אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> רשלנות רפואית >> ילד נחבל בראש במהלך משחק – הוא והוריו יפוצו ב-8 מיליון שקל

ילד נחבל בראש במהלך משחק – הוא והוריו יפוצו ב-8 מיליון שקל

מאת: עו"ד רן שקד | תאריך פרסום : 18/02/2024 13:49:00 | גרסת הדפסה

עו"ד רן שקד (אילוסטרציה: National Cancer Institute on Unsplash).

למרות שבן ה-9 הראה סימנים מחשידים לדימום מוחי, צוות המיון ב"וולפסון" נמנע מלערוך לו בדיקת CT והוא נותר עם קשיי הליכה ודיבור. השופטת קבעה שמדובר ברשלנות

בית המשפט המחוזי בתל אביב חייב לאחרונה את משרד הבריאות, כבעלי בית-החולים "וולפסון", לפצות במיליוני שקלים צעיר והוריו בעקבות רשלנות רפואית. בהיותו ילד נפגע הצעיר בראשו במהלך משחק. ואולם, הגם שהקיא פעמיים והראה סימני ישנוניות – אינדיקציות מחשידות לדימום מוחי – נמנע בית החולים מלבצע לו בדיקת CT. כתוצאה מכך האבחון בוצע באיחור והצעיר נותר עם נזקים. השופטת סיגל רסלר-זכאי קבעה שבית החולים התרשל.

תחילת הסיפור הטראגי במשחק ששיחק התובע, כיום בן עשרים, בהיותו ילד קטן בבית סבו וסבתו. בשלב מסוים של המשחק הוא החליק ונפגע בראש. בסמוך לכך, סביב השעה 20:00 נרדם והלך לישון. אלא שאחרי כשעה התעורר, התלונן על כאב ראש והקיא פעמיים.

בהתייעצות עם קופת החולים הובהל הילד למיון בית-החולים שבחולון, שמצא אותו בריא והתכונן לשחררו כעבור כשלוש שעות מקבלתו – בשביבות 1:00 בלילה. אלא שבטרם הספיק להשתחרר הקיא הילד פעמיים נוספות, הרטיב במכנסיים ואיבד את ההכרה.

בנסיבות אלה ועקב העדר ציוד נדרש ב"וולפסון", הילד הועבר כשהוא מורדם ומונשם ל"איכילוב", שם בוצעה לו בדיקת CT סביב השעה 4 לפנות בוקר, ונמצא שהוא סובל מדימום מוחי. בעקבות זאת הוא הוכנס במהירות לחדר ניתוח ובוצע ניקוז של הדימום. למרות זאת, בשל הדימום נותרה לו נכות קשה המתבטאת בעיקר בקשיים בהליכה ובדיבור.

בתביעה שהוגשה לבית המשפט באוקטובר 2018 טענו התובעים ש"וולפסון" התרשל בכך שלא ערך לצעיר בדיקת CT מוקדם יותר לנוכח נורות האזהרה הבוהקות, מה שיכול היה להקדים את שעת הניתוח ולחסוך ממנו את נכותו הקשה.

מנגד טענה ההגנה כי הטיפול שקיבל הצעיר היה הולם, ראוי ונכון על פי סטנדרטים של התנהגות רפואית מקצועית ומיומנת. לעמדת ההגנה, הטענה שראוי היה לבצע CT כבר בחדר המיון היא "חוכמה שבדיעבד", ואין לייחס רשלנות כלשהי לבית החולים.

דופק נמוך מהרגיל

השופטת רסלר-זכאי קבעה שמתקיימים בנסיבות העניין מספר כשלים בטיפול בתובע, העולים כדי רשלנות רפואית מצדו של בית החולים.

כך, המצב הישנוני בו הגיע התובע למיון לא זכה, לדברי השופטת, להתייחסות מספקת מצד הרופאים. ההגנה תירצה אמנם את הישנוניות בשעת ההגעה המאוחרת למיון, אלא שלדברי השופטת בתיעוד הרפואי נרשם שהתובע "עירני וחיוני", וההגנה לא יכולה לאחוז בחבל משני קצותיו.

כשל נוסף מצד בית החולים נמצא, לדברי השופטת, בכך שהוא לא התייחס מספיק לשתי ההקאות אשר קדמו להגעת התובע למיון. לעמדת מומחי התביעה, אותה קיבלה השופטת, מדובר בסימן סכנה קלאסי ומובהק להתפתחות מהירה של שטף דם מוחי, אשר הצריך בדיקת CT כבר בקבלה למיון.

בנוסף, בשהותו במיון היה הדופק של התובע איטי, בתחום התחתון של גבולות הנורמה, מה שיכול להעיד על לחץ תוך גולגלתי. לדברי השופטת, דופק כה נמוך חייב ניטור רציף וחוזר – דבר שלא נעשה עד להתמוטטות התובע.

בנסיבות אלה קבעה השופטת שבית החולים התרשל בכך שלא ביצע לתובע בדיקת CT מיד עם קבלתו, ואף השאיר אותו ללא השגחה עד לקריסתו. היא קבעה שבשל הרשלנות הרפואית יפוצו הצעיר והוריו ב-6,629,631 שקל עבור הנזקים השונים כגון הפסדי השתכרות, הוצאות רפואיות וכאב וסבל. בנוסף, נפסקו לטובתם שכ"ט עו"ד בסך 1,745,250 שקל והוצאות משפט.

  • ב"כ התובעים: עו"ד א. פרויליך ועו"ד ר. ערן
  • ב"כ הנתבעים: עו"ד ד. לוין ועו"ד ה. שקיב
עו"ד רן שקד עוסק/ת ב- רשלנות רפואית
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום רשלנות רפואית באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום רשלנות רפואית
הסדר הפשרה לנפגעי אלטרוקסין: לא משקף את הנזק לחולים
עו"ד אסף גרינבוים (צילום: סטודיו תומאס)
רשלנות רפואית בילדים – דברים שחשוב לדעת
עו"ד קרן ארנשטיין-דנה, צילום: גונן שמר
רשלנות רפואית בהריון ולידה: מדריך
עו״ד אייל בן ישי (צילום: ליאור גולדברג)

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ