נדחתה טענת הולדה בעוולה - האם לא היתה מבצעת בדיקות לו היתה נשלחת לבצען

חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |
מאת: שירה הימן, עו"ד | תאריך פרסום : 30/11/2011 13:26:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין א' ק' ו' נגד שירותי בריאות כללית

בית המשפט המחוזי בירושלים דחה תביעה בעילה של הולדה בעוולה, לאחר שקבע כי אמנם הרופאים התרשלו בכך שלא הפנו את אם התובעת לבדיקות אשר באמצעותן ניתן היה לאבחן את המומים מהם סובלת התובעת, אולם לא הוכח כי לו היתה האם מופנית לבדיקות, היא אכן היתה מבצעת אותן.

התובעת, ילידת שנת 2000 היא ביתם השנייה של הוריה, ולה ארבעה אחים נוספים. התובעת נולדה בבית החולים של הסהר האדום בירושלים כשהיא סובלת ממום אורתופדי בגינו נאלצה לעבור מספר ניתוחים. אחד מאחיה של התובעת אשר נולד אחריה, סובל אף הוא ממום אורתופדי.

בתביעה שהגישה נגד שירותי בריאות כללית, טענה התובעת כי הרופאים אשר טיפלו באימה במהלך ההיריון, התרשלו בכך שלא שלחו אותה לבדיקות הנדרשות לאיתור מומים ואף לא הגדירו את ההיריון כהריון בסיכון גבוה, למרות שהיה עליהם לעשות כן לאור היותם של הוריה בני דודים. לטענתה, היא זכאית לפיצוי בגין הסבל שהוא מנת חלקה, ויש להעדיף את העמדה לפיה הניזוק בעילה של הולדה בעוולה זכאי לפיצוי בהתאם לשיעור נכותו, גם אם היא מינורית.

שירותי בריאות כללית טענה, כי אם התובעת לא היתה מבצעת את הבדיקות גם לו היתה נשלחת לבצען, וכי בכל מקרה, לא היתה מפסיקה את ההריון, ומשכך לא הוכח קשר סיבתי בין ההתרשלות הנטענת לבין הנזק. עוד נטען, כי יש להעדיף את הגישה לפיה יש להכיר בעילה של הולדה בעוולה רק במקרים בהם הוכח כי 'טוב מותי מחיי'.

השופט יוסף שפירא דחה כאמור את התביעה לאחר שקבע כי לא הוכח קשר סיבתי בין ההתרשלות לבין הנזק. ראשית, קבע השופט כי הוכחה התרשלות בטיפול באימה של התובעת, וזאת מאחר ולמרות היות הורי התובעת מוסלמים דתיים, סקטור בו נישואי קרובים שכיחים יחסית, לא נבחנה שאלת קרבתם המשפחתית וההיריון לא הוגדר כהריון בסיכון גבוה, וכתוצאה מכך, אם התובעת לא נשלחה לבדיקות לגילוי מומים, ושמכך יש לקבוע כי נפגעה זכותם של הורי התובעת לאוטונומיה.

עם זאת, נקבע כי הוכח כי אם התובעת לא היתה מבצעת את הבדיקות גם לו היתה נשלחת לבצען, וזאת בין היתר בהתחשב בכך שבהריונות שבאו לאחר לידת התובעת, לא ביצעה האם את הבדיקות למרות שיודעה אודותיהן, ועדותה, כך נפסק היתה מלאת סתירות ושכחה. לפיכך נקבע, כי לא הוכח קשר סיבתי בין ההתרשלות לנזק ומשכך יש לדחות את התביעה.

עם זאת, דחה השופט את הטענה לפיה בכל מקרה התובעת לא היתה מבצעת הפלה לאור דתה, וזאת מאחר והוכח כי בנסיבות המתאימות אין איסור באיסלאם על ביצוע הפלה.

למעלה מן הצורך ציין השופט כי לגישתו בתביעות מסוג זה, אם הוכחה רשלנות, אין משמעות לשאלה האם טוב לניזוק או לאו.

לפסק הדין בעניין א' ק' ו' נגד שירותי בריאות כללית

למדור: רפואה ומשפט

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
"יעשו לך עבודה טובה": רופאים יפצו על השתלת שיניים כושלת
עו"ד שני אדרי | אילוסטרציה חיצונית: Caroline LM on Unsplash
רבע מיליון ש' לבן 80 שחוליות גבו נהרסו בגלל טיפול רשלני
עו"ד שני אדרי | צילום עצמי. אילוסטרציה חיצונית: National Cancer Institute on Unsplash

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ