אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> הוצאה לפועל >> ניצול שואה קיבל הפטר מחובות של יותר ממיליון שקל

ניצול שואה קיבל הפטר מחובות של יותר ממיליון שקל

מאת: עו"ד שרון אורן | תאריך פרסום : 18/12/2019 10:43:00 | גרסת הדפסה

עורכי דין הוצאה לפועל, ניצול שואה קיבל הפטר מחובות של יותר ממיליון שקלעו"ד שרון אורן | צילום: שני גביזון [אילוסטרציה: Marek BeneÅ¡ www.123rf.com]

ההחלטה ניתנה על רקע חוק חדלות פירעון החדש המציב את שיקומו הכלכלי של החייב כשיקול ראשון במעלה. מעבר לזה נקבע כי ממילא לא תהיה לנושים תועלת מהמשך ההליך בהתחשב בגילו של החייב ומצבו הרפואי.

רשם לשכת ההוצאה לפועל בתל-אביב גיא סמולרצ'יק קיבל לאחרונה בקשה למתן צו הפטר לחייב מוגבל באמצעים – ניצול שואה שנקלע לחובות של יותר ממיליון שקל ומתנהלים נגדו הליכי הוצאה לפועל מזה כ-18 שנים ללא תועלת ממשית לנושים. ההחלטה ניתנה על רקע כניסתו לתוקף של חוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שמטרתו העיקרית והראשונה היא לאפשר לחייבים להשתקם ולצאת לפעילות כלכלית סבירה.

החייב כיום בן 78. מאז 2001 הוא מוכרז כמוגבל באמצעים בשל חובות של כ-1.13 מיליון שקל לשבעה נושים שונים. בשנים האחרונות הוא משלם בתיק ההוצאה לפועל 500 שקל בחודש ולפי טענתו לא צבר חובות נוספים.

לפני כחצי שנה הוא הגיש בקשה למתן צו הפטר מחובותיו ואף אחד מהנושים לא הגיש התנגדות בנושא. בהחלטה שניתנה בעניינו לאחרונה נענה הרשם גיא סמולרצ'יק לבקשתו.

הרשם הסביר כי בדומה להפטר בפשיטת הרגל ההפטר שניתן לחייב בהוצאה לפועל נועד לאפשר לאדם שנקלע שלא באשמתו לחובות שאינו מסוגל לפרוע – לפתוח דף חדש ולשוב לפעילות כלכלית סבירה. כלומר, במקרה שבו חייב נקלע לחובות בתום לב, שיתף פעולה עם הליכי חדלות הפירעון והגיע למצב שבו לא יוכל עוד לפרוע את חובותיו כך שלנושים לא תהיה כל תועלת מהמשך ההליכים – הוא זכאי לקבל צו הפוטר אותו מחובותיו.

הרשם הוסיף עוד כי אף שחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי שנכנס לתוקף לאחרונה לא חל על עניינו של החייב, הוא משמש "זרקור" להכרעה בתיק. חוק זה מציב את השיקום הכלכלי של החייב כמטרה ראשונה ועיקרית של הליכי חדלות הפירעון.

הרשם קבע כי תכלית זו מתקיימת במקרה הנוכחי, שבו מדובר בחייב שיכולת ההשתכרות שלו מוגבלת ובמשך שנים ארוכות נושיו לא נהנו מגבייה משמעותית ולא תהיה להם תועלת מהמשך ההליך גם בעתיד. הרשם אף ציין כי כנראה שזו הסיבה שבגינה הנושים אפילו לא הגישו התנגדות לבקשה או התייצבו לדיון בה, וגם התנהלות זו פועלת לטובת החייב.

עם זאת הרשם ציין כי לחייב נותרו שני נכסים משמעותיים: זכויות פנסיוניות וקרן השתלמות. לגבי הזכויות הפנסיוניות, נפסק כי אין לממש אותן "לנוכח היסוד הסוציאלי הטמון בהן" והעובדה שהחייב זקוק לכספי הפנסיה למחייתו, בפרט בהתחשב בגילו המבוגר ובמצבו הרפואי. עם זאת, נקבע כי כספי קרן ההשתלמות ימומשו ויחולקו בין הנושים.

על כן, הבקשה התקבלה והחייב קיבל צו הפטר בכפוף למימוש קרן ההשתלמות שלו.

להחלטה בתיק הוצאה לפועל 01-98324-01-8 

  • שמות באי הכוח לא צוינו בהחלטה

* עו"ד שרון אורן עוסקת בתחום חדלות הפירעון לרבות הוצאה לפועל ופשיטות רגל

** הכותבת לא ייצגה בתיק

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום הוצאה לפועל באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום הוצאה לפועל

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ