר לביטול הסכם גירושין עליו חתם לפני כ-13 שנה, במסגרתו ויתר על חלקו בדירת המגורים לטובת גרושתו. הגבר טען שחתם על ההסכם בתקופה שבה מצבו הרפואי היה בכי רע ומבלי שהבין את משמעותו. השופטת עידית בן-דב ג'וליאן קבעה שהתובע כשל בהוכחת גרסתו וחייבה אותו בהוצאות גבוהות.

הצדדים חתמו על הסכם הגירושין בנובמבר 2010, כששניהם מיוצגים על-ידי עורכי דין. ההסכם אושר בבית המשפט וקיבל תוקף של פסק דין. בהמשך ניהל האיש הליכים משפטיים מול גרושתו, במסגרתם טען בין היתר שיש לבטל את ההסכם. אלא שרק ב-2018, כמעט שמונה שנים לאחר חתימת ההסכם, הוא טרח להגיש תביעה בנושא.

בתביעה טען האיש כי במעמד החתימה על ההסכם מצבו הרפואי היה גרוע באופן שמנע ממנו להבין על מה חתם. הוא סיפר שבאותה תקופה נטל משככי כאבים ברמה שפגעה בתפקודו. בנסיבות אלה הוא ביקש לבטל את ההסכם ולקבוע שחצי מהדירה שייכת לו.

האישה, לעומת זאת, טענה שגרסת בעלה לשעבר רחוקה מהמציאות. לדבריה הוא היה כשיר לחלוטין לחתום על ההסכם ולא הוכח כי לקח תרופות ששיבשו את דעתו.

בנסיבות אלה הגישה האישה תביעה נגדית לאכיפת ההסכם בכל הנוגע להעברת חלקו של התובע בדירה אליה.

אין עדות לירידה קוגניטיבית

מומחה רפואי שמונה לבחון את טענות האיש על רקע תיעוד רפואי בעניינו מצא שאין בהן ממש, וכי בפועל הוא היה כשיר בזמן החתימה. המומחה מצא שבאותה תקופה האיש סבל רק מהשמנת יתר ומבעיות אורתופדיות, ולא נמצאה עדות לירידה קוגניטיבית שהשפיעה לרעה על יכולתו להתקשר בהסכם גירושין.

השופטת בן-דב ג'וליאן ציינה שהמומחה נותר איתן בעמדתו גם לאחר סבב שאלות הבהרה, והתביעה לא זימנה אותו לחקירה נגדית כדי לנסות להפריך את ממצאיו.

בתוך כך השופטת קבעה שיתר נסיבות המקרה תומכות בעמדת ההגנה לפיה האיש היה כשיר לחתום על ההסכם. כך למשל, עורכת הדין שייצגה את התובע בהליך הגירושין העידה כי לא סיפר לה שהוא נוטל תרופות, וכי אילו היה מספר – הדבר לבטח היה משפיע על שיקול דעתה בניהול התיק.

"לא ניתן שלא להתייחס גם לנסיבות אישור ההסכם ומתן תוקף של פסק דין על ידי בית-המשפט", כתבה השופטת. לדבריה, בזמן אמת התנהל דין ודברים בין הצדדים ועורכי דינם שבסופו הואיל האיש לוותר על הדירה כחלק מההסכם, תוך שבית המשפט הקריא לו את ההסכם והסביר לו על ההשלכות.

לסיום קבעה השופטת שהגשת התביעה כ-8 שנים אחרי החתימה על ההסכם, מבלי שצורפו לה ראיות התומכות בעצם לקיחת התרופות המטשטשות לכאורה בתקופה הרלוונטית, ומבלי שהתובע הסביר כיצד התרופות השפיעו עליו – מציגה את טענותיו באור שלילי ומונעת ממנה לקבלן.

לאור זאת היא דחתה את תביעתו וקיבלה את תביעת האישה להעברת זכויותיו בדירה אליה. האיש חויב לשלם לגרושתו הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך 55,000 שקל.

  • ב"כ האיש: עו"ד בצלאל הוכמן
  • ב"כ האישה: עו"ד צפנת חן כהן ועו"ד משה ענתר
עו"ד ורד נוף עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
חזקת הגיל הרך מול אחריות הורית משותפת – מה טוב לילדים?
עו"ד זהר מימוני, צילום: אלון בלומברג, אייל הפקות
חוב מזונות בהוצל"פ: לא מה שח(י)שבת
עו״ד איתמר לנדאו (צילום: אילון וורצקי)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ