הגבר דרש שגרושתו תעביר לו 7,000 שקל מדי חודש, בתוספת תשלומי חינוך ובריאות. אלא ששופטת קבעה: כל אחד יישא בהוצאות כשהילדות אצלו
שתי אחיות עברו לגור עם אביהן, תוך הסדרת זמני שהות עם אימן. האב, שעד כה חויב לשלם מזונות לידי האם, הגיש לבית המשפט למשפחה בראשון לציון תביעת מזונות נגד גרושתו, במסגרתה דרש לחייבה בלא פחות מ-7,000 שקל לחודש, בתוספות הוצאות חינוך ובריאות חריגות. אלא שהחלטת סגנית הנשיא חגית מטלין הייתה צנועה בהרבה: כל הורה ישלם על בנותיו כשהן אצלו.
המבקש והמשיבה, בני זוג לשעבר, הם הורים לשתי בנות בגילאי 10 ו-14. ביולי 2019 הם חתמו על הסכם גירושים שקבע כי הבנות יהיו בחזקת האם, כאשר האב ישלם לה עבורן מזונות בסך 2,500 שקל לחודש.
ואולם בשלב מסוים הודיע האב לבית המשפט כי הבנות עברו לגור אצלו, ומשכך יש לקבוע זמני שהות עם האם. הלכה למעשה שוהות האחיות כיום 82% מזמנן עם אביהן, ו-18% עם אימן. בפברואר האחרון נקט האב בהליך נוסף, הפעם לחיוב גרושתו במזונות הבנות.
הוא סיפר שלאם יש עסק מצליח, וכי הוא מעריך את הכנסתה החודשית כגבוהה מהממוצע במשק. לדבריו צרכי בנותיו מסתכמים ב-6,000 שקל, ומכאן שעל גרושתו לשאת במחציתם, 3,000 שקל. עוד טען שעליה להעביר לו 4,000 שקל עבור מדור הקטינות ואחזקתו - ובסך הכול 7,000 שקל לחודש. כמו כן דרש לחייבה במחצית הוצאות החינוך והבריאות החריגות של הבנות.
מנגד טענה האם שמדובר בסכומים מופרזים וחסרי אחיזה במציאות. בתוך כך סיפרה שבניגוד לגרסת בעלה לשעבר, היא מתקשה מאוד מבחינה כלכלית ומרוויחה 22,500 שקל בשנה, כלומר פחות מ-1,900 לחודש. בנוסף, שיתפה, היא מגדלת ילד מזוגיות שנייה, ואף חייבת עשרות אלפי שקלים לעירייה.
בקשת האם הייתה לדחות את התביעה ולהורות שכל אחד מהצדדים יישא בהוצאות הבנות כשהן אצלו.
בקשת המדור - מופרזת
השופטת מטלין מצאה שיחס הכנסות הצדדים זהה ליחס זמני השהות שלהם עם הבנות. כך, בעוד האב מרוויח 14,000 שקל בחודש, גרושתו משתכרת 3,000 שקל מדי חודש - יחס של 82%-18%, הזהה, כאמור, ליחס המפגשים עם הקטינות.
אשר לצרכי הבנות, מצאה השופטת שהאב הגזים בדרישותיו, בפרט בנוגע לרכיב המדור. "מצאתי כי דמי השכירות הנתבעים עבור חלקן של הקטינות, בסך של 4,000 שקל לחודש, הינם מופרזים", כתבה, תוך שהעמידה אותם על 1,100 שקל בלבד לכל אחת, ו-2,200 בסך הכול. בתוספת מזונות בסך 2,250 שקל לכל אחת, קבעה השופטת שצרכי הקטינות מסתכמים ב-6,700 שקל.
בנסיבות אלה קבעה השופטת שאין הצדקה לחייב את האם בתשלום מזונות לאב, שכן יחס ההכנסות בין ההורים מתכתב עם חלוקת זמני השהות ביניהם בפועל. נקבע כי מעתה, כל אחד מההורים יישא בהוצאות הבנות בעת שהותן עמו, מבלי להידרש להעברת תשלומים בין הצדדים.
בשולי הדברים נקבע שקצבת הילדים מביטוח לאומי תשולם לאב, וכי הצדדים יישאו בחלקים שווים בהוצאות הבריאות והחינוך החריגות של בנותיהם, אשר אינן מכוסות בקופת החולים.
- ב"כ המבקש: עו"ד אברהם לוי
- ב"כ המשיבה: עו"ד אבי גפן
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.