- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
עדיפות לפירוק שיתוף בדרך של מכירה על פני רישום הבית כבית משותף
א 1495/04 א. לוי השקעות ובניין בע"מ נגד ראובן אמינוף ואח'
בית משפט השלום בירושלים קבע, כי פירוק שיתוף במקרקעין הכוללים שני בניינים יעשה באמצעות מכירת חלקו של השותף שבבעלותו חלק קטן יחסית בנכס, כאשר שווי המקרקעין ייקבע ע"י שמאי שימנה בית המשפט. נקבע כי אמנם ניתן לבצע פירוק שיתוף ברישום הבית כבית משותף, אך כיוון שהתובעת מבקשת להסתלק מהנכס, הרי שהליך זה אינו מתאים ואינו מוצדק.
הדרכים לביצוע פירוק שיתוף במקרקעין ע"פ חוק המקרקעין הינן חלוקה בעין; פירוק בדרך של מכירה ופירוק ע"י רישום כבית משותף, כאשר ככלל יעדיף בית המשפט לפרק את השיתוף באמצעות חלוקה בעין ורק אם הדבר אינו אפשרי - באמצעות מכירה.
השופטת אילתה זיסקינד קבעה, כי אמנם ככלל קיימת עדיפות לפירוק בדרך של רישום הבית כבית משותף על פני פירוק בדרך של מכירה, אך זאת בנסיבות בהן השותפים מעוניינים להישאר בנכס, ואילו במקרה הנדון מעוניינת התובעת להסתלק מהנכס, ולפיכך, ולאור חלקה המועט יחסית בנכס - עדיפה האפשרות של פירוק השיתוף ע"י מכירת חלקה של התובעת.
א 1495/04 א. לוי השקעות ובניין בע"מ נגד ראובן אמינוף ואח'
למדור מקרקעין ובנייה
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.
