לפסק הדין בעניין משה שמעון שורק נגד עיריית ירושלים
תושב ירושלים טען, כי התמרורים במקום מגוריו המתירים חנייה לבעלי תו חנייה אזורי בלבד הושחתו, והוא נאלץ לחנות ברחובות המרוחקים מביתו. ביהמ"ש חייב את העירייה לפצותו ב 2,500 שקלים.
תושב ירושלים המתגורר במרכז העיר, טען כי למרות שהעירייה הנפיקה לו תו חניה אזורי המאפשר לו להחנות את רכבו ברחוב מגוריו, לא התאפשר לו במשך תקופה של כשנה לחנות ברחוב מאחר והתמרורים לפיהם החנייה מותרת אך ורק לבעלי תו חניה אזורי הושחתו.לטענתו, הוא פנה מספר פעמים לעירייה על מנת שתשיב את התמרורים למקומם, אך ללא הועיל.
התושב אף עתר לבית המשפט לעניינים מנהליים, לחיוב העירייה להחזיר את התמרורים למקומם ולפצותו, אך ביהמ"ש קבע כי בינתיים הוחזרו התמרורים וכי אינו מוסמך לפסוק פיצויים לתובע. לפיכך, הגיש האיש תביעה לביהמ"ש לתביעות קטנות בירושלים, בה דרש כי העירייה תפצה אותו ב 5,500 שקלים בגין אובדן הזמן ועוגמת נפש שנגרמו לו, וכן תשלם לו 10,290 שקלים בגין שווי הטבת החנייה שנגזלה ממנו, וכן 2,500 שקלים בגין הוצאות המשפט.
עיריית ירושלים טענה, כי היא הציבה תמרורים ברחוב פעמים רבות, אך אלה הושחתו בכל פעם לאחר הצבתם, והיא אף פנתה בעניין למשטרה, ובכל אופן, היא אינה מחויבת לדאוג לכל תושב למקום חנייה צמוד לביתו. עוד טענה העירייה, כי עקב השחתת התמרורים החליטה לסמן את שפת המדרכה ברחוב באדום לבן ולבצע אכיפה נגד רכבים החונים במקום ללא תו.
העירייה יכלה לעשות יותר
השופט עבאס עאסי קיבל את התביעה באופן חלקי, לאחר שקבע כי העירייה לא עשתה די על מנת להבטיח את קיומם של התמרורים ברחוב, וכי לכל הפחות יכלה העירייה לעקוב אחר התלונה שהגישה במשטרה ולנסות לקדם את הטיפול בה.
"ניתן אף לצפות שכנגד תופעה חמורה מסוג זה, הנתבעת תיקח יוזמה יותר אקטיבית ורצינית, בין היתר על ידי הגברת פעולות האכיפה על ידי המפקחים מטעמה, ואפילו על ידי הצבת אמצעי מעקב על ידי מצלמות או אף על ידי שימוש בשירותי חקירה פרטיים מתאימים, על מנת לעלות על עקבות מפרי החוק עוקרי התמרורים" כתב השופט.
ביחס לצביעת המדרכות באזור באדום לבן, נקבע כי אין בכך מענה למצוקת התובע ואף יש בכך משום 'הרמת ידיים' מול מפירי החוק.
עם זאת, נקבע כי התובע אינו זכאי לפיצוי שתבע בגין שווי הטבת החנייה במקום מגוריו, וכי בהתחשב בכך שיכול היה לחנות ברחובות הסמוכים ובצעדים שבכל זאת נקטה העירייה, הרי שהפיצוי הראוי בנסיבות העניין הינו פיצוי של 2,500 שקלים בגין עגמת הנפש שנגרמה לו. כן חויבה העירייה להשיב לתובע 183 שקלים ששילם כאגרת משפט.
לפסק הדין בעניין משה שמעון שורק נגד עיריית ירושלים
למדור: חוקתי ומנהלי
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין