אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> הרבני סירב להמיר תשלום כתובה בחלוקת זכויות סוציאליות

הרבני סירב להמיר תשלום כתובה בחלוקת זכויות סוציאליות

מאת: עו"ד רחל דותן | תאריך פרסום : 09/11/2016 14:52:00 | גרסת הדפסה

צילום: Alex Postovski, www.123rf.com

בית הדין קבע באחרונה כי האישה זכאית לקבל את מלוא כספי הכתובה – 180,000 שקל – באופן מיידי. לטעמו, חלוקת הזכויות הסוציאליות במסגרת איזון המשאבים בין בני הזוג תגרור הפסדים כספיים גדולים.

במקרה שבו ישנן שתי החלטות שיפוטיות – האחת לחיוב הבעל בכתובה והשנייה לחלוקת זכויות במסגרת איזון הזכויות הסוציאליות והפנסיוניות של בני הזוג, בתי המשפט צריכים להחליט כיצד לחלק את הרכוש באופן שוויוני, כיוון שבדרך כלל סכום הכתובה ייכלל במסגרת איזון המשאבים ולא יתווסף עליו. מצד שני, גם לא יפחת ממנו.

לשאלות על גירושין:

פורום דיני משפחה

הליכי גירושין שנדונו בבית הדין הרבני האזורי בחיפה עוררו לאחרונה את השאלה הזו, בעקבות בקשת הבעל להמיר את החיוב המיידי בכתוב ברישום זכויותיו הסוציאליות על שם אשתו. פעולה שמשמעה דחיית מועד התשלום למועד עתידי – לאחר הפרישה מהעבודה.

חיוב הבעל בתשלום הכתובה נקבע בבית הדין הרבני לפני כשלושה חודשים על סכום של 180,000 אלף שקל, כמו גם איזון המשאבים. עוד קודם לכן, ובמסגרת זו חויב הבעל להעביר לאישה זכויות סוציאליות בהיקף כולל של למעלה מ־100,000 שקל. הבעל טען כי הוא רשאי להעביר את הזכויות הסוציאליות על שם האישה, ורק להוסיף עליהן את ההשלמה ל-180,000 שקל. לטענתו, אין זה צודק לדרוש ממנו לשלם לאישה באופן מידי ובמזומן, כספים שהוא יקבל רק בעוד כשלושים שנה.

מנגד, האישה ביקשה לקבל את מלוא כתובתה באופן מיידי, ולוותר על העברת הזכויות. לשיטתה, הזכויות הסוציאליות הן זכויות עתידיות ולפיכך לא ניתן לקזז אותן כנגד חיוב הכתובה.

האישה אף טענה כי מימוש הכספים בדרך של העברת הזכויות באופן מיידי יגרע מהם 35% מס הכנסה ואין הצדקה להפסד זה. עוד לטענתה, לא יווצר כאן מצב של "כפל זכויות" כיוון שעם תשלום הכתובה היא מוותרת על הזכויות שמגיעות לה מכוח איזון המשאבים.

זכות מלאה לכתובה

"אין כפל זכויות, אך יש זכות מלאה לכתובה", כתבו שלושת הדיינים – אב"ד הרב יוסף יגודה והרבנים ישראל דב רוזנטל וסיני לוי. הדיינים הבהירו כי בכל מקרה האישה זכאית לקבל את מלוא סכום הכתובה.

הדיינים הבהירו כי באופן עקרוני הבעל רשאי לפרוע את הכתובה בדרך של העברת הזכויות באמצעות מימוש זכויותיו הסוציאליות באופן מידי, אולם הדבר אינו מעשי, שכן פסק הדין שניתן בסוגיית איזון משאבים הותיר לבני הזוג לשעבר שתי אפשרויות:

האחת – דחיית חלוקת הזכויות למועד גיל הפרישה, והשנייה – העברת תשלום מיידי מבן הזוג שיש לו זכויות עודפות – כלומר, מימוש הזכויות הסוציאליות במועד מוקדם יותר. אלא שבמימוש אפשרות זו, יופחתו 35% מס. כמו כן, דרך זו מתייחסת רק לחלק מהתגמולים, שכן את חלקם (מרכיב הפיצויים) אי אפשר לממש מיידית – גם לא בניכוי מס – אלא רק לאחר פרישה ממקום העבודה.

כלומר, הדיינים הסבירו שמבחינה מעשית, לא סביר לשלם את הכתובה בדרך של העברת זכויות, שכן את חלקן אי אפשר לממש כיום.

בסיכומו של דבר, הדיינים חייבו את האב בתשלום מלוא הכתובה בסך 180,000 שקל וקבעו שהוא לא יוכל לבצע תשלום זה בדרך של העברת הזכויות. בכפוף לכך, יהיה הבעל פטור מהעברת זכויות כלשהן לאישה מכוח איזון המשאבים.

  • ב"כ התובעת: עו"ד שרין סולן
  • ב"כ הנתבע: עו"ד טל זלץ

* עורכת דין רחל דותן עוסקת בדיני משפחה 

** הכותבת לא ייצגה בתיק.

*** המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחברת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

גולשים בסלולרי? לשירות מיידי מעורך דין הורידו את Get Lawyer

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ