אינדקס עורכי דין | פסיקה | המגזין | טפסים | פסקדין Live | משאלים | שירותים משפטיים | פורום עורכי דין נגישות
חיפוש עורכי דין
מיקומך באתר: עמוד ראשי >> מגזין >> תחום >> הסכסוך בריקושט הסתיים: מקים הרשת יקבל 1.4 מיליון ש'

הסכסוך בריקושט הסתיים: מקים הרשת יקבל 1.4 מיליון ש'

מאת: עו"ד יעקב בטש | תאריך פרסום : 08/07/2019 15:00:00 | גרסת הדפסה

עורך דין חוזים, הסכסוך בריקושט הסתיים: מקים הרשת יקבל 1.4 מיליון ש'עו"ד יעקב בטש, צילום: פביאן קולדורלס [אילוסטרציה: Jozef Polc, 123rf.com]

בעלי המניות, שרכשו את הרשת ב-1998, חויבו להחזיר לבעלים המקורי רבע המניות בכפוף לכך שישיב להם את הכספים ששילמו לו עבורן, בשל הפרת התחייבות שלא לתבוע אותו. ערעור שהגישו לביהמ"ש העליון הסתיים בפשרה.  

בית המשפט העליון הכריע לאחרונה בערעור שהגישו בעלי רשת "ריקושט" (אופיר טורס ובעליה בועז וקסמן וחברת אד-נוי סוכנויות) על כך שחויבו להחזיר למקים הרשת, אמיר לויט, 25% ממניות החברה בכפוף לכך שישיב את התשלום שקיבל עבורן. לאחר שהצדדים הסכימו שפסק הדין יינתן על דרך הפשרה, קבעו המשנה לנשיאה חנן מלצר והשופטים ג'ורג' קרא ויוסף אלרון כי הרשת ובעליה ישלמו ללויט 1.4 מיליון שקל על כך שהפרו את התחייבותן שלא להגיש נגדו תביעות, ופסק הדין של המחוזי יבוטל.

לויט הקים את רשת הציוד לחיילים ומטיילים ב-1989 וכעשור לאחר מכן מכר את מניותיו. במסגרת ההסכם שכרת עם אופיר טורס, שהפכה לבעלת השליטה בריקושט, היא התחייבה שלא להגיש נגדו תביעה בכל הנוגע לעסקי הרשת. אלא שב-2009 היא הפרה התחייבות זו כשתבעה את לויט על מעילה והונאה בתקופת ניהול הרשת - תביעה שנדחתה בסופו של דבר.

בעקבות זאת, פנה לויט לבית המשפט המחוזי וביקש להצהיר כי ההסכם עם אופיר טורס מבוטל. ב-2016 תביעתו התקבלה ובית המשפט הורה להחזיר לו 25% מהמניות בריקושט בכפוף לכך שיחזיר לרשת כ-657 אלף שקל - הסכום ששולם לו תמורת המניות בתוספת ריבית והצמדה.

במסגרת דיון שהתקיים לפני כ-8 חודשים בערעור שהגישו ריקושט ובעליה על פסק הדין, הוסכם שהתיק יוכרע על דרך הפשרה. שופטי העליון הוסמכו לבטל את פסק הדין של המחוזי ולפסוק ללויט פיצוי שנע בין 500,000 שקל לבין 2.5 מיליון שקל על הפרת ההתחייבות כלפיו.

בין הרצפה לתקרה

כל אחד מהצדדים הגיש טיעונים לעניין סכום הפיצוי הראוי: ריקושט ובעליה טענו כי הפיצוי צריך להיות ברף הנמוך של הטווח ואילו לויט דרש את סכום התקרה.

מטעם ריקושט נטען כי הפרת ההתחייבות מצדיקה לזכות את לויט לכל היותר בהוצאותיו על ניהול התביעה שהוגשה נגדו לצד פיצוי נמוך על עגמת נפש או לחילופין בשווי הסכום שחויב להחזיר להם במחוזי.

לעומתם ביקש לוין מהשופטים לקחת בחשבון שנכון להיום מניותיו שוות כ-13,750,000 שקל, ואם משערכים את שוויין לפי מועד חתימת ההסכם אז מגיעים ליותר מ-8 מיליון שקל.

לאחר ששקלו את טענות הצדדים, החליטו השופטים מלצר, קרא ואלרון, כי הפיצוי ללויט יעמוד על 1,350,000 שקל, בנוסף להוצאות משפט של 50 אלף שקל עבור ההליכים בשתי הערכאות. מעבר לכך, חויבו הצדדים לשאת שווה בשווה בשכר טרחה של 40 אלף שקל בתוספת מע"מ לנאמן שהחזיק במניות עד כה.  

  • ב"כ המערערים: עו"ד חגי שלו, עו"ד איזי הולדשטיין, עו"ד מייק ביטון
  • ב"כ המשיב: עו"ד רוני שניידר
המידע המוצג במאמר זה הוא מידע כללי בלבד, ואין בו כדי להוות ייעוץ ו/ או חוות דעת משפטית. המחבר/ת ו/או המערכת אינם נושאים באחריות כלשהי כלפי הקוראים, ואלה נדרשים לקבל עצה מקצועית לפני כל פעולה המסתמכת על הדברים האמורים.

בהכנת הכתבה לקחו חלק צוות העורכים של אתר פסקדין

 

פסקי דין קשורים

שאל את המשפטן
יעוץ אישי שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
* *   
   *
 


תגובות

הוסף תגובה
אין תגובות
שירותים משפטיים





חיפוש עורך דין לפי עיר :
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות
ערים נוספות











כתבות נוספות
שחיקת עיקרון אי קבילות חומרי ביקורת פנים בבית משפט
השופט ד"ר מנחם (מריו) קליין, מתוך: אתר הרשות השופטת

כל הזכויות שמורות לפסקדין - אתר המשפט הישראלי
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ