אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני עבודה >> ערער וזכה בתוספת של 50 אלף שקל לפיצויי עגמת הנפש מהמעסיק

ערער וזכה בתוספת של 50 אלף שקל לפיצויי עגמת הנפש מהמעסיק

מאת: עו"ד ורד שדות | תאריך פרסום : 15/10/2017 12:38:00 | גרסת הדפסה

עו"ד לענייני עבודה, ערער וזכה בתוספת של 50 אלף שקל לפיצויי עגמת הנפש מהמעסיקעו"ד ורד שדות, צילום: יפעת אלבז [אילוסטרציה חיצונית: sebboy12, 123rf.com]

פוטרתם? שווה להתעקש על מה שמגיע לכם: עובד שפוטר אחרי 20 שנות עבודה בהודעת מייל, עמד על כך שמגיע לו פיצוי גבוה יותר מזה שקיבל עקב עגמת הנפש הגדולה שנגרמה לו, וזכה.

בית הדין הארצי לעבודה פסק באחרונה בערעור שהגיש עובד חברת "קומבה" על גובה הפיצוי שנקבע לטובתו בבית הדין האזורי בחיפה, שלטענתו היה נמוך ביחס לכך שפוטר מבלי שנערך לו שימוע. השופטות לאה גליקסמן (אב"ד), סיגל דוידוב-מוטולה וחני אופק גנדלר קבעו פה אחד כי עגמת הנפש שנגרמה לו עקב הליך הפיטורים הפגום מצדיקה תוספת של 50 אלף שקל לפיצויים. בסך הכל זכה העובד ביותר מ-80 אלף שקל.

לדברי המערער, בשנת 1990 הוא החל לעבוד ב"קומבה" – חברה להנחת תשתיות צנרת בארץ ובחו"ל. במרץ 2010 הוא סיים את תפקידו בפרויקט שביצע בדרום אפריקה וחזר ארצה, אלא שבמקום לעמוד מאחורי ההבטחה לשבצו בתפקיד חלופי, שלחה לו החברה הודעת פיטורים בדואר האלקטרוני.

את התביעה הוא הגיש כשנה אחרי הפיטורים ובמסגרתה  דרש לחייב את החברה לפצות אותו על כך שפיטרה אותו ללא שימוע. ביולי 2014 תביעתו התקבלה חלקית ונפסק לו פיצוי בגובה שתי משכורותיו האחרונות –  28,934 שקלים בסך הכל.

בערעור שהגיש על הסכום הנמוך לבית הדין הארצי הוא טען כי לנוכח עוגמת הנפש שנגרמה לו בפיטורים המפתיעים מגיע לו סכום גבוה יותר. בנוסף, הוא טען כי בחישוב גובה המשכורת שלו לא נכללו 950 דולר שנוספו לו מדי חודש בגין כך שעבד בחו"ל. בסך הכל הוא ביקש להעלות את סכום הפיצוי ל-99,797 אלף שקלים.

בתגובה לערעור, טענה "קומבה" כי קיימה עם המערער מספר שיחות בהן ציינה בפניו את חוסר שביעות רצונה מתפקודו, ובמסגרתן היה יכול להשמיע את טענותיו – בדיוק כמו בשימוע. מכל מקום, לשיטתה הסכום שהוא דורש גבוה ומוגזם, ולא הייתה כל טעות חישוב כיוון שהמערער  חתם על הסכם לפיו התוספת למשכורת לא נחשבת לחלק מהשכר הקבוע שלו.

לא יכל לשנות את רוע הגזירה

אולם הערעור התקבל חלקית כאמור, לאחר שהשופטות הגיעו למסקנה כי המערער זכאי לפיצוי גבוה יותר על עוגמת הנפש שנגרמה לו בעקבות הפיטורים, אך לא להכללת תוספת השכר עבור העבודה בחו"ל – שלא נחשבה לחלק משכר הבסיס שלו.  

לגבי השימוע, השופטות דחו את טענות החברה ומצאו כי לא נערך למערער שימוע חוקי. לעמדתן, הפגם המהותי שנפל בהליך הפיטורים הקלוקל של המערער – שפוטר אחרי יותר מ-20 שנות עבודה בהודעת מייל ומבלי שניתנה לו אפשרות לשנות את "רוע הגזרה" – העצים את עוגמת הנפש שנגרמה לו בפיטורים.

וכך, בסופו של דבר, החברה חויבה לשלם למערער עוד 50,000 שקלים כפיצוי בגין עוגמת נפש וכן 5,000 שקל על הוצאות משפט.

עו"ד ורד שדות עוסק/ת ב- דיני עבודה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני עבודה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני עבודה
4 תיקונים חשובים בחוקי העבודה – מדריך
עו"ד נעמה שבתאי בכר, צילום: אביבית שבתאי
היריון ולידה: המדריך השלם לזכויות הגבר
עו"ד מידן גריסרו. צילום: עדי ארד

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ