אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> על אף התנגדות האם: ילד יעבור לבית ספר ליד הבית

על אף התנגדות האם: ילד יעבור לבית ספר ליד הבית

מאת: מערכת פסקדין | תאריך פרסום : 06/05/2021 09:48:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Ivan Aleksic, Unsplash

הקטין עבר לפני כ-7 חודשים למשמורתו הבלעדית של אביו המתגורר בעיר אחרת. האם התנגדה לבקשת הילד והאב לעבור למסגרת חינוכית קרובה, וביקשה להשאירו בבית הספר הסמוך לביתה. השופטת התרשמה שהמעבר יחזק את תחושת השייכות של הילד

השופטת מירה רום פלאי קיבלה לאחרונה בקשה של אב להורות על מעבר בנו לבית ספר בעיר מגוריו. האב טען כי מכיוון שהילד עבר לגור עמו, לימודים במסגרת חינוכית קרובה ייטיבו עמו. האם התנגדה וטענה כי הדבר יוביל לניכור והכחדה מוחלטת של דמותה בעיני הילד. השופטת קבעה בין היתר שהמעבר הוא לטובת הקטין והותרתו במקום הלימודים הקודם ייגרום לבזבוז זמן ואנרגיה.

בני הזוג גרושים, הורים לילד. לפני כ-7 חודשים התקבלה תביעת משמורת שהגיש האב, שמיוצג על ידי עו״ד רעות שדה. בעקבות זאת הקטין עבר לגור עם האב, ופעם בשבוע הוא לן אצל אמו.

בבקשה נוספת שהגיש האב הוא טען כי טובתו של הקטין היא שילובו במוסד חינוכי בעיר בה הוא גר כעת. הוא ציין כי הילד מעוניין במעבר ושואף לחזק את קשריו החברתיים עם ילדים בגילו שגרים סמוך אליו. הוא גם רוצה להימנע מהנסיעות למוסד הלימודים הנוכחי שנמצא בעיר מגורי האם.

האם, שיוצגה על ידי עו״ד רועי חלפון, טענה כי המעבר יוביל לשינוי דרסטי של מרכז חייו של הקטין באופן שעלול להוביל לפגיעה מתמשכת בו, תוך ניכור והכחדה מוחלטת של דמותה, זאת על אף שבמשך כ-10 שנים היא הייתה המשמורנית והמטפלת העיקרית בו מאז שנפרדו הצדדים.

לדבריה, האב מסית את הקטין כנגדה ויוצר אידיאליזציה כלפיו על חשבון דמוניזציה כלפיה.

העובדת הסוציאלית שהגישה תסקיר בתיק תמכה בעמדת האב וכתבה כי יש יתרון בהעברת מרכז החיים של הקטין והתאמת מוסד החינוך למקום המגורים שלו. זאת, לצד הרחבה הדרגתית של המפגשים עם אמו.

טובת הקטין

השופטת מירה רום פלאי מבית המשפט למשפחה בראשון לציון הבהירה כי על פי חוק הכשרות המשפטית והאפוטרופסות קביעות בנוגע לחינוך קטינים הן חלק מההחלטות שההורים צריכים לקבל ביחד, גם אם הם גרושים.

במקרה שאין הסכמה בין ההורים על בית המשפט להכריע, כשעיקרון טובת הקטין הוא עיקרון העל שעומד בבסיס ההכרעה. 

השופטת כתבה כי כתוצאה מהמעבר לבית האב השתנה מרכז חייו של הקטין וניכר כי המעבר היטיב עמו. היא הוסיפה כי כל עוד זמני השהות עם האם מתקיימים ונשמרים ברציפות, טובתו היא כי יתחנך במסגרת החינוכית בעיר בה הוא גר.

״לימודים במסגרת חינוכית בעיר בה גר הקטין ייצרו תחושת שייכות והשתייכות לסביבה בה מתנהלת שגרת חייו. כך למשל, כל הפעילויות החינוכיות והתרבותיות עם בני הכיתה בה ילמד מחוץ לשעות בית הספר יתקיימו באזור מגוריו״, כתבה השופטת.

היא הוסיפה כי הותרת הקטין במסגרת חינוך מחוץ לעיר בה הוא גר תסרבל את שגרת חייו ותייצר בזבוז זמן ואנרגיה על נסיעות ארוכות מוקדם בבוקר ואחר הצהריים בתום יום הלימודים.

לפיכך הורתה השופטת על שילוב הקטין במסגרת החינוכית שיבקש האב וקבעה שעל האם לשתף פעולה בעניין זה.

להחלטה המלאה בתיק 43008-11-20

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
המדריך להורים גרושים בימי קורונה
עו"ד עדי חן | צילום: אוראל כהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ