אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> ״מאוחר מדי״: נדחתה תביעת אם לחדש קשר עם בנה בן ה-17

״מאוחר מדי״: נדחתה תביעת אם לחדש קשר עם בנה בן ה-17

מאת: עו״ד אביטל רבינוביץ | תאריך פרסום : 18/03/2019 09:25:00 | גרסת הדפסה

עורך דין משפחה, ״מאוחר מדי״: נדחתה תביעת אם לחדש קשר עם בנה בן ה-17עו״ד אביטל רבינוביץ (צילום: רונן עמרני) [אילוסטרציה חיצונית: atic12, 123rf.com]

האם טענה שהאב מסית את הילד כלפיה באופן שיוצר ניכור הורי. בית המשפט למשפחה הבהיר שמאחר שהילד כבר לא יהיה קטין בעוד 3 חודשים, ולא ניתן יהיה לכפות עליו קשר, אין היגיון בתביעה.

השופט ארז שני דחה לאחרונה בקשה של אם לנקוט בצעדים לחידוש קשר עם בנה מאחר שלדבריה האב מסית את הילד נגדה. השופט ציין כי האם כמעט ולא הייתה בקשר עם הילד ב-6 השנים האחרונות ובשלב זה כשהוא כבר כמעט בגיר לא ניתן לעשות דבר.

האם ביקשה למנות פקידת סעד לחידוש קשר עם בנה הקטין. לדבריה, הבן עובד הסתה על ידי אביו וממדר אותה מכל מידע אודותיו.

האב טען שהקטין גדל אצלו בשש השנים האחרונות ואין בסיס לטענות ההסתה של האם. לדבריו, גם היום הוא מאפשר לקטין לעשות מה שהוא רוצה אלא שהאם היא זו שסירבה לפגוש אותו. האם לא הזמינה אותו לביתה ולמעשה ״מחקה״ אותו מחייה, לנוחותה. הוא הוסיף שהאם לא הסכימה להשתתף בחגיגת בר המצווה של הילד אך טרחה להגיע ולומר לו שלא מגיע לו שהיא תשתתף בשמחתו.

השופט ארז שני מבית המשפט למשפחה בתל אביב הבהיר כי בכל מקרה בו הורה טוען לניכור הורי, הוא צריך להבין שלגילו של הקטין משמעות קריטית. 

״לי לא ברור הכיצד מצפה האם שיוגש תסקיר שירותי הרווחה, כאשר לעת בה יוגש התסקיר כבר מזמן יהא הקטין בגיר ולא ניתן לאלצו להיות בקשר עם האם״, כתב השופט.

הוא הוסיף כי ככלל, הורה שמגיש תביעה לחידוש קשר עם קטין בן כמעט 18 צריך לצפות שלא ייענה. ״הדבר מאוחר מדי, במיוחד אם אין מדובר בקשר שהתנתק זה עתה״, כתב.

השופט הבהיר כי מדובר באם שאינה בקשר של ממש עם בנה שנים ארוכות. היא עצמה תיארה בתצהירה כי הגישה את התביעה כעת כדי שהקטין יידע שהיא ״נלחמת״ עליו. ״כלל לא ברור לי האם לטובתו של הקטין נעשה שמא להשקטת מצפונה שלה״, כתב השופט בהקשר זה.

לא השתתפה בבר מצווה

השופט הדגיש כי הורה שמתלונן על ההורה השני שגידל את הילד צריך לשאול את עצמו קודם כל היכן הוא היה במשך השנים ומדוע לא ביקש עזרה משפטית בזמן אמיתי. עוד עליו לבחון כיצד התנהג במהלך הנתק ארוך השנים.

השופט ציין כי עיתוי הבקשה בסמוך לבגירתו של הקטין תומכת בטענות האב.

״התרשמותי היא שהאם תרמה תרומה מכרעת בחוסר הקשר בינה לבין הקטין, לא התרשמתי כי האב הסית את הקטין או רצה להפריע לקשר שבין האם לבין הקטין״, כתב השופט. עוד הדגיש השופט כי ניכור הורי או טענת ניכור הורי אינה "דגל" שהורה שלא השתדל שנים להיות בקשר עם ילדו יכול ״לנופף״ בו כשכבר ברור שלא ניתן לעשות מאומה.

בנסיבות אלה דחה השופט את התביעה וחייב את האם בהוצאות של 2,500 שקל.

  • ב״כ האם: עו"ד אורלי זינגרמן (מטעם הסיוע המשפטי)
  • ב״כ האב: עו"ד רחל שמעוני
עו״ד אביטל רבינוביץ עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
צוואה מדויקת: הדרך שלכם למנוע סכסוכי ירושה
עו״ד אבי עומר (צילום: נתן עומר)
אלימות כלכלית וניכור הורי: מערכת המשפט חייבת להתגייס
עו"ד אורלי מנע שני, צילום: סיגל איילנד שילמן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ