אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> נזקי גוף ותאונות >> נפגעתם כתוצאה משימוש בקורקינט, האם אתם זכאים לפיצוי כספי?

נפגעתם כתוצאה משימוש בקורקינט, האם אתם זכאים לפיצוי כספי?

מאת: PsakDin | תאריך פרסום : 25/03/2014 12:48:00 | גרסת הדפסה

מאת: עו"ד אייל שלזינגר

לפסק הדין בעניין עזבון המנוח איל קולביץ' ואח' נ' טרקר ישראל בע"מ ואח'.

יצרנית ומשווקת הקורקינטים 'טרקר ישראל' תפצה בכחצי מיליון שקל אלמנה, שבעלה מצא את מותו בתאונת קורקינט. טענת 'טרקר' כי מדובר בתאונת דרכים - נדחתה.

על פי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים, כאשר מתרחשת תאונת דרכים ואין גורם מבטח, מי שממונה על פיצוי הנפגעים היא חברת קרנית - הקרן לפיצויי נפגעי תאונות דרכים. השאלות אם קרנית מחויבת לפצות נפגע קורקינט, כלי שאינו מחויב בביטוח חובה כרכבים אחרים ואם הוא נחשב בכלל לרכב מנועי, עלו בפסק דין שנדון בבית המשפט השלום בנצרת לאחרונה.

בספטמבר 2009 התנגש רוכב קורקינט ברכב חונה ונפטר. בעקבות זאת, הגישה אלמנתו תביעת פיצויים נגד 'טרקר ישראל', ממנה רכש המנוח את הקורקינט, וכנגד המבטחת שלה - הכשרת היישוב.

הנתבעות טענו כי הקורקינט הוא רכב מנועי, ולכן התאונה בה קיפח המנוח את חייו הינה בגדר תאונת דרכים. משכך, טענו כי על האלמנה להפנות את תביעת הפיצויים לקרנית. בהסכמת השופט ערפאת טאהא, קרנית צורפה כנתבעת נוספת.

טרקר טענה כי הקורקינט הינו רכב מנועי לפי חוק הפיצויים, שכן הוא נע בכוח מכני על פני הקרקע ועיקר יעודו לתחבורה יבשתית.

קרנית טענה מנגד, כי הקורקינט אינו רכב מנועי וייעודו המקורי אינו לתחבורה יבשתית. לטענתה, מדובר בכלי שעשוע שנועד לשימושים במקומות סגורים. הקורקינט, בדומה לאופניים, "רולר בליידס" ו"סקייט בורד" הוא משחק לילדים ואינו כלי רכב.

כלי משחק ושעשוע

השופט טאהא הזכיר כי בשנת 2010 קבע בית המשפט העליון, כי הקורקינט הספציפי שהיה מעורב באותה תאונה אינו רכב מנועי אלא כלי שטיבו וייעודו העיקרי מכוונים למשחק ושעשוע. זאת, בין היתר, לאור מגבלותיו האינהרנטיות ברמות הדלק ובמרחק הקצר אותו הוא יכול לעבור.

השופט קבע, כי פסיקת העליון חלה גם במקרה זה והקורקינט עליו רכב המנוח אינו נחשב לרכב מנועי לפי חוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים. כך, לקורקינט אין מראות צד, צופר או פנסים, הוא מעולם לא צויד ברישיון רכב, לא הוצאה לגביו תעודת ביטוח רכב ולא ניתן רישיון נהיגה לרוכביו.

תכונות אלה, קבע השופט, אינן מאפיינות רכב מנועי שעיקר ייעודו לתחבורה יבשתית, כפי שדורש החוק. העובדה שהמנוח ואחרים עושים בקורקינט שימוש לתנועה מהירה במקומות מגוריהם אינה מעלה ואינה מורידה לעניין סיווג הכלי ואין בה כדי לשנות ממאפייניו ותכונותיו, סיכם השופט.

משכך, נפסק כי התאונה בה מצא המנוח את מותו אינה נחשבת לתאונת דרכים, ועל כן 'טרקר ישראל', ולא קרנית, תפצה את אלמנתו בכחצי מיליון שקל.

לאור האמור, עליכם לזכור כי כאשר אתם משתמשים בקורקינט, אתם רוכבים ללא ביטוח ואם חלילה תתרחש תאונה, היא לא תיחשב כתאונת דרכים על פי החוק ולא ניתן יהיה להפנות את תביעת הפיצויים לקרנית.

חשוב לציין כי פגיעת קורקינט בהולך רגל עלולה להוביל לתביעת פיצוי מול בעל הקורקינט על פי פקודת הנזיקין, ועלולה להגיע לסכומים גבוהים.

יחד עם זאת, כדאי לדעת, שאם רכב פוגע ברוכב קורקינט, נראה כי מעמד הרוכב יהיה זהה למעמד של הולך רגל, וחברת הביטוח של בעל הרכב תצטרך לפצות את הרוכב.

* עו"ד אייל שלזינגר עוסק בתחום הנזיקין והפיצויים לנפגעי תאונות דרכים.

**המידע המוצג במאמר זה הנו מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמור.

לפסק הדין בעניין עזבון המנוח איל קולביץ' ואח' נ' טרקר ישראל בע"מ ואח'

למדור: נזיקין

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום נזקי גוף ותאונות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום נזקי גוף ותאונות
נפגעתי בתאונת דרכים ‒ מה עושים עכשיו?
עו"ד מרים כפרי קהן. צילום: רובי קהן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ