אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> מקרקעין ונדל"ן >> לא יכולים להשתמש באמבטיה בדירה החדשה - חברת הבנייה תפצה

לא יכולים להשתמש באמבטיה בדירה החדשה - חברת הבנייה תפצה

מאת: עו"ד יעקב חגג | תאריך פרסום : 14/05/2019 08:47:00 | גרסת הדפסה

עורך דין מקרקעין, לא יכולים להשתמש באמבטיה בדירה החדשה - חברת הבנייה תפצהאילוסטרציה: phebe tan,unsplash

ליקויי איטום בדירה חדשה גרמו לבעיות רטיבות שונות. בית המשפט הטיל את האחריות על החברה, שחויבה לשלם גם על עלויות התיקון וגם על חוסר הנוחות שנגרמה לדיירים.

בית משפט השלום בחיפה חייב לאחרונה את חברת הבנייה "פנורמה הצפון" לשלם כ-33 אלף שקל עקב ליקויי איטום ורטיבות בדירה שבנתה בפתח תקווה ב-2010, אשר מנעו מבעל הדירה ומשפחתו את האפשרות להשתמש באמבטיה במשך תקופה ארוכה. השופט אפרים צ'יזיק קבע כי החברה, שביצעה איטום פגום, תצטרך לשלם על תיקון הליקויים ולפצות את המשפחה על אובדן ההנאה מהדירה.

הדירה נמסרה לתובע ומשפחתו ב-2013. שלושה שבועות קודם לכן הוא התריע על ליקויי רטיבות בקירות אך הם לא תוקנו עד למסירה.

התובע הסכים לקבל את הדירה בכל זאת אך המשיך לדרוש מ"פנורמה" לתקן את הליקויים. לאחר שפניותיו לא נענו הוא הזמין בעל מקצוע שאיתר כי מקור הרטיבות באיטום פגום מסביב לאמבטיה והתקנה לא נכונה של קופסת הניקוז שגורמים למים לחלחל מתחת למרצפות ולהיספג בקירות. מהנדס שזומן להעריך את עלות התיקונים ציין עלות משוערת של כ-33 אלף שקל.

התובע, שביקש פיצויים בסכום כולל של 50,000 שקל, ציין כי מאז שקיבל את הדירה בני משפחתו לא יכולים להשתמש באמבטיה מה שגורם להם למורת רוח רבה שמצדיקה פיצוי נכבד על עגמת נפש ומניעת ההנאה מהדירה בתקופת התיקון.

במענה לתביעה טענה "פנורמה" כי התובע לא נתן לה הזדמנות נאותה לבחון את הליקויים כיוון שלא הכניס את נציגיה לדירה. עוד היא טענה כי הליקוי שאותר באיטום האמבט אינו בהכרח אחריותה וייתכן שמדובר בתחזוקה לקויה מצד התובע ומשפחתו.

מכל מקום, היא הגישה חוות דעת של מומחה מטעמה שהעריך כי עלות הליקויים עומדת בסך הכל על כ-4,000 שקל.

לא הודיעה דבר

לנוכח הפערים בין חוות הדעת מינה השופט צ'יזיק מהנדס מטעם בית המשפט, שהעריך את העלות הכוללת של תיקון הליקויים בכ-13,000 שקל. כמו כן הוא ציין כי עבודות התיקון אמורות להימשך כשבוע ימים ולגרום חוסר נוחות רבה לדיירים.  

השופט צ'יזיק דחה את טענת החברה כי לא קיבלה הזדמנות נאותה לתקן כיוון שכלל לא הוכיחה שמסרה לתובע הודעה כלשהי על כוונתה לבדוק את הליקויים.

בהמשך, השופט קבע כי לנוכח העובדה ששלושת המומחים שבדקו את הדירה הסכימו שמקור הליקויים בדירה באיטום לקוי של האמבטיה אין מקום לקבל את טענת הנתבעת שאינה אחראית להם.

משכך, השופט החליט לקבל את עמדת המומחה מטעם בית המשפט שאף הציע מתווה הולם לפתרון המצב בדירה, שכולל את פירוק האמבטיה והאריחים, חידוש האיטום והתקנה מחודשת, בנוסף לתיקונים נקודתיים של הפגמים הנוספים שנגרמו בעקבות הרטיבות ברחבי הדירה.

בנוסף לכך, השופט סבר כי לתובע ובני משפחתו מגיע פיצוי לא ממוני על כך שנמנעה מהם האפשרות להשתמש באמבטיה במשך תקופה ארוכה, על השירות הלקוי של החברה ועל כך שיצטרכו לצאת לדיור חלופי במשך תקופת התיקונים. סכום הפיצוי ברכיב זה הועמד על 10,000 שקל.   

בסך הכל הנתבעת חויבה בפיצויים של 23,385 שקל בצירוף הפרשי ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה (ספטמבר 2016) ועד התשלום בפועל, וכן בהוצאות משפט ושכ"ט עורך דין של 8,800 שקל.

  • ב"כ התובע: עו"ד יעקב גנים
  • ב"כ הנתבעת: עורך דין מקרקעין זאב קלך ממשרד הרצוג, פוקס, נאמן ושות'
עו"ד יעקב חגג עוסק/ת ב- מקרקעין ונדל"ן
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום מקרקעין ונדל"ן באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום מקרקעין ונדל"ן

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ