אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> שאלת האבהות שנויה במחלוקת – האם לא תקבל מזונות זמניים

שאלת האבהות שנויה במחלוקת – האם לא תקבל מזונות זמניים

מאת: עו"ד יעל ורד | תאריך פרסום : 10/02/2020 10:35:00 | גרסת הדפסה

עו"ד לענייני משפחה, שאלת האבהות שנויה במחלוקת – האם לא תקבל מזונות זמנייםאילוסטרציה: Oksana Kuzmina, 123RF

גבר שנתבע לשלם מזונות לתינוק כבן 4 חודשים טען כי הילד לא שלו. בנסיבות אלה נקבע שלא ניתן לחייב אותו לממן את הילד עד להכרעה בסוגיית האבהות.

בהחלטה שניתנה לאחרונה על ידי השופט פליקס גורודצקי מבית המשפט למשפחה בירושלים נקבע כי אין אפשרות לחייב גבר במזונות כאשר הוא מכחיש את אבהותו ועדיין אין הכרעה בנושא. בהתאם לכך, נקבע כי דיון בבקשה למזונות זמניים שהגישה אם לתינוק כבן 4 חודשים נגד גבר שעמו ניהלה מערכת יחסים, יעוכב עד לבירור שאלת האבהות.

לפני כחודש הגישה האם את תביעת המזונות ובמסגרתה ביקשה לחייב את הנתבע – שלטענתה הוא אבי הילד – במזונות זמניים.

לגרסת האם, היא הרתה לנתבע כשניהלו מערכת יחסים אך הוא עזב אותה כשהייתה בחודש השביעי. מאז הלידה לא התקיים כל קשר בינו לבין הילד והיא זקוקה בדחיפות למזונות.

הנתבע, שמכחיש את אבהותו, הגיש בתגובה בקשה לעיכוב הדיון בסוגיית המזונות. בבקשה הוא טען כי אין מקום לחייב אותו במזונות על ילד שעדיין לא ידוע אם הוא שלו ולמעשה קרוב לוודאי שאינו אביו.

לדבריו, מועד הלידה לא מסתדר עם המועד הראשון שבו קיים יחסי מין עם האם, מה גם שהאם סירבה להצעתו לקיים בדיקת רקמות. עוד הוא טען כי בבית החולים נרשם בעלה לשעבר ואבי בנה הגדול כאבי הילד והעובדה שהאם לא ביקשה לשנות את הרישום מעידה שזו המציאות.

האם טענה בתגובה כי הרישום בבית החולים התבסס על מידע שגוי ולא מעודכן, וכי הנתבע הגיש את הבקשה בניסיון להסתיר את מצבו הפיננסי ולחמוק מחובת המזונות.

האם טענה כי אין עילה לשלול את אבהות הנתבע רק משום שלא הייתה נשואה לו, תוך שהדגישה כי מערכת היחסים ביניהם הייתה רצינית והוא אף הבטיח להינשא לה ולגדל יחד את הילד. בנוסף היא ציינה כי הנתבע לא התנגד ששמו יופיע בהזמנות לברית המילה של הילד והצהירה כי היא מסכימה לבדיקת רקמות מיידית.

לא זקוקה לעזרה ראשונה

אלא שהשופט פליקס גורודצקי קבע כי לפי פסיקה מנחה של בית המשפט המחוזי אין אפשרות כרגע לחייב את הנתבע במזונות. השופט ציין כי ברמה העקרונית כאשר נתבע מזונות מכחיש את אבהותו ההנחיה היא להכריע קודם כל בשאלת האבהות ורק לאחר מכן לדון בסוגיית המזונות.

בתוך כך השופט ציין כי שקל האם לפסוק בכל זאת מזונות כעזרה ראשונה לפנים משורת הדין, תוך חיוב האם להחזיר לנתבע את כספו אם יתברר כי אינו האב. אלא שלאחר עיון בתדפיסי חשבונות הבנק של האם הגיע למסקנה שאין בכך צורך משום שהיא נמצאת במצב סביר ויכולה לכלכל את הילד עד לבירור האבהות.

השופט החליט בינתיים שלא לחייב את האם בהוצאות וקבע כי עניין זה יוכרע בתום ההליך.  

עו"ד יעל ורד עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
גשר על מים סוערים
עו"ד אביגיל שיינין | צילום: מומי ריעני

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ