חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

שוטר מג"ב שגנב נשק מצה"ל ומכר אותו לעבריינים הורשע בעבירות מרמה וגניבה

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 04/03/2012 10:12:00 | גרסת הדפסה

להכרעת הדין בעניין מדינת ישראל נגד עדן כהן ואח'

בית משפט המחוזי בירושלים הרשיע שוטר מג"ב שגנב נשק מצה"ל ומכר אותו לעבריינים, בעבירות מרמה והפרת אמונים, וכן בעבירות של גניבה, סחר, החזקה וייצור של נשק, זאת בעקבות הודאתו במעשיו בפני מדובבים בתא המעצר.

המדינה טענה בכתב האישום, כי הנאשם שירת כשוטר מג"ב בשירות סדיר, ובמהלכו גנב אמצעי לחימה שעמדו לרשותו במסגרת פעילויות מבצעיות שנטל בהן חלק במהלך השירות. בין היתר נטען, כי השוטר גנב כ- 100 רימוני הלם, מהם שייף את המספר הצבאי, ומכר כל רימון תמורת 250 ש"ח.

כן נטען, כי השוטר גנב כדורי רובה והחזיק בביתו אמצעי לחימה מסוגים שונים, מהם הכין מטעני חבלה ומכרם לגורמים עבריינים, הכל בשיתוף עם נאשם נוסף, שהיה חברו. המדינה צירפה כראיה את הודאת הנאשם במיוחס לו, בפני שלושה מדובבים שהוכנסו לתא מעצרו.

בתשובה לאישום, אישר השוטר כי נטל מספר רימוני הלם מהפעילויות הצבאיות ומכר אותם תמורת תשלום, אולם טען כי לא מדובר בכמות הנטענת, והכחיש את יתר הטענות כלפיו. לעניין הודאתו בפני המדובבים טען, כי אמרותיו אינן קבילות מאחר והמדובבים הציגו עצמם כעבריינים ובניסיון להתחבב עליהם על מנת ש"לא יתעסקו איתו", התרברב בפניהם במעשים שלא ביצע.

השופט אמנון כהן דחה את טענות הנאשם כנגד הודאתו וקבע, כי זו ניתנה למדובבים באופן חופשי ומרצון, וכי התנהלות המדובבים במקרה זה, לא חרגה מגבולותיה הסבירים והמקובלים של חקירה לגיטימית. יתרה מכך, קבע השופט- הודאת הנאשם נאמרה מבחירה חופשית, הוא ברר את מילותיו בקפידה, לקח בחשבון את האפשרות שמצוטטים לו ואף שיתף בכך את המדובבים עצמם וביקש כי ידברו בשקט.

"חומר הראיות הצביע על כך שנאשם 1 הינו אדם מתוחכם ומחושב, שבוחר מתי ובפני מי לדבר או לא. ניסיונותיו "להעביר מסרים" לחוקרים, דווקא כשלא מקלידים את החקירה, כשבראשו מרחפת המחשבה בדבר האפשרות כי יצוטטו לו, מחלישה את אמינותן של אמרות אלו. בנוסף, מתחזקת ההנחה, כי ניסה לתחום ולצמצם את מעשיו, בהתאם לחומר הראיות העומד נגדו ותוך חשיבה מעמיקה". כתב השופט והרשיע כאמור את הנאשם בעבירות של גניבה בידי עובד ציבור, סחר בנשק, ייצור נשק, מרמה, הפרת אמונים והחזקת נשק, זאת בעוד שחברו זוכה מהאישומים מחמת הספק.

להכרעת הדין בעניין מדינת ישראל נגד עדן כהן ואח'

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום פלילי
סיפור אמיתי: ישבה בכלא יותר משלוש שנים כי אף אחד לא חשב על בדיקת DNA
עו"ד מוסא דקה, צילום: עידן שלום. אילוסטרציה חיצונית: Dollarphotoclub.com
מניין האנגלית שלו? נאשם בעבירת בנייה לא הבין את החוקר - וזוכה
עו"ד אמיר מורשתי (צילום: פלג אלקלאי, אילוסטרציה חיצונית: Kyle Simmons, Unsplash)
הנאשמים לא נכחו בדיון – התובע המשטרתי הודה בשמם
עו"ד אלעד בוסקילה | אילוסטרציה חיצונית: Bill Oxford on Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ