מחירי הדירות הגבוהים גורמים לישראלים רבים לחפש אלטרנטיבות השקעה בחו"ל. הגם שבחלק מהמקרים ניתן לקבל תשואה יפה על הכסף, במקרים אחרים אפשר להתמוטט כלכלית
"דירה בבאטומי ב-100,000 שקל בלבד!". נראה לכם מוכר? תופעת ההשקעות בנדל"ן בחו"ל תופסת תאוצה בשנים האחרונות, ואנחנו כאן כדי להזהיר אתכם מפני הסכנות הגלומות בתהליך. לשם כך שוחחנו הפעם עם עו"ד עומר נירהוד שעוסק בתחום השקעות הנדל"ן, שבעצמו חווה פעם עקיצה לא קטנה.
אז מה בעצם ההבדלים העיקריים בין השקעה בארץ ובחו"ל? הבדל מרכזי אחד נעוץ בכך שמיזמי השקעה בחו"ל אינם מבטיחים רישום בטאבו. בנוסף, מדובר בתהליך הנעשה כולו באמצעות גורם שלישי עלום שם אליו אנחנו מעבירים את מיטב כספינו בתקווה שבסופו של יום הדבר יביא לבעלות על נכס שיניב תשואה.
אם גם לכם זה נשמע ריסקי מדי – אתם בכיוון הנכון. ההערכה היא שמתוך כ-4 מיליארד שקל המושקעים על ידי לקוחות פרטיים ברכישת נכסים בחו"ל, כמחצית יורדת לטימיון. זה נתון פשוט מטורף! אבל מה לעשות שהמציאות מלמדת כי אנשים רבים ממשיכים להתפתות ולהיכנס לעסקאות המסוכנות הללו, ובמקרים רבים לאבד בסוף התהליך את כל מה שחסכו.
שימו לב - גם בהנחה שהמשקיע יגיש תביעה נגד המיזם שהפיל אותו בפח ויקבל לטובתו פסק דין שיחייב להחזיר לו את ההשקעה, זה לא אומר שהוא באמת יראה את הכסף. המציאות מלמדת שהחלק הקשה ביציאה מהבוץ איננו בקיום ההליך המשפטי אלא דווקא בהליך הגבייה שבא לאחריו. מכאן החשיבות הרבה בנקיטת משנה זהירות בתחום ההשקעות הספציפי הזה.
אז בין אם אתם פנסיונרים שחושבים לצאת להרפתקה מסוכנת ולהשקיע את כספי הפנסיה, או זוגות צעירים שחושבים למנף את המתנות שקיבלתם מהחתונה לטובת השקעה בחו"ל – אנו ממליצים לכם להאזין לפודקאסט ולקבל כמה טיפים חשובים שיסייעו לכם להישמר מהסכנות הנפוצות בתחום.
האזנה נעימה >>
עו"ד עומר נירהוד עוסק בחדלות פירעון
עו"דקאסט – הפודקאסט המשפטי של קהילת עורכי הדין
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.