אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> יחזרו לשלום בית לבקשת האישה: אפשר לגשר על הפערים

יחזרו לשלום בית לבקשת האישה: אפשר לגשר על הפערים

מאת: עו"ד סיגלית יפה | תאריך פרסום : 05/08/2019 15:15:00 | גרסת הדפסה

עוד גירושין, יחזרו לשלום בית לבקשת האישה: אפשר לגשר על הפעריםעו"ד סיגלית יפה (צילום: רמי זרנגר) [אילוסטרציה: Mykola Kravchenko, 123rf.com]

נכון לעכשיו בית הדין הרבני סירב לקבל את תביעת הגירושין של הבעל: האישה הוכיחה שהיא אוהבת את בעלה באמת ובתמים ו"שערי השלום לא ננעלו".  

בית הדין הרבני בתל-אביב קיבל לאחרונה תביעת שלום בית שהגיש אישה בתגובה לתביעת הגירושין של בעלה מזה 11 שנים, וקבע כי עדיין לא הגיעה השעה להרים ידיים ולפרק את המשפחה. אב בית הדין הרב צבי בן יעקב והדיינים הרב יצחק הדאיה והרב משה בצרי קבעו כי להתרשמותם האישה אוהבת את בעלה ואף הוא עדיין חש כלפיה רגשות חמים, ועל כן במאמץ משותף אפשר יהיה לגשר על הפערים.

בני הזוג נישאו ב-2012 והביאו לעולם שלושה ילדים. בשנה שעברה עזב הבעל את הבית במפתיע וכשלושה חודשים לאחר מכן הגיש תביעת גירושין, ואילו אשתו הגיבה בתביעת שלום בית.

במסגרת הדיונים בתיק טען הבעל שאין סיכוי לשלום בית כיוון שאשתו חסרת סבלנות, תוקפנית ושתלטנית וחיי הזוגיות עמה גרמו לו למשבר נפשי עמוק. בתוך כך הוא ציין כי העובדה שהיא דרשה מזונות בסכומי כסף גבוהים עבורה ועבור הילדים מעידה שהיא לא מעוניינת באמת בשלום בית אלא בהישגים כלכליים.

אלא שאב בית הדין בן יעקב והדיינים הדאיה ובצרי קבעו כי האישה עמדה בשני המבחנים להוכחת תביעתה לשלום בית: "מבחן הכנות" ו"מבחן הסיכוי".

מוכנה לעשות למענו מעל ומעבר

מבחן הכנות מטרתו לוודא שתביעת שלום הבית הוגשה מרצון אמיתי להמשיך בנישואים ולא כדי לזכות בממון, והדיינים שוכנעו שהאישה עומדת בו. הם ציינו כי לאורך הדיונים הרבים והארוכים בתיק התרשמו כי "מדובר באישה שאוהבת את בעלה, מוכנה לעשות למענו מעל ומעבר, וחפצה להמשיך לגדל את ילדיה במסגרת משפחתית אוהבת".  

בתוך כך הובהר כי העובדה שהאישה תבעה מזונות לא שוללת את כנותה. "משעזב הבעל את הבית וניתק את עצמו גם כלכלית, לא נותרה לאישה כל ברירה אלא לפנות לבית הדין על מנת לקבל מזונותיה", נכתב.

הדיינים הדגישו כי מדובר במשפחה שבה הבעל היה המפרנס היחיד והאישה הייתה תלויה בו כלכלית, והעובדה שעזב  לא פוטרת אותו מחובותיו כלפיה וכלפי ילדיו.

המבחן השני –  מבחן הסיכוי – נועד לבחון האם אין עוד טעם בנישואים או שמא יש עוד סיכוי לזוגיות. לטעמם של הדיינים במקרה הנוכחי "שערי השלום לא ננעלו", שכן למרות הטענות שהעלה הבעל על אודות התנהגות האישה ניכר כי עדיין יש לו רגשות כלפיה.

הדיינים הוסיפו כי לא מצאו הצדקה כלשהי להחלטתו לעזוב את הבית וככל הנראה היא נבעה לחצים מצד בני משפחתו. מכל מקום, הרושם הוא ש"יש עדיין אור בתוך אותו פירוק ובאותה מנהרה משפטית אליה נקלעו הצדדים, ועדיין לא בשלו התנאים לגירושין".

בתוך כך הדיינים הבהירו כי הם לא נוהגים לכפות נישואין בכוח אלא שבמקרה הנוכחי הם בטוחים שבמאמץ משותף יוכלו בני הזוג לגשר על הפערים ולהביא את המשפחה לשלום ושלווה.

עו"ד סיגלית יפה עוסק/ת ב- דיני משפחה
** הכותב/ת לא ייצג/ה בתיק.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ