אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> סדר דין אזרחי וראיות >> נדחתה בקשה לייצוגית בגין הצגת תוכן שיווקי בקלטות ילדים- אין איסור חוקי

נדחתה בקשה לייצוגית בגין הצגת תוכן שיווקי בקלטות ילדים- אין איסור חוקי

מאת: יעל גורליק, עו"ד | תאריך פרסום : 22/11/2011 12:01:00 | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין המועצה הישראלית לצרכנות נ' הד ארצי בע"מ ואח'

בית המשפט המחוזי מרכז דחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית שהגישה המועצה הישראלית לצרכנות כנגד קלאסיקלטת, הד ארצי, אסם, שטראוס ועלית, בגין הצבת תוכן פרסומי בקלטות ילדים, אולם קרא למחוקק להסדיר את הסוגיה החשובה בחקיקה.

בבקשה לאישור תובענה ייצוגית שהגישה המועצה הישראלית לצרכנות טענה זו, כי פרסום סמוי של מוצרי אסם, שטראוס ועלית בקלטות ילדים שהפיקו הד ארצי וקלאסי קלטת, אסור על פי חוק. לטענתה, בתוך העלילות משולבים מוצרים ומותגים ידועים תוך האדרת תכונותיהם, כחלק רציף מהעלילה ומבלי שברור לילדים שצופים בקלטות כי מדובר בפרסומת ולפיכך מדובר בפרסומת סמויה אסורה.

המשיבות מצידן הודו כי אכן מדובר בפרסומת, אולם לטענתן לא מדובר בפרסום סמוי או אסור, אלא בהצבת תוכן שיווקי לגיטימי, כאשר ברור ומובן שמטרתו שיווק המוצר.

השופטת אסתר שטמר דחתה את הבקשה בקובעה כי במצב החוקי נכון להיום, הצבת פרסומות לילדים באמצעות העמדת מוצר בקלטות המיועדות להם לא נאסרה, והעבירה את הסוגייה לטיפולו של המחוקק.

נפסק, כי המוצרים שפורסמו בקלטות הוצבו באופן ברור, כשהפרסומת לא הוסתרה ולא הוחבאה, כך שאין ספק, כי צופה מבוגר סביר יכול להבחין בקלות כי מדובר בהעמדת מוצר פרסומית, אך עם זאת, לא ידוע מהי עמדת הילד הסביר אשר צופה בקלטת, וזו לא הוכחה במחקרים או בראיות שהובאו בפני ביהמ"ש, ומשכך, כשבוחנים את הוראות חוק הגנת הצרכן ותקנות הפרסומת לקטינים ניתן לראות, כי כל עוד לא ידועה השפעת התוכן הפרסומי על הקטין, הצבת המוצר אינה אסורה.

"נטיית הלב היא להגן על קהל היעד, הילדים, ולמנוע ממנו תקלה במקרה של ספק. ואולם, לא כך הם הדברים במישור המשפטי: כאן היה על המועצה להראות ברמה מסתברת כיצד נראות הפרסומות שבקלטות המדוברות בעיני ילד סביר." כתבה השופטת והוסיפה, כי דווקא בשל היעדר היכולת לבדוק את השפעת הצבתו של מוצר פרסומי על הילדים, דרושה התערבות המחוקק, כך שיקבע איסורים על פרסומות המיועדות לילדים, באופן קטגורי.

"הערכים החברתיים שהוטמעו בינתיים בחוקי מדינת ישראל הם כאלו שמתירים את הפרסום לקטינים, ובלבד שהוא עומד בשורת הדרישות שבחוק הגנת הצרכן ובתקנות הפרסום לקטינים שהותקנו לפיו. כמובן, לא מן הנמנע שהמחוקק יתערב בכך, ויחמיר את דרישותיו כלפי מפרסמים במסגרת של מוצרים המיועדים לילדים, לרבות קלטות.", כתבה השופטת וקבעה, כי מאחר והנושא שהעלתה הבקשה הוא רב חשיבות ובעל עניין ציבורי, אין לחייב את המועצה לצרכנות בהוצאות.

לפסק הדין בעניין המועצה הישראלית לצרכנות נ' הד ארצי בע"מ ואח'

למדור: סדר דין אזרחי וראיות

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום סדר דין אזרחי וראיות באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום סדר דין אזרחי וראיות

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ