אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> לטובת הילדים: אם שהפכה נכה תחלוק את קצבת התלויים עם הגרוש

לטובת הילדים: אם שהפכה נכה תחלוק את קצבת התלויים עם הגרוש

מאת: עו"ד משה דנוך | תאריך פרסום : 01/03/2018 18:03:00 | גרסת הדפסה

עו"ד משפחה, לטובת הילדים: אם שהפכה נכה תחלוק את קצבת התלויים עם הגרושאילוסטרציה: Kaspars Grinvalds, 123rf.com

הגרוש – נכה בעצמו – הסכים שהקצבה שלו תועבר ישירות למזונות הילדים. לאחר שאמם החלה לקבל בעצמה קצבה דומה הוא ביקש לקזז אותה עם סכום המזונות שעליו לשלם. בקשתו התקבלה חלקית.

הותר לפרסום: בית המשפט למשפחה בפתח תקווה התיר לאב לשלושה לקזז חלק מקצבת התלויים שמקבלת אמם עקב נכות מסכום המזונות שהוא משלם לילדים. השופט בנימין יזרעאלי קבע כי הדבר ימנע חוסר שוויון מאחר שתוספת התלויים של האם גרעה מזכאותו של האב – נכה אף הוא – לתוספת זו.

לאחר שבני הזוג התגרשו הם הסכימו כי האב – שמקבל קצבת נכות מביטוח לאומי  –  ישלם 3,999 שקלים עבור מזונות הילדים. מאחר שקצבת הנכות כללה גם "תוספת תלויים" בסך 1,900 שקלים שנועדה לסייע לו לפרנס את הילדים, הוא הסכים שהסכום האמור יועבר ישירות לידי האם כחלק מהמזונות. הסכמות אלה קיבלו תוקף של פסק דין בנובמבר 2007.

בשלב כלשהו, האב התקשה לעמוד במלוא המזונות ובהמשך נפתח נגדו תיק בהוצאה לפועל.

באפריל 2017 האם הוכרה בביטוח לאומי כנכה בשיעור 100%, וכשלושה חודשים לאחר מכן התווספה לקצבת הנכות שלה קצבת תלויים. במקביל, תוספת התלויים בקצבת הנכות של האב בוטלה – כך שהיא לא הועברה לידי האם –  והאם ביקשה להגדיל את חוב המזונות בהוצאה לפועל בהתאם.

בבקשה דחופה שהגיש האב בדצמבר האחרון, הוא טען כי הפעם יש להעביר את תוספת התלויים שהאם מקבלת לטובת המזונות ולקזז אותה מסכום החוב שלו בהוצאה לפועל.

בתגובה, האם טענה כי אינה עובדת וכי קצבת הנכות ותוספת התלויים שהיא מקבלת משמשות לפרנסתה ולפרנסת הילדים. בתוך כך, היא ציינה כי האב הפסיק לשלם מזונות על דעת עצמו, וכי עליו לשלם אותם במלואם – ללא קשר למה שהיא מקבלת מביטוח לאומי.

אין כפל מבצעים

השופט יזרעאלי קבע כי בעוד שקצבת הנכות משולמת לנכה לצורך כיסוי צרכיו האישיים, תוספת התלויים משולמת לנכה כסיוע בפרנסת ילדיו.

בתוך כך, השופט ציין כי במקרים רגילים שבהם האב אינו נכה והאם כן, תוספת התלויים שהיא תקבל לא תתקזז עם סכום המזונות שהאב משלם. אלא שהשופט סבר שהמקרה הנוכחי שונה משום ששני ההורים נכים וזכאותה של האם לתוספת תלויים ביטלה למעשה את זכאותו של האב.

"אין הביטוח לאומי נוהג ליתן 'כפל מבצעים' ולא ניתן לקבל 'שתי תוספות תלויים'" כתב השופט בהקשר זה.

לפיכך נקבע כי האם תחלוק עם האב את תוספת התלויים שהיא מקבלת כדי למנוע מצב של חוסר שיוויון בסיוע ששניהם מקבלים מביטוח לאומי בגין נכותם. משמעות הדבר היא שמחצית מתוספת התלויים שהיא מקבלת בקצבת הנכות תקוזז מסכום המזונות שעל האב לשלם לילדיו.

לא נקבעו הוצאות.

  • ב"כ המבקש: עו"ד משפחה אפרת בייריך אלמדון
  • ב"כ המשיבה: עו"ד מרינה גולדווג-קון
עו"ד משה דנוך עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה
איפה הילד – מבט נוסף על משמורת משותפת
ד״ר עו״ד פנינה בכר (צילום: שרונה גיא)
בין הפטיש לסדן - על גישור בעסק המשפחתי
אילוסטרציה: Photo by rawpixel on Unsplash

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ