אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> משרד הבריאות אחראי להידרדרות מצבו הנפשי של חולה שחשמל עצמו למוות

משרד הבריאות אחראי להידרדרות מצבו הנפשי של חולה שחשמל עצמו למוות

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 02/08/2012 09:00:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין עזבון המנוח א.פ. ז"ל ואח' נגד מדינת ישראל- משרד הבריאות

חולה נפש שמצבו הנפשי הדרדר, טיפס על עמוד חשמל ושם קץ לחייו. בעקבות זאת, הגישו אם המנוח ועזבונו תביעת רשלנות רפואית נגד משרד הבריאות. בימ"ש השלום באשדוד, שקיבל את התביעה, חייב את משרד הבריאות בפיצוי של כחצי מיליון ש"ח.

האם טענה, כי בנה המנוח שאובחן בצעירותו כסובל ממחלת נפש, אושפז בבתי חולים פסיכיאטריים לסירוגין ונזקק לטיפול תרופתי, אולם לפני כ 12 שנים הפסיק ליטול את התרופות וחלה הדרדרות במצבו.

לטענתה, המנוח אושפז פעמים רבות במהלך השנים, ובפעמים בהן חודש הטיפול התרופתי, מצבו התיישב והוא שוחרר מאשפוז, אולם לאור מצבו הנפשי הלא יציב, ביקשה כי המינון התרופתי יוגבר אך בקשותיה סורבו.

לטענתה, לאחר ששוחרר בנה המנוח מאשפוז בפעם האחרונה, פנתה למרפאה הפסיכיאטרית בביה"ח ברזילי והתריעה על מסוכנותו, ובתגובה נרשם לו טיפול תרופתי בזריקות וכדורים שהתקשה לרכוש בשל עלותם הגבוהה.

האם טענה, כי אמנם בנה היה במעקב חודשי, אך כשסירב להגיע לבדיקות במרפאה הפסיכיאטרית, דרשה מהפסיכיאטר המחוזי להשיבו לבית החולים בכפייה, אולם נציגי הפסיכיאטר הגיעו כשבועיים לאחר בקשתה, יום אחרי שבנה שם קץ לחייו.

משרד הבריאות טען, כי אם המנוח ניסתה להרחיק אותו ממנה בכל מחיר וללא כל סיבה רפואית ואף ניסתה להתערב בצורה בוטה בטיפול הרפואי המסור שניתן לבנה, והכחיש כי נגרמו לה אי אילו נזקים.

הכתובת הייתה על הקיר

השופט אריאל ברגנר קיבל את התביעה בחלקה. נקבע, כי רופא חייב וצריך לצפות התרחשות של נזק עקב אי מתן טיפול רפואי, גם במקרה בו החולה מחליט על דעת עצמו שלא לקבל את הטיפול לו הוא זקוק.

נפסק, כי נוכח העובדה כי המנוח היה מוכר למרפאה לבריאות הנפש ולפסיכיאטר המחוזי, והם ידעו כי בעבר, כשהפסיק את הטיפול התרופתי, גרם הדבר להידרדרות במצבו, היה הצוות הרפואי יכול לצפות כי גם הפעם תהיה השלכה להפסקת הטיפול.

'הכתובת הייתה על הקיר' כתב השופט וציין, כי אם המנוח ידעה כי מצבו והתנהלותו יכול ויובילו לניסיון התאבדות, אך למרות פניותיה הרבות לגורמים המטפלים, לא נעשה על ידם דבר, כשמה שהיו אמורים לעשות הוא לפנות לאלתר לפסיכיאטר המחוזי בכדי שיוציא צו לבדיקה כפויה, יורה על טיפול תרופתי כפוי ואף ישקול לאשפז את המנוח בכפייה, אולם כשנזכרו לעשות זאת- כבר היה מאוחר מדי, שכן יום קודם לכן, המנוח כבר שם קץ לחייו.

לכן, כך נקבע, קיים קשר סיבתי בין מחדליו של משרד הבריאות לבין התאבדות המנוח, ומשרד הבריאות חויב לשלם לאם ולעיזבון 495,693 ש"ח, וזאת בגין הוצאות קבורה, אובדן הכנסה וכאב וסבל.

לפסק הדין בעניין עזבון המנוח א.פ. ז"ל ואח' נגד מדינת ישראל- משרד הבריאות

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ