אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> חדלות פירעון >> קיבל הפטר על 2.5 מיליון ש' – אך את המזונות הוא יצטרך לשלם

קיבל הפטר על 2.5 מיליון ש' – אך את המזונות הוא יצטרך לשלם

מאת: עו"ד איתן פישמן | תאריך פרסום : 16/08/2023 12:09:00 | גרסת הדפסה

עו"ד איתן פישמן (אילוסטרציה: Usman Yousaf on Unsplash).

נקבע כי מצבו הקשה של החייב כיום, שבעקבותיו קיבל הפטר, לא יכול להכשיר את התנהלותו הפסולה לאורך השנים שבהן לא שילם מזונות ילדים

בית המשפט המחוזי בחיפה דחה לאחרונה בקשה של חייב להחיל את ההפטר שקיבל על חובו הענק בסך 2.5 מיליון שקל, גם על חוב המזונות שלו לביטוח הלאומי, שעומד על כ-200,0000 שקל. השופט יואב פרידמן קבע שהחייב לא סיפק הצדקה לסטות מברירת המחדל שבחוק, לפיה הפטר איננו חל על חוב מזונות.

מדובר בניסיונו השלישי של החייב, בשנות השישים המאוחרות לחייו, לקבל הפטר מלא מחובות. החל בשנות התשעים של המאה הקודמת הוא נקט בשני הליכים שנסגרו מחמת התנהלותו בחוסר תום לב. ואולם בנובמבר האחרון הגיע הרגע המיוחל מבחינתו, כשקיבל במסגרת הליך נוסף הפטר מחוב של למעלה מ-2.5 מיליון שקל, על רקע מצב בריאותי וכלכלי קשה.

החייב ניצל את המומנטום וביקש להחיל את ההפטר גם על חוב של 204,000 שקל לביטוח הלאומי כתוצאה מאי תשלום מזונות לילדיו. לטענתו מדובר בחוב ישן, ובהתחשב במצבו הקשה והעובדה שילדיו בגרו מזמן – יש לפטור אותו מתשלום המזונות.

מנגד טענו הביטוח הלאומי, הנאמן וכונס הנכסים הרשמי, שאין מקום לפטור את החייב מחוב המזונות. בין היתר נטען שהחייב הפך נכה שנים רבות אחרי שנפתח תיק ההוצאה לפועל עקב אי תשלום המזונות – כך שמצבו הקשה כיום אינו יכול להצדיק את מחדלי העבר שלו, ועליו לשאת בתוצאות.

לא ייצא חוטא נשכר

"כלל הוא כי צו הפטר לא יחול על חוב מזונות, זולת אם הורה בית המשפט אחרת", ציטט השופט פרידמן מפסיקה רלוונטית. לדבריו החייב לא הציג נימוקים משכנעים אשר מצדיקים לסטות מברירת המחדל.

העובדה שבחלוף הזמן מאז יצירת חוב המזונות הילדים גדלו ובריאותו של החייב התערערה, אינה מספיקה לדברי השופט כדי להוות ביסוס להחלת ההפטר על חוב המזנות. בהקשר לכך צידד השופט בעמדת הביטוח הלאומי, לפיה חלפו כ-8 שנים מפתיחת תיק ההוצאה לפועל בגין חוב המזונות ועד לקביעת נכותו של החייב, מה שמנתק את הקשר בין שני העניינים.

השופט חידד כי העובדה שהחייב זכה בהפטר לנוכח מצבו המורכב כיום, אינה יכולה להכשיר בדיעבד את התנהלותו ביחס לחוב המזונות.

"החייב לא יכול לצאת נשכר ממחדלו לשאת בתשלום חוב המזונות לגרושתו בגין ילדיו, באופן שחייב את הביטוח הלאומי להיכנס בנעליו של החייב ולשאת בחיוביו במקומו", הבהיר השופט. לצד טובת החייב, קבע, על בית המשפט לשקול גם את אינטרס טובת הנושים והציבור.

לפיכך השופט דחה את בקשת החייב לפטור אותו מחוב המזונות. ביטוח לאומי יוכל לקזז חלק מסוים מהקצבאות שהוא משלם לחייב עקב נכותו, על חשבון החוב.

  • שמות באי כוח הצדדים לא צוינו בהחלטה
עו"ד איתן פישמן עוסק/ת ב- חדלות פירעון
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום חדלות פירעון באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום חדלות פירעון
פושט רגל? כך תגן על הדירה שלך
עו"ד מיכל שחר | צילום: IF PRODUCTION

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ