מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> של מי החניה הזאת בכלל? - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

של מי החניה הזאת בכלל?

מאת: PsakDin | תאריך פרסום : 25/11/2013 10:43:00 | גרסת הדפסה

מאת:  

לפסק הדין בעניין פינקלמן ואח' ששונוב ואח'

 

בית המשפט הכריע בסכסוך שכנים היסטורי וקבע, כי חניה שהוצמדה ב'טאבו' בשוגג לדירת השכנים שייכת למעשה לדירה אחרת. ממה צריך להיזהר ועל מה יש להקפיד כאשר מדובר בהצמדות?

 

בשנת 1999, רכשו בני זוג דירת פנטהאוז מפוארת ישירות מהקבלנית שבנתה את הבניין. עקב הקרבה המשפחתית לאחד ממנהלי החברה ונוכח העובדה כי רכשו את הדירה הטובה ביותר בבניין, זכו השניים להצמיד לדירה הנרכשת את החניה הטובה ביותר - חניה מקורה.

במשך 11 שנים חנו בני הזוג בחניה המקורה באין מפריע, עד שבשנת 2007, ניתן צו לרישום הבניין כבית משותף ובו, למרבה התדהמה, הוצמדה החניה לדירה אחרת. אם לא די בכך, השכנים שכעת זכו בחניה המקורה דרשו מבני הזוג לסלק את ידם מהחניה לאלתר, ואף הגישו נגדם תביעה למפקחת על המקרקעין.

בעקבות כך, מיהרו השניים להגיש תביעה לתיקון צו הרישום. בתביעה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בלוד באמצעות עו"ד דורון אדדי, נטען כי החניה הוצמדה לדירה הלא נכונה כתוצאה מטעות שנפלה בתשריט.

עוד נטען, כי הצמדת החניה מנוגדת להסכם הרכישה שלהם. לסיום טענו, כי השכנים מנסים לנצל את הטעות לטובתם, ובניגוד לדין.

מנגד, טענו ב"כ המשיבים, עוה"ד אברהם ללום ולירון לוי מחבובי, כי הרישום בטאבו משקף נכונה את הסכמותיהם עם הקבלנית. לטענתם, המבקשים פלשו לחניה שלא כדין ועצם העובדה שלא התלוננו על כך לאורך השנים, אינה פוגעת בזכותם החוקית ליהנות מהחניה.

זיהוי החניה: מקורה או לא?

 

השופטת בלהה טולקובסקי סקרה את הסכמי המכר של הצדדים, וקבעה כי ההסכם של המשיבים מעיד בבירור כי רכשו חניה לא מקורה, מה שאינו מתיישב עם העובדה שהחניה הנוכחית מקורה. לעומת זאת, המפרט הטכני של דירת המבקשים מלמד כי רכשו חניה מקורה.

השופטת, שהתרשמה כי המבקשים השתמשו בחניה שבמחלוקת כבר משנת 1999, כתבה עוד כי אין זה סביר שבמשך שנים כה רבות מחלו המשיבים על זכויותיהם ולא אמרו למבקשים.

 

לאחר שקבעה השופטת כי החנייה מוצמדת לדירת המבקשים, ציינה כי בדרך כלל, לא נוהג בית המשפט להיעתר בקלות להורות על שינוי רישום בטאבו. עם זאת, כאשר מדובר ברישום מוטעה, ומקום בו צד שלישי לא נפגע מכך- יש להיעתר לבקשה ולהורות על תיקון הרישום. לא ניתן צו להוצאות.

בדיקה קפדנית ולא "בערך"

רכישת דירה היא בדרך כלל העסקה החשובה והמשמעותית ביותר שאדם מבצע בחייו. בעסקה שכזו הוא משקיע את מיטב כספו, שנחסך בעמל רב, ולכן בטרם החתימה על ההסכם יש לבדוק בקפידה את החוזה והמסמכים הנלווים.

לבדיקה זו משנה תוקף, כאשר מדובר ברכישת דירה מקבלן, שכן מספר המסמכים שהרוכש נדרש לחתום עליהם, גדול למדי (יותר מזה של דירת 'יד שנייה').

על מנת למנוע תקלות, אי נעימויות והוצאות משפטיות מיותרות, יש לבדוק את תיאור הדירה וכל מה שהוצמד לה (חניות, מחסן, גינה וכיו"ב)- בכל מקום בו מופיע תיאור זה, קרי: בחוזה, במפרט ובייפוי הכח. לאחר מכן, יש לפנות לתשריט הנספח לחוזה, ולוודא שהתיאור תואם את התשריט.

רק כשכל הפרטים תואמים בדיוק (בנושאים אלה אין 'בערך' או 'יהיה בסדר') - ניתן לחתום על החוזה ונספחיו.

לפסק הדין בעניין פינקלמן ואח' ששונוב ואח'

 

הכותב הינו עו"ד העוסק בתחום דיני המקרקעין.

• המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

 

למדור: דיני מקרקעין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

 

 

 

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ