לפסק הדין בעניין אלקבס קארין נגד טופזטורס בע"מ
בית המשפט קבע, כי סטודנטית שעמדה לטוס ממילנו לישראל, ואשר כרטיס הטיסה שלה בוטל, תפוצה ע"י אלאיטליה וסוכנות הנסיעות טופז טורס בכ- 7,000 ש"ח.
סטודנטית עמדה לטוס ממילנו לישראל ביום 11.4.06, ערב חג הפסח. כרטיס הטיסה, כרטיס "אלקטרוני", נרכש בסוכנות הנסיעות טופז טורס בע"מ, ומבצעת הטיסה הייתה חב' אלאיטליה.
הסטודנטית טענה, כי היא התייצבה בדלפק אלאיטליה, בשדה התעופה במילנו, כשלוש וחצי שעות לפני שעת הטיסה, אך לתדהמתה נאמר לה, שכרטיס הטיסה שלה בוטל, וכי היא לא הועלתה לטיסה בשל "תפוסת יתר" [overbooked].
בשלב זה סייעה סוכנת טופז במאמצים לאתר עבור הסטודנטית טיסה חלופית, על מנת לאפשר את בואה ארצה לחג הפסח. טיסה כזאת אותרה בחב' סוויסאיר, כעבור כשבע שעות ממועד הטיסה המקורית. הטיסה החלופית לא הייתה ישירה, אלא הצריכה את התובעת לטוס ממילנו לציריך, ורק משם לארץ.
לטענת הסטודנטית יש לפצותה בגין הוצאות מחיה מיותרות שנגרמו לה כתוצאה מהתקלה; בגין קנס ששילמה עבור אי הצגת כרטיס בסוויסאיר; בגין תוספת תשלום שנשאה בה, לטענתה, עבור כרטיס הטיסה החלופית; ובעיקר - בגין עוגמת הנפש והלחץ שנגרמו לה בשל אי מימוש טיסתה המתוכננת, ערב החג.
טופז טענה בכתב ההגנה, כי היא הזמינה את כרטיס הטיסה אצל אלאיטליה, וקבלה אישור להזמנה. לטענתה, אינה יודעת מדוע סירבה אלאיטליה להעלות את הסטודנטית לטיסה, על פי הכרטיס שהוזמן ואושר.
אלאיטליה טענה בכתב ההגנה מצידה, כי הכרטיס הונפק על ידי טופז בבוקר הטיסה, בשעה 7.19, אך בוטל על ידי טופז כשעה לאחר מכן, בשעה 8.14. לטענתה, האשמה בתקלה שארעה לתובעת מוטלת אך ורק על טופז.
במהלך הדיון בבית המשפט הסתבר, כי סוכנת טופז שטפלה בטיסתה של הסטודנטית ביצעה הזמנה ואף "כירטוס" של הכרטיס, אך ביום 6.4.06 היא ביטלה את הכרטיס, כיוון שלטענתה שולם רק חלק ממחירו.
בהמשך, נציגת טופז נסתה, זמן קצר לפני הטיסה, לבצע כירטוס מחדש של אותו כרטיס, אך אלאיטליה סירבה לכבד כרטיס זה.
כרטוס של הרגע האחרון
השופט יעל קלוגמן מבית המשפט לתביעות קטנות בנתניה קבעה, כי המחלוקת האמיתית בין טופז לאלאיטליה נעוצה בעניין הכרטוס של "הרגע האחרון" אשר נציגת טופז ניסתה לבצע ביום הטיסה, בשעה 7.19, ואשר אלאיטליה לא כיבדה.
פעולת הכירטוס, שביצעה נציגת טופז בשעה 7.19 (9.19 במילנו), בוצעה פחות משעה לפני ההמראה. גם אם פעולה זו נרשמה במחשבים, הן של טופז והן של אלאיטליה , לא היה ניתן לממש כרטיס זה, בשל כרטוסו פחות משעה לפני ההמראה.
מחלוקת בין הסוכנות לחב' התעופה על גב הנוסעת
לדברי השופטת קלוגמן: " מחלוקת כזאת אינה יכולה להתנהל על גבה של הנוסעת. היא הגיעה לשדה התעופה בידיעה שיש לה כרטיס תקף, וזו הייתה אף עמדתה של טופז בכתב ההגנה. יש להצטער על כי טופז בחרה לנקוט בכתב ההגנה קו-הגנה שאינו מתיישב עם העובדות, אשר נציגתה-שלה הציגה בעדותה בביהמ"ש".
נקבע, כי הסטודנטית קבלה הסברים סותרים באשר לסיבת ביטול הכרטיס, וכי היא אינה יכולה, וגם אינה צריכה, להיכנס לעניינים שבין סוכנות הנסיעות לבין חברת התעופה.
בהתאם לכך נקבע, כי יש לקבל את תביעתה לפיצוי בגין ביטול טיסתה היעודה. טופז ואלאיטליה ישלמו לסטודנטית, ביחד ולחוד, 6,546 ש"ח בגין הוצאות מחיה ועגמת נפש וכן הוצאות משפט בסך 500 ש"ח.
לפסק הדין בעניין אלקבס קארין נגד טופזטורס בע"מ
למדור צרכנות
אתר המשפט הישראלי "פסקדין"
www.psakdin.co.il
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.
פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.