חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

לשכת המגשרים בעתירה לבג"ץ: יש להסדיר את פעילות המגשרים בישראל

מאת: טל צבר, עו"ד | תאריך פרסום : 23/04/2012 15:16:00 | גרסת הדפסה

לעתירה בעניין לשכת המגשרים בישראל נגד מדינת ישראל

בלעדי ב'פסקדין': לשכת המגשרים בישראל הגישה עתירה לבג"ץ, בה ביקשה כי בג"ץ יורה למדינה להסדיר את כללי האתיקה ופעילות המגשרים בישראל. בד בבד ביקשה הלשכה, כי העברת תיקים לגישור תופסק עד להכרעה בעתירה.

לשכת המגשרים בישראל הגישה עתירה לבג"ץ נגד מדינת ישראל, וביקשה כי בג"ץ יורה על הסדרת הטיפול בתיקים המגיעים למגשרים, באמצעות הפנייה מבתי המשפט בהסדר ראשוני, המכיל הנחיות, כללי אתיקה וקריטריונים מפוקחים לפעילות המגשרים, וביקש כי בג"ץ יוציא צו ביניים, האוסר על בתי המשפט להפנות תיקים לגישור, עד להחלטה הסופית בעתירה.

נטען בעתירה, כי עוד בתחילת דרכו של הגישור בישראל, לשכת המגשרים גיבשה מודל ובו הנחיות וקריטריונים למגשרים, וכן כללי אתיקה ומנגנון אכיפה של התנהגות אתית, וכי הלשכה צברה ניסיון רב בנושא גישור, ובנתה גוף הדומה לכל הסתדרות בלשכה מקצועית אחרת, אולם לטענתה, בתי המשפט בישראל מפנים תיקים למגשרים, שאינם חברים בלשכת המגשרים, ואינם כפופים לכללים או למנגנון אתי כלשהו.

נטען, כי כיום, מפנים בתי המשפט את המתדיינים להליכים של גישור, כשחלקם של המגשרים אינם כפופים לכל מגבלות חוקיות או אתיות כלשהן, כשהבעיה מתעצמת עוד יותר כאשר מדובר בצדדים שאינם מיוצגים ע"י עורכי דין, ואשר לעיתים אינם מבינים את ההבדל בין מגשר לשופט.

בנוסף נטען, כי אמנם הפניית סכסוך למגשר נעשית לתכלית ראויה, אולם יש לקדם הליכים אלו בהסדר ראשוני, אשר יאפשר הטמעת הליך הגישור ברמה הציבורית והנורמטיבית לטווח ארוך, ולא ברמה של הסדרים חלקיים שיבוטלו בהינף יד על ידי שר המשפטים ו/או משרד המשפטים כפי שלטענת לשכת המגשרים, הדבר נעשה עד כה.

לעתירה בעניין לשכת המגשרים בישראל נגד מדינת ישראל

למדור: חוקתי ומנהלי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
כתבות נוספות בתחום חוקתי ומנהלי

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ