אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> דיני משפחה >> טובות השתיים: הכירו את גישת ה"גישור בשתיים" לליווי זוגות בתהליך פרידה וגירושין

טובות השתיים: הכירו את גישת ה"גישור בשתיים" לליווי זוגות בתהליך פרידה וגירושין

תאריך פרסום : 15/06/2021 13:54:00 | גרסת הדפסה

אילוסטרציה: Patricia Prudente on Unsplash

עו"ד ומגשרת מאיה רוטנברג, בעלת משרד עורכי דין לענייני משפחה, ועו"ד ומגשרת מירב ירושלמי שהיא גם עו"ס בהתמחות בטיפול זוגי ומשפחתי, מציעות מודל חדש וייחודי של גישור עם מעטפת משפטית, רגשית ומשפחתית

אם אתם עומדים בפני הליך גירושין או שעברתם כזה, בוודאי נחשפתם לאופציה של גירושין בהליך גישור. עו"ד ומגשרת מאיה רוטנברג, בעלת משרד עורכי דין לדיני משפחה, אשר נבחרה כאחת ממאה עורכי הדין המובילים במדינת ישראל ועו"ד ומגשרת מירב ירושלמי שהיא גם עו"ס בהתמחות בטיפול זוגי ומשפחתי, חברו זו לזו. הן מאחדות את כל הידע והניסיון שצברו לאורך שנות קריירה רבות, ומציעות לזוגות מתגרשים מעטפת משפטית, רגשית ומשפחתית שהיא הרבה מעבר להסכם גירושין.

מהו תהליך הגישור?

הגישור הוא חלופה לתהליך הארוך והמייגע של ניהול גירושין בבית הדין, כאשר התוצאה בשני המקרים היא הסכם המחייב את הצדדים על פי חוק. הליך הגישור בשתיים מציע למתגרשים יתרונות רבים על פני הגישה המוכרת.

שיעור הזוגות המתגרשים בארץ ובעולם עומד על זוג אחד או שניים מתוך כל 3 זוגות שהתחתנו. שיעור זה אינו כולל בתוכו זוגות שאינם נישאים באופן רשמי, ולכן גם אינם עוברים תהליך גירושין ואינם נספרים בסטטיסטיקה. עם זאת, הפרידה שלהם עדיין כוללת היבטים של חלוקת רכוש ותכנון ההורות לילדים המשותפים. מצב זה מייצר עומס רב על מערכת המשפט אשר קורסת אל מול כמות הזוגות המבקשים להסדיר את הסכם הגירושין בבית הדין, ולכן אנו עדים לסחבת איומה של הליכי הגירושין, לפעמים במשך שנים. על רקע זה הפכה גישת הגישור כחלופה רווחת להליך הקונסרבטיבי והמסורבל בבית הדין.

לפני הכל – מה היתרונות של הליך הגישור בשתיים שאתן כל כך מאמינות בו?

מאיה: "הגישור מאפשר לבני הזוג לשלוט על התהליך כולו, ולמעשה משאיר את השליטה על העתיד שלהם ושל ילדיהם בידיהם. כשמתגרשים בבית הדין – מי שמקבל את ההחלטות הוא השופט או השופטת, שלא תמיד מכירים מספיק את הנסיבות הספציפיות של המשפחה ואת הצרכים שלה". מירב ממשיכה: "הגישור מחייב את בני הזוג לנהל שיח זה עם זה, להגיע להסכמות ולגבש את ההסכם הכי נכון עבורם ועבור ילדיהם. ובניגוד לדעה הרווחת, הגישור הוא תהליך הרבה יותר ממוקד וקצר מהתהליך המקביל בבית משפט, וכתוצאה מכך גם העלות פחותה באופן משמעותי. וכמובן שככל שהתהליך קצר יותר כך המשפחה, ובמיוחד הילדים, חווים פחות טלטלה רגשית בדרך". 

אם כך, מהו הערך המוסף של ההליך "גישור בשתיים" שאתן מציעות?

מאיה: "גישור בשתיים הוא מודל מנצח אנחנו מביאות ידע וניסיון מעולמות שונים, אנחנו משלימות זו את זו ומעניקות מעטפת שלמה לבני הזוג שבתהליך – במובן המשפטי, הרגשי, ההורי והמשפחתי. מחוץ לחדר הגישור, מירב עוסקת בעיקר בטיפול ואני ליטיגטורית בבית משפט, אבל כשאנחנו נמצאות יחד בגישור אין את ההפרדה החדה הזו, הביחד הזה שנוצר הוא לגמרי יותר מסך חלקיו". מירב מחזקת: "כל אחת מביאה את נקודת מבטה, את התפיסה שלה ואת הניסיון הקודם שלה. בדיוק כמו שכל אחד מבני הזוג מביא לשיח ולתהליך את עולמו, את הצרכים שלו, את האינטרסים שלו. אבל בסוף כולם צריכים להתיישר לפי קו מנחה אחד שהוא הבחירה הכי נכונה לאותו רגע ולאותו מצב ו'תפירת חליפה' למשפחה".

קורה שיש בינכן אי הסכמות?

"בוודאי שזה קורה, ודווקא כאן מתגלה הייחודיות של הגישור בשתיים  כי כשאנחנו לא מסכימות בינינו, נוצרת הזדמנות פז להוות מודלינג לתקשורת זוגית, כלומר להוות דוגמא לאיך מנהלים שיח, איך מקשיבים, איך מתמודדים עם אי הסכמה, קונפליקט, שוני ובעיקר איך מוצאים את עמק השווה. והרי חלק גדול מהגישור הוא לקבל כלים לתקשורת מיטיבה, גם כדי לקדם את המשא ומתן לתוצאה האופטימלית לטובת כל הצדדים, וגם מתוך חשיבה על מערכת היחסים החדשה שנרקמת, כהורים לילדים משותפים."

ומי הלקוחות שמגיעים ל"גישור בשתיים"?

מירב: "גישור בשתיים יכול להתאים לכל זוג בתהליך פרידה. הרבה פעמים חושבים שגישור זה רק לזוגות שנפרדים כידידים ושיש ביניהם יחסים טובים, והאמת שזה לא תמיד ככה. הגישור יכול להיות לפעמים סוער ומלא בקונפליקטים, וכך גם הגישור בשתיים. מאיה ממשיכה:" אבל בדרך כלל הזוגות שמגיעים לגישור נחושים בדעתם להגיע להסכם שמשקף בצורה הטובה ביותר את האינטרסים של שני הצדדים, ובעיקר את טובתם של הילדים, וכל עוד זה המניע העיקרי, אפשר לפתור הכל. מה גם שבגישור בשתיים יש אווירה של התגייסות! כבר מתחילת הדרך אנחנו ארבעה בחדר, לפעמים גם עורכי הדין נכנסים לתמונה, רואי חשבון, שמאים, כל גורם מקצועי שיכול לקדם את התהליך ולהביא להסכם מיטבי וכולו תחת חיסיון". מירב מוסיפה : "להתגייסות הזאת יש עוצמה שמעודדת גם את בני הזוג לשתף פעולה זה עם זה ואיתנו, כמי שמסייעות להם לנתב את התהליך. וכמובן שגם הילדים שם איתנו בחדר, גם אם לא פיזית, אבל בהחלט בראש ובלב של כל אחד מאיתנו."

חשוב לציין לפני סיום שהגישור אינו מיועד רק למצבים של גירושין ופרידה, ושישנם סוגי גישורים שונים, גם בתוך ההקשר המשפחתי. אחת ההתמחויות של גישור בשתיים היא גישור בקהילת הלהט"ב, בין היתר לצורך פרידה של ידועים בציבור, גיבוש הסכם חיים משותפים כחלופה לנישואין כדת וכדין וכחלק מיצירת הסכם הורות משותפת. לכן, גישור בשתיים מתאים לאוכלוסיות נוספות ולמצבי חיים נוספים.

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

קטגוריות


שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





עורכי דין בתחום דיני משפחה באזור :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות בתחום דיני משפחה

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ