אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חוקתי ומנהלי >> כיצד תשיגו אזרחות פורטוגלית ומה היתרונות?

כיצד תשיגו אזרחות פורטוגלית ומה היתרונות?

מאת: עו"ד הילה פינקו | תאריך פרסום : 20/04/2017 15:58:00 | גרסת הדפסה
עו"ד הילה פינקו

אם אתם ממוצא ספרדי, כדאי לכם לברר האם אתם זכאים לאזרחות פורטוגלית. במידה שכן – בתהליך פשוט וקצר יחסית, תוכלו לזכות בכרטיס כניסה לאיחוד האירופאי וליהנות משלל היתרונות שמציעים החיים באירופה.

בהשפעת חקיקת חוק האזרחות הספרדי המעניק אזרחות ליהודים צאצאי "מגורשי ספרד" שגורשו ב- 1492 על ידי שלטון האינקוויזיציה, לפני כשנתיים (2015) אישרה גם ממשלת פורטוגל חוק דומה המאפשר לצאצאי מגורשי ספרד שברחו לפורטוגל וב-1496 גורשו גם משם לקבל אזרחות פורטוגלית.

מי זכאי?

לפי החוק הפורטוגלי, כל יהודי ממוצא ספרדי, מעל גיל 18 וללא עבר פלילי, אשר שם משפחתו נכלל ברשימת השמות  הזכאים, יכול להגיש בקשה לאזרחות ולדרכון פורטוגלי.

בין הזכאים להגיש בקשה לאזרחות פורטוגלית נמצאים יהודים יוצאי תורכיה, גיברלטר, מרוקו, דרום צרפת, איטליה ,טוניס, קרואטיה, יוון, סוריה, לבנון, ירדן, מצרים, לוב, אלג׳יר, הודו, מדינות דרום אמריקה ברזיל, ארגנטינה ועוד.

אולם כדי שבקשה כזו תתקבל בראש ובראשונה על המבקש להוכיח כי הוא צאצא ליהודי ממגורשי ספרד ופורטוגל.

ניתן להוכיח קשר זה באמצעות שמות משפחה, ידיעת השפה לדינו או חיתיכיה (שפת היהודים שגרו באזור קתלוניה), עץ משפחה המצביע על קשר לקהילת יהודי ספרד בפורטוגל, וכן באמצעות מסמכים ותעודות שעברו במשפחה מדור לדור, חוות דעת גניאולוגית ועוד, כאשר על בדיקת הקשר אחראיות הקהילות היהודיות בפורטוגל.

מה צריך לעשות?

בשונה מהדרישות לקבלת דרכון ספרדי, תהליך קבלת האזרחות הפורטוגלית הוא פשוט וקצר יחסית ואינו מחייב הגעה לפורטוגל, עמידה במבחני שפה או במבחנים על  התרבות והמורשת הפורטוגלית.

בשלב הראשון בתהליך יצטרך מבקש האזרחות הפורטוגלית לקבל אישור עקרוני מהקהילות היהודיות בפורטוגל, שהוא אכן צאצא למגורשי פורטוגל. המבקש יצטרך להוכיח את הקשר שלו מבחינה היסטורית, תרבותית וגנאלוגית ליהודי פורטוגל ולפזורות של יהודים אלה מאז גורשו מהמדינה בשנת 1496.

בשלב השני יש להגיש בקשה לאזרחות לממשלת פורטוגל ולצרף אליה תעודת לידה ותעודת יושר מהמדינה בה מתגורר המבקש ומכל מדינה בה הוא התגורר מעל 3 חודשים.

* עורכת הדין הילה פינקו עוסקת באזרחות פורטוגלית

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חוקתי ומנהלי באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ