אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> שני עובדים נספו בשריפה – המשפחות יפוצו במיליוני ש׳

שני עובדים נספו בשריפה – המשפחות יפוצו במיליוני ש׳

מאת: עו"ד בארי קפלן | תאריך פרסום : 27/11/2022 13:33:00 | גרסת הדפסה

עו"ד בארי קפלן | אילוסטרציה חיצונית: Victor, Unsplash

חברה להשכרת ציוד שכרה מחסן שהיה פעם לול בנחלה חקלאית. העובדים, בני 41 ו-61, קיבלו הנחיה לישון במחסן שזרם החשמל אליו נותק. במהלך הלילה פרצה אש והם נהרגו

השופט אברהים בולוס קיבל לאחרונה תביעות שהגישו בני משפחות של שני עובדים שנהרגו בתאונת עבודה ב-2014. השניים נספו בשריפה שפרצה במחסן הציוד שבו הועסקו. השופט קבע שהמעסיקה הפקירה את העובדים כשלא דאגה שבמחסן תהיה מערכת לגילוי עשן וכיבוי אש, וכן אמצעים לתאורת חירום. גם על בעל המחסן הוטלה אחריות מאחר שהשכיר אותו ללא רישיון וניתק את החשמל אף שידע שהעובדים שוהים במקום.

שני המנוחים הועסקו בחברת ״הזדמנות השכרת ציוד״. החברה שכרה את המחסן מבעל הנחלה והייתה מבוטחת בהכשרת היישוב בביטוח חבות מעבידים וצד שלישי. 

המשפחות סיפרו שבליל התאונה המנוחים שהו במחסן ועסקו בפריקת ציוד וסידורו. בסיום עבודתם, הם נרדמו במחסן ואז פרצה שרפה שגרמה למותם. 

בעל הנחלה, שגר בסמוך למחסן, טען כי בהסכם השכירות החברה התחייבה לנהל את העסק בהתאם להוראות הדין ולהשיג את הרישיונות הדרושים להפעלתו כמחסן. 

מנספחים שצירף האיש עלה כי בשלב מאוחר יותר רמ״י הגיש תביעה נגדו ובקשה לצו מניעה האוסר עליו לעשות שימוש שאינו חקלאי במחסן. 

בפשרה בין רמ״י לבעל הנחלה הוסכם כי צו מניעה האוסר עליו לעשות שימוש שאינו חקלאי במחסן ייכנס לתוקף בחלוף 12 חודשים שבמסגרתם הוא יוכל לפנות בבקשה מתאימה לקבלת היתר לשימוש שאינו חקלאי. כל זאת, בתנאי שהוא יקבל גם אישור מתאים מרשויות התכנון.

בעל הנחלה פנה לוועדה לתכנון ובנייה שדנה בבקשתו לאישור פעילות שאינה חקלאית במחסן ששמש מקודם כלול תרנגולות. בהחלטתה מיולי 2013 היא הציבה דרישות לתיקונים ותנאים נוספים ובהם ״הגשת אישור שירותי כבאות״. 

ואולם, תהליך הכשרת השימוש שאינו חקלאי נעצר, כך שהחברה המשיכה להחזיק במחסן ללא רישיון עסק וללא היתר לשימוש חורג מהרשויות.

עוד עלה מתצהירו של בעל הנחלה כי בליל התאונה המנוחים עסקו בפריקת משאית ציוד והדבר הפריע למנוחתו. הוא תיאר כי הדרך היחידה שעלתה על דעתו להפסיק את הרעש הייתה בהפסקת זרם החשמל למחסן וזה מה שעשה. 

התרשלות חמורה

השופט אברהים בולוס מבית המשפט המחוזי בחיפה קבע שלא היו במחסן מתקנים חיוניים לבטיחות מפני אש כנדרש בתקנות.

הוא הוסיף שגם בהנחה שהמקור לשריפה הוא באש שהמנוחים הבעירו בחדר בו שהו כדי להפיק אור, עדיין התרשלות החברה היא חמורה שכן באדישותה לשלום עובדיה גרמה לתאונה. 

השופט הבהיר שהמחסן נותק מחשמל בשעת לילה ואין בו תאורת חירום, למרות זאת המעסיק הורה למנוחים ללון במחסן עד עלות השחר. לדבריו, כל מעסיק סביר היה צופה שהם ינסו לאלתר כדי להפיק אור. זאת ביתר שאת לנוכח העובדה שבעל הנחלה כבר ניתק את זרם החשמל בעבר. 

בנסיבות אלה השופט קבע שהחברה הפקירה את עובדיה, ביטחונם ושלמות גופם.

הוא הוסיף שבעל הנחלה תרם להתרחשות התאונה הן משום שהשכיר את המחסן ללא היתר כדין והן מאחר שניתק את זרם החשמל בשעת לילה ביודעו כי העובדים שוהים במקום. בחלוקת האחריות קבע השופט שהחברה תישא ב-90% מהפיצוי והיתר בעל הנחלה. 

סכום הפיצויים למשפחת העובד המבוגר יותר הועמד על 959,625 שקל, בצירוף שכ״ט עו״ד בשיעור 20% והוצאות בסך 5,000 שקל. 

משפחת העובד הצעיר תפוצה ב-2,348,800 שקל בצירוף שכ״ט עו״ד בסך 20% והוצאות בסך 5,000 שקל. 

הודעת צד שלישי שהגישה החברה נגד המבטחת שלה ״הכשרה״ התקבלה והיא זו שתשלם את רוב הפיצוי בסופו של דבר. 

  • שמות ב״כ הצדדים לא צוינו בפסק הדין 
עו"ד בארי קפלן עוסק/ת ב- נזקי גוף ותאונות
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ