אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> 2.85 מיליון שקל פיצוי לקטינה שנולדה עם שיתוק מוחין

2.85 מיליון שקל פיצוי לקטינה שנולדה עם שיתוק מוחין

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 17/01/2021 18:51:00 | גרסת הדפסה

עו"ד גיל קלופשטוק | צילום: אביתר קלופשטוק, אילוסטרציה: Khoa Pham on Unsplash

את הפיצוי תשלם המדינה כבעלת בית החולים רמב"ם, במסגרת פשרה בתביעת רשלנות רפואית שהגישו הורי הקטינה שסובלת גם מאפילפסיה ו-100% נכות

בית המשפט המחוזי בתל אביב אישר בחודש שעבר הסכם פשרה בתביעת רשלנות רפואית, בה טענו הורים לקטינה שנולדה בבית החולים רמב"ם כי טיפול רפואי רשלני עובר ללידה ובמהלכה גרם לבתם נכות קשה. המדינה ובית החולים הכחישו את האחריות לנזקים, אך לאחר הליך גישור הוסכם כי המדינה תשלם 2,850,000 שקל. השופט הבכיר אליהו בכר נתן להסכם תוקף של פסק דין. התובעת מקבלת בנוסף גם קצבה חודשית מביטוח לאומי.

בכתב התביעה שהוגש באמצעות עו"ד גיל קלופשטוק התובעים טענו כי הכתובת הייתה על הקיר.

לפי הנטען, במרץ 2014 הגיעה האם שהייתה כבר בשבוע ה-42 להריונה למעקב הריון עודף בבית החולים רמב"ם. לאחר סדרת בדיקות הוחלט לבצע השראת לידה באמצעות פרופס – שחרור הדרגתי של הורמונים במטרה לסייע לריכוך צוואר הרחם והתחלת צירים.

כעבור 24 שעות שבהן הפרופס לא סייע החליטו הרופאים לבצע ניסיון נוסף לגרום ללידה באמצעות פרופס, אך זה נכשל פעם נוספת. למרות זאת, הצוות הרפואי המשיך לעקוב אחר מצב העובר עוד זמן רב, ורק ביום החמישי לאשפוז הוחלט לבצע ניתוח קיסרי.

מיד עם חילוץ הילודה נצפה טונוס שרירים מוגבר ב-4 גפיים, קושי בפתיחת הפה, ונשימה ודופק לא סדירים שבעקבותיהם בוצעו בה פעולות החייאה.

הקטינה, היום כבת 7, בעלת נכות צמיתה בשיעור 100%. היא סובלת מבעיות רפואיות המתפרשות על תחומי רפואה שונים, ובין היתר משיתוק מוחין בדרגה החמורה ביותר (5) ואפילפסיה.

לטענת התובעים, אשר גובתה בחוות דעת של מומחה לגניקולוגיה ומיילדות מטעמם, הבדיקות שבוצעו מלכתחילה עם קבלת התובעת לבית החולים לא פוענחו כראוי. נטען כי הרופאים – שלא זיהו בזמן סימני מצוקה חמורים של העובר כמו האטות בניטור הדופק, העדר חמצן, וכמות מופחתת של מי שפיר – נקטו בפעולות שלא תואמות את המצב.

לשיטת התובעים, ממצאי הבדיקות בצירוף העובדה שמדובר בהריון עודף חייבו ביצוע ניתוח קיסרי בשלב מוקדם הרבה יותר, מה שהיה מונע את הנזק לבתם.

"קיבלו טיפול מיטבי"

המדינה ובית החולים שיוצגו באמצעות עורכי הדין דוד גל והילה שקיב הכחישו את הטענות נגדן. בכתב ההגנה נטען כי הנתבעות העניקו ליולדת ולבתה טיפול מיטבי שהולם את הפרקטיקה הנוהגת, עקבו באדיקות אחר מצב האם והעובר ופעלו בהתאם לנתונים הקליניים בזמן אמת.

עוד טענו הנתבעות כי לא מתקיים קשר סיבתי בין נזקיה הנטענים של הילדה, המוכחשים כשלעצמם, לבין אירועי הלידה.

אלא שלאחר תחילת המשפט הצדדים פנו להליך גישור שבמסגרתו נחתם הסכם פשרה, לפיו המדינה כבעלת בית החולים תשלם לתובעים 2,850,000 שקלים כנגד סילוק סופי ומוחלט של התביעה, מבלי להודות באחריות כלשהי. הסכום כולל שכר טרחת עורך דין, מע"מ והוצאות משפט.

השופט הבכיר אליהו בכר אישר בחודש שעבר את הפשרה ונתן להסכם תוקף של פסק דין. 

בנוסף לסכום הפיצויים מקבלת התובעת גם גמלאות נכות חודשיות מהמוסד לביטוח לאומי.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
הסדר הפשרה לנפגעי אלטרוקסין: לא משקף את הנזק לחולים
עו"ד אסף גרינבוים (צילום: סטודיו תומאס)
רשלנות רפואית בהריון ולידה: מדריך
עו״ד אייל בן ישי (צילום: ליאור גולדברג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ