חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

העליון דחה ערעור השוטרים שניסו לפגוע בעבריינים - ירצו שנת מאסר בפועל

מאת: שירה הימן, עו"ד | : | גרסת הדפסה

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד לוי

בית המשפט העליון דחה ערעורם של השוטרים המעורבים בפרשת 'עבריינים במדים', אשר הורשעו בכך שעשו דין לעצמם כאשר הטמינו מטעני חבלה אותם ייצרו מתחת לרכב ועל אדן חלון של דירה בה שהו שלושה אנשים ובהם ילד בן 10, בניסיון לפגוע בגורמים עבריינים.

השוטרים הורשעו בכך שהטמינו מטעני חבלה אותם ייצרו, כאשר ניסו לפגוע בגורמים עבריינים אשר נחשדו על ידם כמעורבים באיומים כלפיהם, כלפי בני משפחותיהם וכלפי אישי ציבור, ואף בזריקת רימון לעבר ביתו של אחד מהם. המטען הראשון שהטמינו השוטרים לא התפוצץ בשל תקלה, והשני התפוצץ וגרם נזק לרכוש בלבד.

ביהמ"ש המחוזי הרשיע את המערערים בעבירות נשק, עבירה של היזק בחומר נפיץ ועבירה של מרמה והפרת אמונים, וגזר עליהם 12 חודשי מאסר בפועל.

בערעור שהגישו על הכרעת הדין וגזר הדין, טענו השוטרים בין היתר, כי המצב הקשה אשר שרר בנהריה עובר לאירועים, הוא שהוביל אותם לפעולה כנגד אותם גורמים עבריינים. לטענתם, בשנים שקדמו לאירועי כתב האישום התבצעו עשרות אירועים אלימים בנהריה, שכללו פגיעות וניסיונות לפגוע, בין היתר, בשוטרים, בני משפחותיהם, ראש העירייה ועדי תביעה.

השופט ג'ובראן דחה כאמור את הערעור. נקבע, כי עקרון שלטון החוק מחייב להחיל את אותו הדין הפלילי החל על אזרחים מן השורה, גם על שוטרים.לעניין הכרעת הדין עצמה, דחה השופט את טענות השוטרים, כאשר קבע בין היתר כי אין מקום לשאלת המניע מכוחו פעלו השוטרים, וציין כי גם רובין הוד היה מורשע בגניבה אם היו מוכחות יסודותיה.

השופט ציין, כי אין להשלים עם מעשי תקיפה על נציגי החוק, וכי רשויות החוק הפרו במקרה זה את חובתם כלפי השוטרים להבטיח כי יבצעו את תפקידם ללא מורא וללא פחד, אולם, כך נפסק, לא ניתן לקבל את תגובת השוטרים - הנחת מטעני חבלה מתחת לרכב ועל אדן חלון בבית מגורים.

"אין מתקנים רעה אחת ברעה אחרת. בתגובתם המסוכנת, יהיו מניעיהם אשר יהיו, קירבו עצמם המערערים לאותם גורמים עבריינים אשר רומסים את שלטון החוק. מעשיהם של המערערים עלולים להוביל במהירות את חברתנו בחזרה למצב הטבעי בו כל דאלים גבר, שכן אם שוטר המופקד על אכיפת החוק עושה מעשה שכזה, מה יעשה אזרח מן השורה אשר ירגיש מאוים ויחשוב שאינו זוכה למענה ראוי מרשויות אכיפת החוק" כתב השופט, והוסיף " מן המערערים היה מצופה שינהגו אך ורק במסגרת החוק, ולא ינטשו את החוק גם כאשר הרגישו שהוא נטש אותם".

לעניין העונש, נקבע כי אמנם מדובר במקרה יוצא דופן, אך עם זאת, אין הצדקה להתערב בגזר דינו של בימ"ש קמא אשר איזן כראוי בין כל השיקולים הנוגעים לעניין.

בסיום פסק הדין, קרא השופט לבצע בדיקה מעמיקה של תפקוד רשויות האכיפה בנהריה בתקופה הרלוונטית.

לפסק הדין בעניין מדינת ישראל נגד לוי

למדור: פלילי

אתר המשפט הישראלי "פסקדין"

www.psakdin.co.il

המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

פרסומת - תוכן מקודם
פסקדין הוא אתר תוכן משפטי ופלטפורמה המספקת שירותי שיווק דיגיטלי למשרדי עורכי דין,
בהכנת הכתבה לקח חלק צוות העורכים של פסקדין.

קטגוריות


שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך

תגובות