אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ״פגיעה צפויה״: ההורים נפרדו והבית יימכר על אף מצוקת הילדות

״פגיעה צפויה״: ההורים נפרדו והבית יימכר על אף מצוקת הילדות

מאת: עו"ד מאירה צדוק | תאריך פרסום : 31/12/2018 09:13:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, ״פגיעה צפויה״: ההורים נפרדו והבית יימכר על אף מצוקת הילדותעו"ד מאירה צדוק, צילום: דגנית דורון [אילוסטרציה חיצונית: Andriy Popov 123rf]

האם, שנותרה לגור בדירה עם בנותיהן של הזוג, ביקשה לרכוש את חלקו של האב תוך קיזוז כספים שהיא צפויה לקבל בעתיד עם פרישתו. בקשתה נדחתה ונפסק שהדירה תימכר בשוק החופשי.

בני הזוג נישאו ב-2005 והם הורים לשתי ילדות, בנות 5 ו-12. האב עזב את הדירה המשותפת בתחילת 2017. לאחרונה הורתה השופטת שלי אייזנברג על פירוק שיתוף בדירה ודחתה את בקשת האם להוון את הזכויות שהיא זכאית לקבל מהפנסיה של הבעל ולרכוש את חלקו תמורת 130,000 שקל בלבד.   

לפני כשנה האם הגישה תביעה לפירוק שיתוף בדירה בה ביקשה לרכוש את חלקו של האב. שמאי שמונה בהסכמת הצדדים העריך את שווי הדירה ב-1,625,000 שקל. האם ביקשה להפחית מסכום המכירה כספים שאותם היא זכאית לקבל בעתיד מתוך הפנסיה של האב, כשיפרוש בעוד 15 שנה.

חוות דעת של רואה חשבון שהוגשה בתיק קבעה כי אם ייעשה איזון מידי של הזכויות הפנסיוניות על הבעל לשלם לאישה כ-170,000 שקל בעוד שאם האיזון ייעשה במועד הבשלת הזכויות, קרי ביום יציאת הבעל לפנסיה, הוא יידרש לשלם לה כ-1,000 שקל בחודש.

האם עתרה להורות כי איזון המשאבים ייעשה כבר כעת כך שהיא תוכל לקזז את הסכום המגיע לה במסגרת האיזון משווי חלקו בדירה. היא ציינה כי לאחר ניכוי יתרת חוב המשכנתא הרובץ על הדירה, בסך מיליון שקל, מגיע לכל אחד מהצדדים כ-300,000 שקל ויש לאפשר לה לרכוש את חלקו של האב תמורת 129,036 שקל.

האם הדגישה כי ביצוע איזון כבר כעת יאפשר לה ולילדות יציבות וודאות בחייהן. היא הוסיפה כי מצוקתה הרגשית של הילדה הצעירה מחייבת שלא לחשוף אותה לטלטלה נוספת של עקירתה מדירת המגורים.

האב התנגד לבקשה. לטענתו, אין לכפות איזון מידי של זכויות עתידיות שעה שהוא זקוק לכספים המגיעים לו לצורכי מחייתו ואולי אף לרכישת דירה.

הוא הדגיש שאין פערים ביכולת ההשתכרות של הצדדים ואין דוחק כלכלי אצל האם. בנוסף, נראה כי הצדדים הולכים לקראת משמורת משותפת והיוון כפוי יפגע ביכולתו לרכוש דירה ולהעניק לבנותיו בית ראוי כשהן שוהות עמו.

הנכס הנזיל המשמעותי

סגנית נשיא בית המשפט למשפחה בחיפה, השופטת שלי אייזנברג, קיבלה את עמדת האב. היא הדגישה כי דירת המגורים היא הנכס הנזיל המשמעותי שבבעלות הצדדים. לדבריה, קבלת עתירת האם תרוקן מתוכן את זכויותיו הקנייניות של האב בדירה ותותיר אותו עם זכום זעום המקפח אותו שלא לצורך.

היא הוסיפה כי מאחר שהדירה היא נכס משותף, עם פירוק השיתוף בה זכאי כל אחד מהצדדים למחצית התמורה על מנת לאפשר לו התחלה חדשה. ״גם האב מבקש להעניק קורת גג לבנותיו השוהות עמו זמן משמעותי״, כתבה.

עוד היא כתבה כי בני הזוג הם אנשים צעירים וצפויות להם עוד שנות עבודה רבות עד הפנסיה. בנסיבות אלה, אין היגיון להקדים את מועד תשלום איזון הזכויות הסוציאליות.

לעניין מצוקת בתם של הזוג כתבה השופטת שכל פירוק משפחה מכאיב לקטינים ומדובר בפגיעה צפויה שאינה מצדיקה עתירה להיוון זכויות.

זאת ועוד, לנוכח הוראות החוק לחלוקת חיסכון פנסיוני ותכלית השיתוף בזכויות סוציאליות, בדרך כלל יש להעדיף ביצוע תשלום זכויות הפנסיה במועד הבשלתן.

בסיכומו של דבר קבעה השופטת שהדירה תימכר למרבה במחיר והתמורה תחולק בין הצדדים בחלקים שווים, לאחר סילוק חוב המשכנתא וניכוי כל ההוצאות.

לא ניתן צו להוצאות.

  • ב״כ התובעת: עו"ד יהונתן קניר
  • ב״כ הנתבע: עו"ד אמיר שי
עו"ד מאירה צדוק עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
צוואה בגיל 18? יש בשביל מה
צילום: איציק שוקל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ